- Reaksiyon skoru
- 67
benım aldıgım sıralar 7k dı butcem en ıyı secenek bu gıbıydıGüvenilir marka olarak minimum h27t22c, mümkünse r27qe.
benım aldıgım sıralar 7k dı butcem en ıyı secenek bu gıbıydıGüvenilir marka olarak minimum h27t22c, mümkünse r27qe.
Hocam siz monitor işlerinde bilgilisiniz sanirim ben g65b nin siparisini verdim bunun olu piksel, ghosting vb. testlerini yapmayı bilmiyorum acikcasi bu konuda bana yardimci olabilir misiniz monitorum geldiginde?Piksel overdrive optimizasyonu ghosting performansını ve tepki süresini etkiler. İkisini kıyasladığımızda yüksek ihtimal aynı paneli kullanmalarına rağmen asusun tepki süresi daha iyi ve daha az ghosting yapıyordur. Kalibrasyon performansını da test cihazı olmadan öğrenemezsin. Yazılımdan kastım gerek osd menüsü gerek osd menüsündeki ön ayarlar olsun veya asusun monitör ayarlarını kontrol edebileceğin uygulaması vs olsun ekstraları. Bunların hepsi fiyata etki ediyor. Ayrıca ışık sızması gibi sorunlarda asusta daha ad rastlanır büyük ihtimal. Yani asus 10 üründen 3 tanesinde fire veriyorsa gamepower 6 tanesinde veriyor gibi. Geçen gün rampage alan birisi diğer monitörleriyle kıyas için bir fotoğraf paylaştı rampage diğer modellere kıyasla çok kötü gözüküyordu. Bunlara ek olarak gri homojenliği, adaptive sync performansı, ek özellikler vs de cabası. Mesela asus xg27acs’nin telefon koyma yeri olması lazım. Adamlar bunun için yer yapmış. İnce ama güzel bir detay. Ayrıca asus garanti ve satış sonrası destekte muhtemelen daha iyidir. 2.el satışı bile daha kolay. Tasarım desen rog bariz üstün. Malzeme kalitesi de şöyle bir şey, ayak kalitesi yani sallanma vb şeyler. Mesela asus xg27acs de pivot ve yükseklik ayarı varken gamepower sonic t80 de yok. Daha böyle çok şey varda küçük küçük fiyata etki ediyor işte. Ha ederi 11k mı hayır değil, o fiyata kazık. Kıyaslamak için dedim sadece.
Yabancı kaynaklardan. GTID, monitors unboxed, PC monitors, tft central, rtings, Imartz, totallydubbedhd vb kanallara bakmanız lazım.Hocam bu test verilerine nereden ulaşıyoruz
Ghosting testine gerek yok üniteden üniteye sonuç değişmez. G65b’nin performansı belli zaten. Oyun moduna alıp tepki süresini standart yapın. Ölü piksel ve ışık sızması testi yapabilirsiniz.Hocam siz monitor işlerinde bilgilisiniz sanirim ben g65b nin siparisini verdim bunun olu piksel, ghosting vb. testlerini yapmayı bilmiyorum acikcasi bu konuda bana yardimci olabilir misiniz monitorum geldiginde?
Memnunsanız kullanmaya devam edin.benım aldıgım sıralar 7k dı butcem en ıyı secenek bu gıbıydı
Yarın elime ulaşınca yapacağım hepsini ilgilendiğiniz için teşekkür ederimYabancı kaynaklardan. GTID, monitors unboxed, PC monitors, tft central, rtings, Imartz, totallydubbedhd vb kanallara bakmanız lazım.
Ghosting testine gerek yok üniteden üniteye sonuç değişmez. G65b’nin performansı belli zaten. Oyun moduna alıp tepki süresini standart yapın. Ölü piksel ve ışık sızması testi yapabilirsiniz.
Pek çok arkadaşımız ölü piksel testi yapmayı biliyor. Ama görüyorum ki çoğu kişi "Acaba bu ölü piksel mi, toz mu, başka bir şey mi..." diye tereddüt ediyor. Bu rehberde nasıl emin olursunuz onu göstereceğim. Ama bilmeyen arkadaşlar var ise diye en baştan anlatıyorum.
Bu sayfayı açıp teste başlıyorsunuz. Önce siyah renkten başlar. Mouse ile tıkladığınızda beyaz, kırmızı, yeşil, mavi ekranlar açılır.Ölü Piksel Testi Başlat
Ekrana sahip cihazlarınızda, hızlı ve kolay bir şekilde ölü piksel ve bulutlanma testi yapabilirsiniz. Android, IOS iPhone, Desktopwww.pikseltesti.com
Renkler özellikle seçilmiştir çünkü WRGB OLED vb. paneller haricinde ekranlarda renkler kırmızı, yeşil ve mavi ışık veren alt pikseller ile...
- Fantastiktürk
- Cevaplar: 9
- Forum: Kullanıcı İncelemeleri ve Rehberleri
Backlight Bleed Test (Check your Display for Backlight Bleeding)
Use the backlight bleed test to check display for bleeding backlight. Test monitor, laptop screen, or mobile screen for backlight bleed problem.darkblackscreen.com
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Memnunsanız kullanmaya devam edin.
ben de aynı sistemi gaming gecesinde sipariş verdim sabah kargoya vermişler şuan monitör araştırıyorum güzel sistemMerhabalar, gecen hafta incehesaptan bir sistem aldim ozelliklerini assagiya birakacagim onun icin bi monitor bakiyorum. 2k en az 180hz 27 inç 9k butce ile monitor bakiyorum. Paneli sorunlu olmadigini bildiginiz renk gamutu da iyi olan monitorlerden onerirseniz sevinirim genel 2k ultra ayarlarda oyunculuk icin kullanacagim
Benim hâlâ kargolanmadi normal mi bu?ben de aynı sistemi gaming gecesinde sipariş verdim sabah kargoya vermişler şuan monitör araştırıyorum güzel sistem
sabah vermişler kargoya sizinki de bugün kargoya verilir herhaldeBir de internet sitesinde sadece g sync gözüküyor amd nin olması nvidia kartlarda çalıştırmamı engeller mi yoksa markadan bağımsız mı?
Benim hâlâ kargolanmadi normal mi bu?
sabah vermişler kargoya sizinki de bugün kargoya verilir herhalde
Konuyla alakasız olacak ama soğutucuyu umarım değiştirirsin hocamMerhabalar, gecen hafta incehesaptan bir sistem aldim ozelliklerini assagiya birakacagim onun icin bi monitor bakiyorum. 2k en az 180hz 27 inç 9k butce ile monitor bakiyorum. Paneli sorunlu olmadigini bildiginiz renk gamutu da iyi olan monitorlerden onerirseniz sevinirim genel 2k ultra ayarlarda oyunculuk icin kullanacagim
Maalesef seçeneklerde iyi soğutucu yoktu fakat zaten 7500f cok az guc tuketiyor lazim olursa ileride degistiririm fakat cok acil gibi gelmedi banaKonuyla alakasız olacak ama soğutucuyu umarım değiştirirsin hocam
Bu sıcaklarda 80mm anca kendini soğutur hocamMaalesef seçeneklerde iyi soğutucu yoktu fakat zaten 7500f cok az guc tuketiyor lazim olursa ileride degistiririm fakat cok acil gibi gelmedi bana
Monitörler markadan bağımsız, her gpu ile çalışır.Bir de internet sitesinde sadece g sync gözüküyor amd nin olması nvidia kartlarda çalıştırmamı engeller mi yoksa markadan bağımsız mı?
Benim hâlâ kargolanmadi normal mi bu?