marceline_27
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 782
- İsim
- Fatih Ayhan
R25 ile ne kadar dikkatli olursa olsun başlangıç için hiç uygun bir motor değil.Dostum eğer dikkatli ve zeki biriyse (hakim olmadığı halde motorla dip gaz gidicek virajlara dikkatsiz giricek vb. biri değilse) r25 le bi sıkıntı yaşamaz
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yine kursa gitmen gerekmiyor mu onun için. Neredeyse a1 ehliyet fiyatı çıkıyor zaten. Pek mantıklı gibi durmuyor öyle de. A2 ehliyet almak çok daha kârlı değil mi?A1e gerek var mı hala b ehliyet 125 sürebiliyo diye biliyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:
Senin anlamak istemediğin nokta, motor sürmek fren kontrolü, vites kontrolünden ibaret değil. Arabada iken karşılaştığın trafikle motorda karşılaştığın trafik bir de değil. Sen motorla aralardan gireceksin ekstra tehlike, ani bir durum olduğunda yeni olduğun için ani fren yapabilirsin bu da %90 düşme ile sonuçlanır. Hiç altın elbiseli adam izlenmemiş. Motora başlayacak her insanın bilgilendirici videolarını izlemesi şart bence. Ben de yeni motorcuyum ve trafik hiç beklediğim gibi değil. Trafik tıkanmış aralardan geçmeye çalışıyorum. Adam aniden sol şeridin yürüdğünü görünce direk atlıyor. Bu tarz ve beklenmedik milyon tane olaya tepki verebilmek için tecrübe gerekiyor. r25'de racing bir motor ve dinamiği başlangıç için uygun değil. Yamaha'nın 125cc'lik bir modeline bakabilirsin. Piyasası iyi olan 125cc'lerden başlangıç motoru sayılabilecek naked bir motor almanı öneririm. İlle de r25 diye ısrar etme bence.Bende öyle düşünüyorum şuanda bisiklet alıp biraz denge olayına alışsam daha
iyi olur diye hocam ama a2 sınavına girersem daha önce motor tecrübem olmadığından dolayı mt25 verilicek altıma kursda vs. dengede tutabilirmiyim o yönden endişeleniyorum yoksa vites atma fren kontrolu vs. ondan yana çok bir şüphem yok
Son düzenleme: