95k bütçe ile setup toplama.

Flower

80+
Reaksiyon skoru
2
Bütçe
95000
Merhaba, kuzenime bir oyun Setup'ı dizmeyi planlıyoruz. Ancak son zamanlardaki piyasa hareketliliği nedeniyle güncel fiyatlara çok hakim değilim.

Bütçemiz yaklaşık 80k ile 100k aralığında, 80k okey ama çıkılırsa 95-100k gibi bir fiyatada çıkarım diyor. Bu bütçeye kasa, monitör, klavye, mouse, kulaklık ve mouse pad dahil olacak şekilde komple bir sistem toplamak istiyoruz.

Sistem ağırlıklı olarak oyun amaçlı kullanılacak, herhangi bir iş veya profesyonel kullanım düşünülmüyor. Uzun süre boyunca yeni çıkan oyunları rahatça oynatabilecek bir performans hedefliyoruz.

Öneri ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba, kuzenime bir oyun Setup'ı dizmeyi planlıyoruz. Ancak son zamanlardaki piyasa hareketliliği nedeniyle güncel fiyatlara çok hakim değilim.

Bütçemiz yaklaşık 80k ile 100k aralığında, 80k okey ama çıkılırsa 95-100k gibi bir fiyatada çıkarım diyor. Bu bütçeye kasa, monitör, klavye, mouse, kulaklık ve mouse pad dahil olacak şekilde komple bir sistem toplamak istiyoruz.

Sistem ağırlıklı olarak oyun amaçlı kullanılacak, herhangi bir iş veya profesyonel kullanım düşünülmüyor. Uzun süre boyunca yeni çıkan oyunları rahatça oynatabilecek bir performans hedefliyoruz.

Hocam kasa harici monitör ve diğer ekipmanlara toplamda 20k gidiyor zaten kasaya 60 kalıyor. Bütçe 95-100 çıkarsa kalan 70-80k ya güzel bir kasa dizilir

Yan ekipmanlar dahil olmasaydı 5070 ti toplanabilirdi ama yan ekipmanlar işin içine girince 100k yı aşar o yüzden

Bilgisayar:
-5070 ve 9070 xt bir sistem lazım size
-B650m wifi anakart
-16 gb kingston cl30 6000 mhz ram (daha sonra 8 veya 16 daha eklenecek, veya bütçeai yetiyorsa direkt 2 tane alabilir)
-İstediğiniz bi ssd (hangileri iyidir bilmiyorum)
-CORSAIR RM850e psu
-7500f veya daha üstü bir işlemci (hikayeli oyunlarda 7500f işini görecektir)

Ekipman:
-Ktc 180 hz 2k monitör
- razer Basilisk V3 X HyperSpeed mouse (kendim kullanıyorum ve memnunum)
- mekanik adı altında satılan herhangi bir ucuz klavye
- random bilgisayarcılardaki halı tipi herhangi mousepad işini görür
-kulaklık piyasasını bilmiyorum ona başkadı yardımcı olsun artık

Peki önerebiliceğiniz bir hazır sistem varmıdır?
Yan ekipmanlar dahil olmasaydı 5070 ti toplanabilirdi ama yan ekipmanlar işin içine girince 100k yı aşar o yüzden

Bilgisayar:
-5070 ve 9070 xt bir sistem lazım size
-B650m wifi anakart
-16 gb kingston cl30 6000 mhz ram (daha sonra 8 veya 16 daha eklenecek, veya bütçeai yetiyorsa direkt 2 tane alabilir)
-İstediğiniz bi ssd (hangileri iyidir bilmiyorum)
-CORSAIR RM850e psu
-7500f veya daha üstü bir işlemci (hikayeli oyunlarda 7500f işini görecektir)

Ekipman:
-Ktc 180 hz 2k monitör
- razer Basilisk V3 X HyperSpeed mouse (kendim kullanıyorum ve memnunum)
- mekanik adı altında satılan herhangi bir ucuz klavye
- random bilgisayarcılardaki halı tipi herhangi mousepad işini görür
-kulaklık piyasasını bilmiyorum ona başkadı yardımcı olsun artık

Hocam hiç bilmiyorum, ilk bilgisayarı kendisinin. Muhtemelen bir çok şeyi deneyimlemek isterHocam hiç bilmiyorum, ilk bilgisayarı kendisinin. Muhtemelen bir çok şeyi deneyimlemek ister

GAMING-5070 / AMD Ryzen 5 7600 TRAY / ASUS DUAL GeForce RTX 5070 OC 12GB / 16GB RAM / 1TB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi - Resident Evil Requiem Hediyeli - Gaming.Gen.TR https://share.google/6SWvYKBXIRwUbQLXZ bu sistem nasıldır? 2tb ssd yükseltmesi ile
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ağırlıklı olarak hangi oyunları oynanacak sistemde
GAMING-5070 / AMD Ryzen 5 7600 TRAY / ASUS DUAL GeForce RTX 5070 OC 12GB / 16GB RAM / 1TB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi - Resident Evil Requiem Hediyeli - Gaming.Gen.TR https://share.google/6SWvYKBXIRwUbQLXZ bu sistem nasıldır?

İki sistemde fena durmuyor. Sadece ramin cl30 olmasına ve psu nun sistemi patlatmayacak olmasına dikkat edin. Ben hazır sistemlerdeki saçma fiyatlandırmalardan bıktığım için kendim toplayacağım gibi duruyor kendi bilgisayarımı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şöyle düşününce 9070 xt sistemin fiyatına 5070 ti toplarsınız ama o fiyat ona çok.

Geri