9060 xt için anakart önerisi

Reaksiyon skoru
4
Bütçe
5
Merhaba R5500 işlemci ve 9060XT ekran kartı için bir B550 ekran kartı almayı düşünüyorum şu an elimde eski bir ASRock A320 var bu anakartta 9060XT görüntü vermiyor hangi B550'yi tavsiye edersiniz.

Taksit uygunsa bütçeyi ₺1000 aşarak şu da alınabilir.
çok daha iyi olur konu sahibi için

A320’de nası görüntü vermiyor?
ASRock A320 kullanıyorum 5-6 senedir geçen hafta 9060XT aldım taktım görüntü vermedi başka bir sistemde denedim onda da görüntü vermedi kartı iade ettim aynı karttan aldım tekrar kartı taktım sisteme yine görüntü vermedi yani ya inanılmaz bir şekilde 2 kart da bozuk geldi ya da anakart sorun çıkartıyor işlemcim R5 5500 SSD ve RAM sorun çıkartamıyacağına göre tek anakart kalıyor eski kartı RX 6600ü takınca sorunsuz çalışuıyor 9060'ı takınca görüntü ve güç gelmiyor fanlar 1sn dönüp duruyor ekrana görüntü gelmiyor klavye ve mouse a güç gelmiyor BIOS'um güncel açık olması gereken her şey açık kafam çok karıştı kaç gündür.

ASRock A320 kullanıyorum 5-6 senedir geçen hafta 9060XT aldım taktım görüntü vermedi başka bir sistemde denedim onda da görüntü vermedi kartı iade ettim aynı karttan aldım tekrar kartı taktım sisteme yine görüntü vermedi yani ya inanılmaz bir şekilde 2 kart da bozuk geldi ya da anakart sorun çıkartıyor işlemcim R5 5500 SSD ve RAM sorun çıkartamıyacağına göre tek anakart kalıyor eski kartı RX 6600ü takınca sorunsuz çalışuıyor 9060'ı takınca görüntü ve güç gelmiyor fanlar 1sn dönüp duruyor ekrana görüntü gelmiyor klavye ve mouse a güç gelmiyor BIOS'um güncel açık olması gereken her şey açık kafam çok karıştı kaç gündür.
Çok garipmiş hocam gerçekten. Şimdi AM5’e geçmekte 2-3 katı para en iyisi anakart almak gerçekten. Umarım çözülür sorununuz.

Kral Ryzen 5500 zaten pcie 3.0 üstünü desteklemiyor. Yani b550 almak biraz overkill olur. Bende Ryzen 5500, Asus prime 9060xt ve anakart Asus b450mk II. var. 9060xt pcie 5.0 iken, işlemciden dolayı 3.0 ' da kullanıp ufak fps düşüşü yaşıyorum.
Yani anakartı b450mk II yapıp, işlemciyi 5600 yapsan daha mantıklı. Böylece hem ekran kartın hem işlemci pcie 4.0 da iyi fps alır. Ekran kartında pcie 4.0 ile 5.0 arasında fps farkı yok gibi.

Geri