Çözüldü✓ 9070nitro+7800x3d toplama pc

Öncelikle merhaba arkadaşlar önerilerinizi almak için toplayacağım parçaları atıyorum

EKRAN KARTI:Sapphire rx9070 nitro oc 16gb(3 hafta önce 30k dan aldım)

İŞLEMCİ:7800x3d

ANAKART:https://www.incehesap.com/colorful-...m&utm_medium=referral&utm_campaign=epey_genel
(15faz vrm olan rakibi anakart b650 gaming plus o kadar bütçem yok gaming gecesindede 6kya düşüyomuş ve kullanan insanlar sıkıntısı yok dedi falan filan)
RAM:32 gb ddr5 henüz seçmedim fiyat skalası max 5500

Soğutucu:https://www.akakce.com/islemci-sogu...t-phantom-spirit-120-se-fiyati,634899527.html

KASA:https://www.akakce.com/bilgisayar-k...0-w-e-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,976268177.html

Kasa bu şekil arkadaşlar gördüğünüz bi saçmalık vesayre veya daha mantıklı bir şey var önerilerinize açığım özellikle ram konusunda
Soğutma olarak bu da alınabilir güzel duruyor bence
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kasanız atx matx anakart kullanmak biraz kötü durabilir size alabiliceğiniz b650 ve b850 anakartları atayım 12 faz vrm leri olacak ileride 10000 çıkarsa 11000 serisi işlemcileri rahatlıkla takarsınız

Gerçi baktımda bu anakarttada 10 faz vrm varmış işinizi çok rahat görür atx almak isterseniz yine ucuz yollu öneri yapabilirim

Atx model isterseniz bunlardan birisini tercih edebilirsiniz aralarında pekte fiyat farkı yok
Ekran kartını takınca ATX'in aşağısı görünmüyor zaten

Bu yanlış özelikle cs de amd nin geride olması imkansız fake test
Elinizde test varsa atın bakalım 14600k nın asıl fark attığı konu 2k Gaming de 2k da cs de önde olması normal

Ekran kartını takınca ATX'in aşağısı görünmüyor zaten

Benim seçtiğim model soğutmada daha iyi olacaktır ısı borusu 2katı,ve izlediğim testlerde 360mm lik sıvı soğutuculara kafa tutuyor bide öyle basit markalar değil corsair lianli vesayre

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Ama dostum sinir etmek için yapıyosun ha valla sürekli datgamerdan videolar atıyosun ortaya koyduğun bilgiyi daha desteklemek için güvenilir kaynaklardan atsannnn
Ne yani amd den fonlandığı açık açık belli olan herkesin söylediği hardware unboxingden mi atmam lazım 😀

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Benim seçtiğim model soğutmada daha iyi olacaktır ısı borusu 2katı,ve izlediğim testlerde 360mm lik sıvı soğutuculara kafa tutuyor bide öyle basit markalar değil corsair lianli vesayre
Sadece ısı borusu sayısına bakma. Boru kalınlığı daha büyük ve fanlar da daha büyük.

Ne yani amd den fonlandığı açık açık belli olan herkesin söylediği hardware unboxingden mi atmam lazım 😀
Valla ben de datgamer'dan bakıyom benim sistemle aynı değerler.

Sadece ısı borusu sayısına bakma. Boru kalınlığı daha büyük ve fanlar da daha büyük.

Aynı kanal olmasına özellikle dikkat ediyorum aynı ekran kartı var mı yok mu diye 1440p testlerine baktığım için aynı ekran kartı oluşuda önemli ve herkes şeffaf değerler vermiypr

Fortnite da felanda değerler üç aşağı 5 yukarı aynı ekran kartı 5070-9700/14600k 360-420 arası geziniyor ikiside ama 9700x teki limit modunu açıp açmadığını kimse yazmamış kimisi bazı testlerde 70-80fps daha az alıyorum vs yazıyor gibi gibi

Son düzenleme:
Aynı kanal olmasına özellikle dikkat ediyorum aynı ekran kartı var mı yok mu diye 1440p testlerine baktığım için aynı ekran kartı oluşuda önemli ve herkes şeffaf değerler vermiyp

Aynı kanal olmasına özellikle dikkat ediyorum aynı ekran kartı var mı yok mu diye 1440p testlerine baktığım için aynı ekran kartı oluşuda önemli ve herkes şeffaf değerler vermiypr

Fortnite da felanda değerler üç aşağı 5 yukarı aynı ekran kartı 5070-9700/14600k 360-420 arası geziniyor ikiside ama 9700x teki limit modunu açıp açmadığını kimse yazmamış kimisi bazı testlerde 70-80fps daha az alıyorum vs yazıyor gibi gibi
Hocam son bişe soracam phantom sprit se modeli kasama sığar dimi anakartıma falan bi sıkıntı çıkmazda

Ekler

• IMG_5439.webp
    IMG_5439.webp
    75.1 KB · Hit: 18
  • IMG_5438.webp
    IMG_5438.webp
    89.3 KB · Hit: 14
Önerilen değer 5mm fazlası alınması zaten hayli hayli yeter 🫡
Adamsın

coilwhine var kartta. vatan indirimlerinden ucuza aldım. ucuza almasam iade etmiştim şimdiye :D
Isıda falan bi sıkıntı yoksa ses çok önemli bişe değil benim için ilk 5 e giriyor bu model soğutmada

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,087
Üyeler
184,261
Son üye
Samedduman
Geri