Çözüldü✓ 9800x3d yüksek sıcaklık sorunu

Reaksiyon skoru
2
Herkese merhaba
Bugün sistem upgrade yaparak ddr5 de Gigabyte b650ms2h anakara 9800x3d ve rtx5080 ekran kartını bilgisayarcı eşliğinde toparladık. Bağlantı ve montajda mekanik olarak bir sorun olduğunu düşünmüyorum ancak 9800x3d boşta iken 98-100 derece gibi bir sıcaklıkta çalışıyor ve kasma donma sorunu masaüstünde bile çok fazla. Bios sürümünü rev1.4 için F4 sürümüne guncelledik. Şimdi sistem yeniden başlatma sırasında bir anda gücü kesiyor. Sorun ne olabilir. (Power splyy 850w)

soğutucunun jelatinini söktünüz mü ya da termal macunu falan mı unuttunuz boşta 100 derece çok absürt

soğutucunun jelatinini söktünüz mü ya da termal macunu falan mı unuttunuz boşta 100 derece çok absürt
Her ikisini de kontrol ettim ben de anlamadım sorunu. İşlemciyi sinerjiden aldım sorunlu olduğunu düşünmeye başladım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şu an sistem çalışmadığı için sağlıklı bir araştırma yapamıyorum bios sürümü ile yüksek sıcaklık çalışmasının bir alakası olabilirmi

Herkese merhaba
Bugün sistem upgrade yaparak ddr5 de Gigabyte b650ms2h anakara 9800x3d ve rtx5080 ekran kartını bilgisayarcı eşliğinde toparladık. Bağlantı ve montajda mekanik olarak bir sorun olduğunu düşünmüyorum ancak 9800x3d boşta iken 98-100 derece gibi bir sıcaklıkta çalışıyor ve kasma donma sorunu masaüstünde bile çok fazla. Bios sürümünü rev1.4 için F4 sürümüne guncelledik. Şimdi sistem yeniden başlatma sırasında bir anda gücü kesiyor. Sorun ne olabilir. (Power splyy 850w)
Soğutucunun modeli ne, ayrıca yanlış takmış olabilirsiniz söküp tekrar montaj yapın.

Herkese merhaba
boşta 100 derece ise montajda sorun olmama ihtimali yok

360 gamepowr marka ancak doğru montajlandigina eminim hocam

Peki soğutucuyu yeniden söküp taksam elimde termal macun yok yenilemem gerekirmi

360 gamepowr marka ancak doğru montajlandigina eminim hocam

Peki soğutucuyu yeniden söküp taksam elimde termal macun yok yenilemem gerekirmi
elinizde başka random bi fan varsa onla bi deneyin soğutma arızalı gibi

Öncelikle güle güle kullan hocam PC'ni.
GamePower sıvı soğutucular pek önerilmiyordu forumlarda.

Bütçe dostum, konumuz bu değil

Onerilmemesi başka konu ancak elinde bu vardı. Bence sorun soğutucu da gibi yarın detaylı söküp bakınca belli olacak
Tamamdır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,817
Üyeler
186,249
Son üye
Dad64
Geri