🔥İndirim 9800x3d 20.888 TL + 9 Taksit

9800x3d nasıl pearless assasins ile 95-100 dereceyi görüyor ? phantom spirit ayarındaki çift kule tipi soğutucu ile 7800x3d stok ayarlarda 70'i geçmiyordu prime95 ve OCCT testinde. 9800x3d, 7800x3d kadar ısınan işlemci değil ayriyeten, 9800x3d için 360 AIO önerisi saçma olmuş, çift kule tipi soğutucu her türlü yeterli olur 9800x3d için.
anlık spikelardan bahsediyorum yoksa o seviyede kalmıyor. tabi ki. ama bu yaşadığım spike'ların hiçbirini sıvı soğutmada yaşamadım ondan bahsediyorum.

FPS oynuyorsan geçilir. Onun dışında 1080p değilse, geçilmez. Özellikle bütçen az ise. Ana karta fln yay parayı, ilerde yükseltirsin. Daha iyileri gelir.
2K’da BF6, PUBG ve story oyunlar oynuyorum. Youtube incelemelerine bakınca aradaki fiyata değmiyor gibi geliyor. FPS’ler neredeyse aynı.

7800x3d daha mı mantıklı olurdu acaba? Merak ediyorum. Fpsler ve özellikler hemen hemen aynı olsa da, mimari farkı var

9800x3d nasıl pearless assasins ile 95-100 dereceyi görüyor ? phantom spirit ayarındaki çift kule tipi soğutucu ile 7800x3d stok ayarlarda 75'i geçmiyordu prime95 ve OCCT testinde. 9800x3d, 7800x3d kadar ısınan işlemci değil ayriyeten, 9800x3d için 360 AIO önerisi saçma olmuş, çift kule tipi soğutucu her türlü yeterli olur 9800x3d için.
Valla ben bu hava soğutmalara inanmıyorum, soğutuyor soğutuyor diyordu adam termal darboğaz yemiş haberi yok🤣 Bence hakkından gelecebilecek tek hava soğutmalar Deepcool AK620, Thermalright Assassin veya Spirit serisine gelince çok varyantı var, gidiyorlar tek fan 4 borulu ile soğutmaya çalışıyorlar :kekw:
Tabi hepsi çalıştırır ama stres testinde pek olumlu sonuçlar geleceğini düşünmüyorum ki bence normal kullanıcı için onunda anlamı yok.

bilemiyorum anlık 95-100 dereceye varan spike'lar sıvı soğtucuya geçtikten sonra hiç olmadı ayrıca 55-60 arası idle ve peak 75 derecelerden 49-52 arası idle düştü işlemcim. yükte max 61. kesinlikle daha iyi olduğu aşikar kişisel deneyimim.
hocam aslında sıvı soğutma ani sıcaklık artışları için iyi değildir, sıvı devirdaimi artması için pompa hızlanması fan hızlanması derken yavaş kalır. hava soğutma daha iyi baş eder bu durumlar için. size tavsiyem undervolt sonrası overclock denemeniz olur. 85 derece sıcaklık limiti ve core voltajı düşürmesi ile çok daha iyi termal değerler yakalarsınız.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dfs itopya diye biliyorum. Güvenilir yani
dfs kendisi ithalat yapıyor, magic daha güvenilir.

7800x3d daha mı mantıklı olurdu acaba? Merak ediyorum. Fpsler ve özellikler hemen hemen aynı olsa da, mimari farkı var
bütçe var ise mantıklı, yoksa aradaki farka değecek bir performans artışı yok.

hocam aslında sıvı soğutma ani sıcaklık artışları için iyi değildir, sıvı devirdaimi artması için pompa hızlanması fan hızlanması derken yavaş kalır. hava soğutma daha iyi baş eder bu durumlar için. size tavsiyem undervolt sonrası overclock denemeniz olur. 85 derece sıcaklık limiti ve core voltajı düşürmesi ile çok daha iyi termal değerler yakalarsınız.

dfs kendisi ithalat yapıyor, magic daha güvenilir.

bütçe var ise mantıklı, yoksa aradaki farka değecek bir performans artışı yok.
Aradaki farka değmiyorsa bütçenin ne önemi var

Geri