Yardım 9800x3d cpu aşırı derece kullanılıyor

DEELETED

80+
Reaksiyon skoru
2
9800x3d sahibiyim ama unturned gibi basit bir oyun daha açılış ekranındayken bile cpu birkaç saniye 100% de çalışıyor. x870 anakartım var rtx 5080 ekran kartım var ve sıcaklıklar aşırı değil oyundayken de 80-100 derece arasında değişiyor hatta bazen sadece video izlerken bile 80 falan görüyor sonrasında biraz hareket edince düşüyor kaspersky ile tarama yaptım virüs yok diyor zaten gif hariç neredeyse internetten güvenilir olmayan bir tek de minecraft modları indirdim. önceden böyle yapmıyordu şu an bir youtube bir de arka planda unturned açık cpu 90-100 arasında çalışıyor. İşlemciye anakartın desteği yapay zeka ile overclock yaptım ve dengeli mod falan yapsam da işlemci boşta bile 5200+ mhz çalışıyor

9800x3d sahibiyim ama unturned gibi basit bir oyun daha açılış ekranındayken bile cpu birkaç saniye 100% de çalışıyor. x870 anakartım var rtx 5080 ekran kartım var ve sıcaklıklar aşırı değil oyundayken de 80-100 derece arasında değişiyor hatta bazen sadece video izlerken bile 80 falan görüyor sonrasında biraz hareket edince düşüyor kaspersky ile tarama yaptım virüs yok diyor zaten gif hariç neredeyse internetten güvenilir olmayan bir tek de minecraft modları indirdim. önceden böyle yapmıyordu şu an bir youtube bir de arka planda unturned açık cpu 90-100 arasında çalışıyor. İşlemciye anakartın desteği yapay zeka ile overclock yaptım ve dengeli mod falan yapsam da işlemci boşta bile 5200+ mhz çalışıyor
Normal şeyler knk bunlar herşeye konu açmayın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Güç seçeneklerinden en düşük işlemci durumu yüzdeyse düşür

Normal şeyler knk bunlar herşeye konu açmayın
9800x3d nin unturned gibi basit oyunları daha sadece açarken ve boşta video izlerken yüzde 100 görüp kasması asla normal gelmedi bana. knk.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

9800x3d nin unturned gibi basit oyunları daha sadece açarken ve boşta video izlerken yüzde 100 görüp kasması asla normal gelmedi bana. knk.
ayrıca dediğim gibi mhz sorunu neden kaynaklı ai overlock mu onu da öğrenip düşürmek istiyorum boşta 5200+ ya gerek yok

Böyle şeyleri zaten işlemci yönetir normal şeyler bunlar ekran kartı kullanılıcak şeyler değil bunlar normal yani

kullanımı eyvallah normal olsun ama 100% olup kasması bana sorun gibi geldi sadece oyun açılırken ve son birkaç gündür bununla karşılaşıyorum
Performans modunu dengeli çek dene istersen

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,239
Üyeler
183,080
Son üye
Ferrous
Geri