Neler Yeni

970 Evo Plus Sağlık Düşüşü

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
hocam rica etsem indirme linki atar mısınız
Standard Edition

Mimar Selim Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
783
İsim
Anıl
ben de böyle

Ekran Görüntüsü (213).png

YiğitAysul

80+ Silver
Uygun SSD sıcaklık değerleri nedir ?

OrionKnight55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
429
İsim
Selim Çakır
Discord
OrionKnight#0090
sağlık düşmemiş ki

Nachi

80+ Platinum
Evet. Bu günleri de görecekmişiz.

Alıntıyı görüntüle

İnanılmaz resmen. Şimdiden nasıl %99 olmuş? Yaşayan oldu mu bunu?

Konuya güncelleme:
22 Haziran: Samsung desteğine yazdım ve bana SATA SSD'lerde 3.0 portuna takmazsam yavaşlama olabileceği söylendi... Ciddi miler değil miler bilemedim.
27 Haziran: Bu konuda bol bol araştırma yaptım, Samsung SSD'si olanların CrystalDiskInfo'larını inceledim vs ve şu sonuca ulaştım:

SSD sağlığı kontrolcü tarafından belirtilen bir şey ve sağlığın düşmesi çoğu zaman yazma ömrüyle alakalı. Ben 15 TB veriyi 10-11 ayda yazdım ve %1 sağlık düştü. Eğer böyle giderse yaklaşık 1500 TB yazabilir demektir, yıl olarak yaklaşık 90 yıl ediyor. 90 yıl içinde mutlaka yeni SSD alacağım için çok önemi yok.

Bu SSD'nin başına da gelmeyen kalmadı onu da belirteyim. İlk başta yanlış vidayla vidalamıştım ve sistem SSD'yi görmüyordu (nasıl olduğunu sormayın) sonra bir BIOS güncellemesiyle Windows sürekli diskimde sorun olduğunu söyledi, emin olmak için yaklaşık 6 programla taradım ve bunun bir bug olduğuna Windows MVP'sini ikna etmeyi başardım ve bu bugu düzelttim nasıl düzeleceği hakkında bir konu açtım, ardından Windows'taki defrag bug'u ortaya çıktı bu bugdan haberi olmayan varsa şöyleydi, SSD'lere normalde o program TRIM yapar ama bu bug ile defrag yapıyordu ki bunlar çok farklı şeyler. Kısaca yaklaşık 1 yılda SSD'ye olmayan kalmadı. Her zaman böyle olmayacağına göre aslında ömrü çok uzun.

Uzun lafın kısası, eğer sağlık normal şekilde düşüyorsa SSD'niz muhtemelen sorunsuz. Ancak kalitesiz kontrolcülerde sağlığın çok daha hızlı azaldığını görmekteyiz.

Neden 3550/2100 okuma-yazma aldığım hakkında hâlâ bir fikrim yok. Boş alan 150 GB filan yarıdan fazla olduğu için olabilir belki.
hatta daha fazla dayanabiliyor

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
60 mı? M2 yerine Alev topu aldınız sanırsam.
Yüksek bir sıcaklık.
Boşta veya yükte sıcaklık değeri değişmiyor bende pubg giriyorum 60 veya masaüstündeyim bir bakıyorum 60 oluyor bazen 50 lere düşüyor. Canımı sıcaklık sıktığında ekran kartı fanını %50 acıyorum 38 e düşüyor :D

Not: SSD ekran kartının altında bildiğin altında tamperli camdan bakınca yan taraftan ssd gözükmüyor. Anakartım B550 Mortar.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan

kaangms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Kaan Gümüş
Evet. Bu günleri de görecekmişiz.
sıcaklıklar aynı okuma yazma oranında benim de bir düşüş yok ama benim kullandığım saat baya fazlaymış size göre. 1850 saat yaklasık 77 gün yapıyor sanırım bunun bir etkisi olabilirmi? Ayrıca benim sistemim 5 aylık.
Alıntıyı görüntüle

İnanılmaz resmen. Şimdiden nasıl %99 olmuş? Yaşayan oldu mu bunu?

Konuya güncelleme:
22 Haziran: Samsung desteğine yazdım ve bana SATA SSD'lerde 3.0 portuna takmazsam yavaşlama olabileceği söylendi... Ciddi miler değil miler bilemedim.
27 Haziran: Bu konuda bol bol araştırma yaptım, Samsung SSD'si olanların CrystalDiskInfo'larını inceledim vs ve şu sonuca ulaştım:

SSD sağlığı kontrolcü tarafından belirtilen bir şey ve sağlığın düşmesi çoğu zaman yazma ömrüyle alakalı. Ben 15 TB veriyi 10-11 ayda yazdım ve %1 sağlık düştü. Eğer böyle giderse yaklaşık 1500 TB yazabilir demektir, yıl olarak yaklaşık 90 yıl ediyor. 90 yıl içinde mutlaka yeni SSD alacağım için çok önemi yok.

Bu SSD'nin başına da gelmeyen kalmadı onu da belirteyim. İlk başta yanlış vidayla vidalamıştım ve sistem SSD'yi görmüyordu (nasıl olduğunu sormayın) sonra bir BIOS güncellemesiyle Windows sürekli diskimde sorun olduğunu söyledi, emin olmak için yaklaşık 6 programla taradım ve bunun bir bug olduğuna Windows MVP'sini ikna etmeyi başardım ve bu bugu düzelttim nasıl düzeleceği hakkında bir konu açtım, ardından Windows'taki defrag bug'u ortaya çıktı bu bugdan haberi olmayan varsa şöyleydi, SSD'lere normalde o program TRIM yapar ama bu bug ile defrag yapıyordu ki bunlar çok farklı şeyler. Kısaca yaklaşık 1 yılda SSD'ye olmayan kalmadı. Her zaman böyle olmayacağına göre aslında ömrü çok uzun.

Uzun lafın kısası, eğer sağlık normal şekilde düşüyorsa SSD'niz muhtemelen sorunsuz. Ancak kalitesiz kontrolcülerde sağlığın çok daha hızlı azaldığını görmekteyiz.

Neden 3550/2100 okuma-yazma aldığım hakkında hâlâ bir fikrim yok. Boş alan 150 GB filan yarıdan fazla olduğu için olabilir belki.

Ekler

• 1624791383607.png
    1624791383607.png
    296.8 KB · Hit: 55
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,517
Üyeler
164,689
Son üye