Yardım 9070xt pcie4.0 Riser kablo kullanımı

kayracid

80+
Reaksiyon skoru
45
Merhaba arkadaşlar geçen hafta almış olduğum ekran kartı kitini performans kaybı yaşamadan kullanabilir miyim internette sadece 5090 için olan bilgiler var bi sıkıntı yaşar mıyım ?

Ekler

• Screenshot_20250310_090632_sahibinden.jpg
    Screenshot_20250310_090632_sahibinden.jpg
    533 KB · Hit: 61
  • Screenshot_20250310_094318.jpg
    Screenshot_20250310_094318.jpg
    212 KB · Hit: 63
9070XT pcie 5.0 Desteklese de pcie 4.0 8gbps de yetiyor karta Belki %2-3 kayıp olur ama Çok onemli olmaz
Post automatically merged:

Birde o kadar para vermeyin ya risere pcie 5.0 yakında çıkar zaten yada Yurtdisi bakin

9070XT pcie 5.0 Desteklese de pcie 4.0 8gbps de yetiyor karta Belki %2-3 kayıp olur ama Çok onemli olmaz
Sırf 5.0 değil diye iptal etmek istemiyorum ürün yurtdışı bulunmuyor ve pcie5.0 kablo ile ilerde güncelleyebilirim diye düşünüyorum

Birde o kadar para vermeyin ya risere pcie 5.0 yakında çıkar zaten yada Yurtdisi bakin
Sadece riser kart güncellemesi yapabilirim ilerde ama kasaya bağlanan metal aparat bulunmuyor cidden
Gönlümde beyaz almak vardı fakat boyamayı planlıyorum bunu

Merhaba arkadaşlar geçen hafta almış olduğum ekran kartı kitini performans kaybı yaşamadan kullanabilir miyim internette sadece 5090 için olan bilgiler var bi sıkıntı yaşar mıyım ?

Şu Gen5 olayı kadar şu an için gereksiz bir olay yok. Tamamen pazarlama taktiği.

PCI express 3*16 da bile 5090 için bile %98 verim aliyorsun. PCI-E 2*16 da bile sadece %6 kayıp var.

Gen5 in gerçekten gerekli olmasına en az 10+ yıl var

IMG_20250310_100632.jpg

Şu Gen5 olayı kadar şu an için gereksiz bir olay yok. Tamamen pazarlama taktiği.

PCI express 3*16 da bile 5090 için bile %98 verim aliyorsun. PCI-E 2*16 da bile sadece %6 kayıp var.

Gen5 in gerçekten gerekli olmasına en az 10+ yıl var

Alıntıyı görüntüle
Teşekkür ederim gerçekten çok faydalı oldun içimi rahatlattın saolasın forumda da diğer arkadaşlar da yararlanabilir ileride şu an güncelde herkes ddr5 sistem topluyor güncel anakartlarla ve herşeyin tam uyumlu olmasını istiyor
Fakat Türkiye şartları maalesef 🥲

Teşekkür ederim gerçekten çok faydalı oldun içimi rahatlattın saolasın forumda da diğer arkadaşlar da yararlanabilir ileride şu an güncelde herkes ddr5 sistem topluyor güncel anakartlarla ve herşeyin tam uyumlu olmasını istiyor
Fakat Türkiye şartları maalesef 🥲

PCI express 4*16 çok uzun yıllar yetecektir.

2010 de 16 GB ram kullanıyordum, şu an bile 16 GB ram, çok ekstrem is yapmiyorsan herkese yeter. 2-3 seneye 16 GB yetmez diyordu insanlar. Geçmiş 15 yıl.

Teknoloji sicramasinda donanımlar çok hızlı sıçradı, fakat yazılım kısmında, bu çok ama çok yavaş oluyor. Henüz o kadar çok bant genişliğine ihtiyaç duyabilen, ne oyun var, ne de herhangi bir program.

Güle güle kullanın.

riser pcie4 olduğu için görüntü gelmeyebilir. bu durumda pcie çıkışını bios üzerinden pcie4 yapman gerekebilir bilgin olsun.

Gen5 günümüzde ciddi fark oluşturmuyor asıl fark ilerde daha yeni kartlarda oluşacaktır.

Gen5 günümüzde ciddi fark oluşturmuyor asıl fark ilerde daha yeni kartlarda oluşacaktır.
Teşekkür ederin yorumunuz için ilgili test videosunu buldum aşşağıya bırakıyorum

Geri