Rehber 9070XT Marka/Model Tier List - GÜNCEL REHBER 2026!

Yanma sorunu kullanıcı hatası tam oturtulmadığı için yanıyor doğrulanmış bir bilgi. Taichi de aynı şekil e tabii bende sevmiyorum bu girişi.

Yanma sorunu kullanıcı hatası tam oturtulmadığı için yanıyor doğrulanmış bir bilgi. Taichi de aynı şekil e tabii bende sevmiyorum bu girişi.
Bu video'yu izlerseniz teknoloji hatası ve çözümü olmadıgını görürsünüz. En azından geçici çözüm olabilir uzun vadede kartların ömrü ne olur bilmiyoruz.

Konuyu hortlatıyorum ama Gigabyte Gaming 9070xt almak isteyen olursa diye söylüyorum almasın. Gpu sıcaklığı 57 58 derece gibi aşırı güzel noktalarda gezerken hotspot 98 dereceyi görüyor sadece gpu sıcaklığına bakıp aldanmamak lazım.

Sapphire PULSE = Bir babadır bizim için. Konuda biraz sesli çalışıyor denmiş ama kart buz gibi çalışıyor. Sıcaklıkların bi tık artmasına izin vererek güzel bir fan eğrisi ayarlarsanız fanlar %40 50 rpm de ses yapmıyor.

Sapphire PULSE = Bir babadır bizim için. Konuda biraz sesli çalışıyor denmiş ama kart buz gibi çalışıyor. Sıcaklıkların bi tık artmasına izin vererek güzel bir fan eğrisi ayarlarsanız fanlar %40 50 rpm de ses yapmıyor.
Pulse ve Prime düşük bütçenin kralları bencede. Giga çok hayal kırıklığına uğrattı beni, beklentim çok daha yüksekti.

Pulse ve Prime düşük bütçenin kralları bencede. Giga çok hayal kırıklığına uğrattı beni, beklentim çok daha yüksekti.
Ben genel olarak MSI'ın shadow ve ventus modellerinden, Giganın windforce ve eagle modellerinden uzak durmaya çalışıyorum harbi çok ucuza kaçıyolar. Ama MSI başka seviye leş atıyor bence o konuda.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Asus öyle değil ama Prime serisinin bile standart bir kalitesi var.

Komedi gibi rehber, hoş rehber demeye de bin şahit lazım. Arkadaşın dünyadan haberi yok, muhtemelen çok fazla kartlar hakkında bilgisi de yok yalan yanlış bir tier list yapmış.

En iyi soğutmaya sahip dediği kart en güvenilir karşılaştırma metodu olan sabit yük ''noise normalized'' sonuçlarında pulse un bile gerisinde, evet baya baya en iyisiymiş. Hardware unboxed izlemekle olmuyor bu işler dostum.

9070XT de Dual fanlı Reaper diye bir model yok, keza Asus Dual diye bir model de yok. Nasıl bir hayal dünyasında yaşıyorsan artık.

Ayrıca bir diğer komedi de Aorus Elite i B tier a koyup ''o premium his geçmiyor'' bana yazmış, sen kimsin aga? nasıl bir otoritesin? bu tier list senin paşa gönlüne göre mi? yoksa gerçeklere göre mi belirleniyor?

Son olarak GDDR6 bellekler ısınıp throttle yapabiliyor demişsin, GDDR6 ların 95-100 derece güvenli çalışma sıcaklığı var, 95 altı serin sayılıyor ve 105 derece üst sınır bizzat hynix in açıklamaları bunlar. Sonradan çıkan samsung bellekli 9070XT ler daha serin çalışıyor fakat performans olarak bir tık geride hynix e göre onların üst sınırı hynix den daha düşük 95 derece. Techpowerup videosundaki tüm kartlar hynix bellekli haliyle en sıcak çalışan model bile 85 derece yani güvenli sınırın çok çok altında. Kalkıp da 9070XT için throttle uyarısı yapmak aşırı komik.

Her sazı eline alan bir şeyler çalmasa iyi olacak...

En gerçekçi ve doğru tier list budur;

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-04-24 005534.webp
    Ekran görüntüsü 2026-04-24 005534.webp
    92.4 KB · Hit: 2
  • Ekran görüntüsü 2026-04-24 011313.webp
    Ekran görüntüsü 2026-04-24 011313.webp
    121.4 KB · Hit: 2
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler