Neler Yeni

9070xt beklenmeli mi yoksa 7900xt alınmalı mı?

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
ulaş dursun
yap veya yapma brom bu senle alakalı bir durum. Anlamadıysan bir kere daha okuyabilirsin ha yine anlamadın. knk bir daha yazsana ya da nasıl yani? gibi cevap versen daha güzel olurdu. Sıkıntı yok dediğim şeyler bunlar sorum da o yöndeydi zaten. Kart yaratıcısnın yazılım verdiği yerlerde xtx i geçiyor demek istedim, öyle de anlattığımı düşünüyorum biraz karıştıysa k.b. Şuanda da elimde 7900xt var geldi dün. Ama iade edip 30k bandı da 9070 xt çıkarsa almalıymıyım onu sormuştum. Çünkü xtx ile testi var 9070in ama xt ile yok o yüzden kafam karıştı konu açtım
Mesaj otomatik birleştirildi:

RT nedir knkm, kullanmıyorum büyük ihtimalle ama sen yine açıklayıver :))
ray tracing hocam youtube yaz hikayeli oyunlarda açılıyor genelde:D haberin olmadığına göre kullanmıyorsun bile 7900xtyi iadeye çok da gerek yok fiyatı iyiydi çünkü 27k ya aldıysan güçlü kart

barut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Doğukan Barut
ray tracing hocam youtube yaz hikayeli oyunlarda açılıyor genelde:D haberin olmadığına göre kullanmıyorsun bile 7900xtyi iadeye çok da gerek yok fiyatı iyiydi çünkü 27k ya aldıysan güçlü kart
Gittim videoya sen yazınca, 2 günü bugün doldurmuş yani cuma günü paylaşılmış video, sana cuma günü ne yaptım ne yapmadım anlatmayacağım :) sen beni vpn kullanmıyor bil brom. İyi yorumun için teşekkür ederim 28k ya aldım kartı bu arada

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
ulaş dursun
Gittim videoya sen yazınca, 2 günü bugün doldurmuş yani cuma günü paylaşılmış video, sana cuma günü ne yaptım ne yapmadım anlatmayacağım :) sen beni vpn kullanmıyor bil brom. İyi yorumun için teşekkür ederim 28k ya aldım kartı bu arada
hocam arkadaşı cevaplamamışsın bu arada onun yorumunu alıntıla. 28kya iyi hocam açıkçası maceraya çok da gerek yok her türlü 4gb fazla vramin var çünkü. ray tracing kullanmıyorum diyorsan salla.

Mchtsyr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mücahit sayar
Kas gücü olarak benzer performans vericekler gibi duruyor. Nesil bakimindan yeni oldugu icin 9070 önerimdir.

hocam arkadaşı cevaplamamışsın bu arada onun yorumunu alıntıla. 28kya iyi hocam açıkçası maceraya çok da gerek yok her türlü 4gb fazla vramin var çünkü. ray tracing kullanmıyorum diyorsan salla.
Hocam konudan bağımsız bir sorum olacak işlemcim 7500f ekran kartı gigabyte 7700xt anakart olarak asrock b850 pro rs modelini aldım uyumlu olur mu sizce ilk düşünceniz neler anakart hakkında yorumunuzu alabilirmiyim

Xenovian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
270
İsim
M.Rüzgar Özen
Hocam konudan bağımsız bir sorum olacak işlemcim 7500f ekran kartı gigabyte 7700xt anakart olarak asrock b850 pro rs modelini aldım uyumlu olur mu sizce ilk düşünceniz neler anakart hakkında yorumunuzu alabilirmiyim
Uyumlu

Satriani

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
O fiyata satışa sunacaklarına direk TR yi pas geçseler daha mantıklı olur. 600 dolarlık karta vergi, mağaza karı vs eklendiğinde bile maks 35 bini geçmemesi gerekiyor. Nvidia gibi stok sıkıntıları olmadığınıda belirttiler. 35 bin üstü satışa çıkması demek direk satıcı tarafından dolandırılmak demek.
Bana kalsa 35K bile fazla ama evet TR şartlarında 35K'ya fit olunabilir fakat üstü kesinlikle kabul edilemez.
Zaten makas aralığı düşük olursa gidip yine Nvidia tarafına para verir herkes.
AMD bu tarafta piyasaya F/P ürün sürüp, belirli pay almak istiyorsa TR'de bu fiyatlandırma işini gözetim altında tutmalı ve ahlaksız satıcıları gözlemlemelidir.

Uzun Vs hayri

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Keloğlan 🆚sinek
Götürür ileride işlemciyi 9800x3d fln alırsan bi 10 sene gidersin hatta
B580 veya b570 alıp işlemciyi 9800x3d almak mı yoksa 7700 xt veya 7800 xt 9700x almak mı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bana kalsa 35K bile fazla ama evet TR şartlarında 35K'ya fit olunabilir fakat üstü kesinlikle kabul edilemez.
AMD bu tarafta piyasaya F/P ürün sürüp, belirli pay almak istiyorsa TR'de bu fiyatlandırma işini gözetim altında tutmalı ve ahlaksız satıcıları gözlemlemelidir.
Böyle yapılsa amd yok satar bence

Keşke fiyat kontrolü yapılsa ve vatandaşımız da biraz bilinçli olsa. Bu kart 650$ dan girdi diyelim. %20 kdv koyalım 780$. Firmalar zaten msrp fiyatında satıcılara kar da bırakıyor ama biz satıcılarımıza ekstra 50 dolar daha kar bırakalım etti 830$. Rog strix gibi en tepe modeller hariç kartların maks satılması gereken tutar 30 bin tl. Bakalım bizim ahlaklı satıcılarımız ne kadardan satışa koyacaklar.

barut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Doğukan Barut
pardom brom pardon ahjlsdhjlasdljas kafam karıştı valla çok yorum var. yok knk ray tracing kullanmıyorum yer yer açtığım oluyor da kartım yetersiz kalınca ypıyorum ama 2k sistemim ilk defa olacak o yüzden karar verme sürecimde net bir şey yapmak istiyorum alacağım kart beni uzun süre götürecek çünkü

barut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Doğukan Barut
Keşke fiyat kontrolü yapılsa ve vatandaşımız da biraz bilinçli olsa. Bu kart 650$ dan girdi diyelim. %20 kdv koyalım 780$. Firmalar zaten msrp fiyatında satıcılara kar da bırakıyor ama biz satıcılarımıza ekstra 50 dolar daha kar bırakalım etti 830$. Rog strix gibi en tepe modeller hariç kartların maks satılması gereken tutar 30 bin tl. Bakalım bizim ahlaklı satıcılarımız ne kadardan satışa koyacaklar.
ahlak bizim ülkede 2002 den beri yoksun maalesef. Satıclarda da olduğunu sanmıyorum. Ama amd çıkıp '' özellikle türkiye de fiyatlar için ekstra uğraşıyoruz '' demesi beni biraz rahatlatı bakalım 6 martta neler olacak

Top Bottom