9060xt ve 5060ti (16gb)

7500f
Msı b650 gaming plus
8x2 t force vulkan 16gb ram ( biraz dandik ama bana çok etkisi olmayacak ramin )
Thermalright assasing king
Fsp hydro k 750wat psu

Ram işlemci - işlemci soğutucusu ve psu zaten bende vardı anakartı aldım ekran kartım eksik şimdi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Neler yaşasın ve ne zaman yaşadın mesela önceden yaşadığın şeyi belki şimdi düzeldi
ne olursa olsun nvidia ya para mara vermem. rakibi kimse 2-3 kati daha fazla veririm ama nvidia almam

benim dusuncem bu yonde

Ben olsam 9060 xt alıp rami 32gb alırım
32gb lazımlık bir iş yapmıyorum ki eski sistemimde oyunlarda 13ü geçmiyordu ram kullanımı o yüzden onu hiç hesaba eklemedim

ne olursa olsun nvidia ya para mara vermem. rakibi kimse 2-3 kati daha fazla veririm ama nvidia almam

benim dusuncem bu yonde
Anladım teşekkürler

3 senedir amd kullanıyorum bu arada bir iki sorun yaşadım ama şimdi yaşarmıyım bilmiyorum 6800 vardı onda bazen durduk yere driver çöküyordu

9060xt 16gb alabilirsin 5060ti 16gb ile saf güç olarak abartı bir fark yok.

Dlls4 biraz daha iyi olsa da fsr4 de bence gayet iyi.

Bir süre sonra 32gb ramin eksikliğini çekebilirsin hazır alıyorken 16 değil de 32 yapman daha iyi olur geleceğe yatırım için

9060xt 16gb alabilirsin 5060ti 16gb ile saf güç olarak abartı bir fark yok.

Dlls4 biraz daha iyi olsa da fsr4 de bence gayet iyi.
Video incelemelerinde fsr q açılmazsa fps artışı az da olsa oluyor ama dlss de öyle değil native olarak kullanılsa bile dlss fps artışı sağlıyor

Bir süre sonra 32gb ramin eksikliğini çekebilirsin hazır alıyorken 16 değil de 32 yapman daha iyi olur geleceğe yatırım için
Yanlış anladınız galiba ramler zaten vardı şimdilik ekran kartı önceliğim olucak ramlar daha sonra

Video incelemelerinde fsr q açılmazsa fps artışı az da olsa oluyor ama dlss de öyle değil native olarak kullanılsa bile dlss fps artışı sağlıyor

Yanlış anladınız galiba ramler zaten vardı şimdilik ekran kartı önceliğim olucak ramlar daha sonra
Pardon, elinde varsa sıkıntı yok, lazım olursa sonra alırsın

Merhabalar ben Ege 14 yaşındayım bilgisayar toplama hakkında az çok bilgim var yaşıtlarıma göre yi olduğmu düşünüyorum bütün sistemm tamam bir tek ekran kartım kaldı onu da bu ikisi arasında kaldım amd redston diye bir teknoloji getiricekmiş nvidia tarafında mfg ye rakip falan olucakmış amd 2025in ortalarına doğru tarih vermişti ama eskiden yaptıkları gibi de tutturamadılar ben 2026nın ya ilk 4 ayı ya da ortasına doğru çıkarıcaklarını düşünüyorum 9060xt ile 5060ti karşılaştırmalarına bakılırsa fsr 4 sadece görüntü iyileştirmesi olmuş qualiti mod açılmazsa fps artmıyor 5060ti ile kas güçleri eşit denebilir 5060ti da video incemelerinde kayıttan dolayı mı bilemiyorum ama tlou 1 ve 2 de kasıyormuş gibi bir hissiyat var ama her videoda olmasada amd de fg açınca bazen o his kasma hissi var hangisini alıcağıma karar veremedim abdullah abinin videolarından izleyerek ilk hesabımı açtım umarım yardımcı olursunuz şimdiden teşekkürler
tlou1de öyle bi sorun yok her şey en maxta bile çok rahat dropsuz 2yi daha oynamadım bilmiyorum

Nvidia'nın giriş seviyesinde bir iddiası kalmadı artık. Son gelen 2 jenerasyonda da AI hariç kas gücü ile ilgili bir geliştirme yapmadı ve kullanıcılarından gelen feedback'lere kulak asmadı. Ayrıca MFG gibi özellikler sadece göz boyamadan ibaret ve gerçekçi değil. Kaldı ki kötü senaryolarda işe yaramayı bırak 100fps aldığın oyunda açsan bile gecikme fazlasıyla hissedilip rahatsız ediyor. Önünde 9060xt gibi bir nimet varken 5060Ti gibi bir karta 18-19K üzerine 5 kuruş fazlasını verip almazdım.

Hocam gecikme oluyor mu sende
Nvidia'nın giriş seviyesinde bir iddiası kalmadı artık. Son gelen 2 jenerasyonda da AI hariç kas gücü ile ilgili bir geliştirme yapmadı ve kullanıcılarından gelen feedback'lere kulak asmadı. Ayrıca MFG gibi özellikler sadece göz boyamadan ibaret ve gerçekçi değil. Kaldı ki kötü senaryolarda işe yaramayı bırak 100fps aldığın oyunda açsan bile gecikme fazlasıyla hissedilip rahatsız ediyor. Önünde 9060xt gibi bir nimet varken 5060Ti gibi bir karta 18-19K üzerine 5 kuruş fazlasını verip almazdım.
Arkadaş öyle demiş

benim dusuncem bu yonde
Hocam nvdiaya karşı ne bu nefret ne sorun yaşadın? küçük kardeşimize senin kim bilir hangi kartta çektiğin sorunlardan dolayı amd fanboyluğu yapıyorsunda boşa kötülüyorsun fiyat hariç her konuda nvdia önde birde kişisel yaşadığın sorundan dolayı burada haterlık yapmaya gerek yok kafasını bulandırmayalım gencin.

Hocam gecikme oluyor mu sende

Arkadaş öyle demiş
Kardeşim butcen seni zorlamazsa 5060ti al fiyat hariç her konuda onde 9060xtnin övülecek yanı yok mfg,dlls,rt performansı,ikinci el piyasa hızı değer kaybı derken say say bitmez 5060ti artıları

Hocam nvdiaya karşı ne bu nefret ne sorun yaşadın? küçük kardeşimize senin kim bilir hangi kartta çektiğin sorunlardan dolayı amd fanboyluğu yapıyorsunda boşa kötülüyorsun fiyat hariç her konuda nvdia önde birde kişisel yaşadığın sorundan dolayı burada haterlık yapmaya gerek yok kafasını bulandırmayalım gencin.

Kardeşim butcen seni zorlamazsa 5060ti al fiyat hariç her konuda onde 9060xtnin övülecek yanı yok mfg,dlls,rt performansı,ikinci el piyasa hızı değer kaybı derken say say bitmez 5060ti artıları
Bütce beni zorluyor 1 ay fazladan çalışmam lazım onun için ama 9060xtnin niye artısı yok redstone gibi şeylerde gelicekmiş fsr 4 en büyük artıları değilmi dlss ye doğrudan rakip ve bişey fark ettim yine videolardan mfg4x açınca amd tarafından da fg açınca fpsler birbirine çok yakın acaba dedikleri gibi mfg göz boyaması mı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,323
Üyeler
183,413
Son üye
HadeS_edex
Geri