Evet. Bu günleri de görecekmişiz.
sıcaklıklar aynı okuma yazma oranında benim de bir düşüş yok ama benim kullandığım saat baya fazlaymış size göre. 1850 saat yaklasık 77 gün yapıyor sanırım bunun bir etkisi olabilirmi? Ayrıca benim sistemim 5 aylık.
Alıntıyı görüntüle
İnanılmaz resmen. Şimdiden nasıl %99 olmuş? Yaşayan oldu mu bunu?
Konuya güncelleme:
22 Haziran: Samsung desteğine yazdım ve bana SATA SSD'lerde 3.0 portuna takmazsam yavaşlama olabileceği söylendi... Ciddi miler değil miler bilemedim.
27 Haziran: Bu konuda bol bol araştırma yaptım, Samsung SSD'si olanların CrystalDiskInfo'larını inceledim vs ve şu sonuca ulaştım:
SSD sağlığı kontrolcü tarafından belirtilen bir şey ve sağlığın düşmesi çoğu zaman yazma ömrüyle alakalı. Ben 15 TB veriyi 10-11 ayda yazdım ve %1 sağlık düştü. Eğer böyle giderse yaklaşık 1500 TB yazabilir demektir, yıl olarak yaklaşık 90 yıl ediyor. 90 yıl içinde mutlaka yeni SSD alacağım için çok önemi yok.
Bu SSD'nin başına da gelmeyen kalmadı onu da belirteyim. İlk başta yanlış vidayla vidalamıştım ve sistem SSD'yi görmüyordu
(nasıl olduğunu sormayın) sonra bir BIOS güncellemesiyle Windows sürekli diskimde sorun olduğunu söyledi, emin olmak için yaklaşık 6 programla taradım ve bunun bir bug olduğuna Windows MVP'sini ikna etmeyi başardım ve bu bugu düzelttim nasıl düzeleceği hakkında bir konu açtım, ardından Windows'taki defrag bug'u ortaya çıktı bu bugdan haberi olmayan varsa şöyleydi, SSD'lere normalde o program TRIM yapar ama bu bug ile defrag yapıyordu ki bunlar çok farklı şeyler. Kısaca yaklaşık 1 yılda SSD'ye olmayan kalmadı. Her zaman böyle olmayacağına göre aslında ömrü çok uzun.
Uzun lafın kısası, eğer sağlık normal şekilde düşüyorsa SSD'niz muhtemelen sorunsuz. Ancak kalitesiz kontrolcülerde sağlığın çok daha hızlı azaldığını görmekteyiz.
Neden 3550/2100 okuma-yazma aldığım hakkında hâlâ bir fikrim yok. Boş alan 150 GB filan yarıdan fazla olduğu için olabilir belki.