Neler Yeni

9700x için Arctic Liquid Freezer III 360 vs Thermalright Phantom Spirit 120 SE

Babapiro_

80+
Kule tipi soğutucular ömür boyu değildir. O boruların içinde gaz var, gaz bitince işlevsiz kalır. İkisi de 13700K'yı aynı seviyede çalıştırıyor. 9700X'i de bu seviyelerde soğutur muhtemelen.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Kule tipi soğutucular ömür boyu değildir. O boruların içinde gaz var, gaz bitince işlevsiz kalır. İkisi de 13700K'yı aynı seviyede çalıştırıyor. 9700X'i de bu seviyelerde soğutur muhtemelen.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Borular kapalıyken nasıl gaz kaçabilir ki?

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
929
İsim
Göksel Gündüz
Yıllar geçtikçe o borular arasında mikro ölçekte aşınmalar, çatlaklar oluşuyor ve gaz aradan havaya karışıyor. Zaten en iyi AMD 4-5 yılda bir soket değiştiriyor. 5 sene sonra yeni işlemci alıp taksan soket değiştirince yine kullanmayacaksın o soğutucuyu.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
Ertuğrul Yavuz
Köküne kadar kule tipi soğutucu taraftarıyım. Gözüme bir soğutucu kestirdim herhalde 1 tane ilan var sarı sitede, inşallah yakın bir zamanda alacağım. Şu anda da 7600x ile 2011 yılından kalma zerotherm kule tipi soğutucuyu kullanıyorum. Bir şekilde devam ediyoruz. 5.5ghz falan.

Babapiro_

80+
Yıllar geçtikçe o borular arasında mikro ölçekte aşınmalar, çatlaklar oluşuyor ve gaz aradan havaya karışıyor. Zaten en iyi AMD 4-5 yılda bir soket değiştiriyor. 5 sene sonra yeni işlemci alıp taksan soket değiştirince yine kullanmayacaksın o soğutucuyu.
Hemen öyle demeye gerek yok soğutucunun içinden çıkan amd soket parçaları hem AM4 hem dei i AM5 için uyumlu yani 2si içinde aynı işlemler var. Ben AMD nin AM6 soketinide böyle yapacağını düşünüyorum. AMD soket etrafını değiştirmezse yeni anakartlarla kullanılabilir.

Top Bottom