BIOS güncellemesi ile evet.Asus A320M-F Ryzen 5 5600 Destekler mi?
nasıl güncelleyebilirim kral anakart 3200mhz ram destekliyor fakat max 3000 kullanabiliyorum daha önce hiç bios güncellemesi yapmadım.BIOS güncellemesi ile evet.
Ram olayı eğer ilk nesil işlemci kullanıyorsan normal, yeni nesile geçersen düzelir.nasıl güncelleyebilirim kral anakart 3200mhz ram destekliyor fakat max 3000 kullanabiliyorum daha önce hiç bios güncellemesi yapmadım.
teşekkürler.Ram olayı eğer ilk nesil işlemci kullanıyorsan normal, yeni nesile geçersen düzelir.
Nasıl BIOS güncellenir dersen internetten gigabyte için araştırabilirsin videolarını falan çekmişlerdir buradan yazarak anlatamam sanırım
RAM'lerin 3200 MHz mi hocam? Eğer öyleyse kullanabilmen lazım. Bu dediğim şekilde BIOS'u güncelle:nasıl güncelleyebilirim kral anakart 3200mhz ram destekliyor fakat max 3000 kullanabiliyorum daha önce hiç bios güncellemesi yapmadım.
teşekkür ederim.RAM'lerin 3200 MHz mi hocam? Eğer öyleyse kullanabilmen lazım. Bu dediğim şekilde BIOS'u güncelle:
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Belleği FAT32 olarak biçimlendirin.
2) Buradan 6223 BIOS'unu indirin hocam. https://www.asus.com/tr/motherboard...320m-f/helpdesk_bios?model2Name=PRIME-A320M-F
3) Sonra indirdiğiniz dosyayı klasöre çıkartın, klasöre çıkarttıktan sonra PRIME-A320M-F-SI-6223.CAP adlı dosyayı flash belleğin içine atın.
4) Flash belleğin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve delete tuşu ile BIOS'a girin. Girdikten sonra Advanced Moda (F7) geçin. Geçtikten sonra üst tarafta Tool sekmesini göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra Asus Ez Flash 3 Utility olacak ona da tıkla. Gelen ekranda flash belleğini seç ve içindeki PRIME-A320M-F-SI-6223.CAP adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyin.
Not: BIOS güncelleme sırasında elektrik kesilmesin ve flash bellek yerinden oynamasın.
Bios güncellemesi ile a320 kartlar kaç mhzye kadar ram destekler?RAM'lerin 3200 MHz mi hocam? Eğer öyleyse kullanabilmen lazım. Bu dediğim şekilde BIOS'u güncelle:
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Belleği FAT32 olarak biçimlendirin.
2) Buradan 6223 BIOS'unu indirin hocam. https://www.asus.com/tr/motherboard...320m-f/helpdesk_bios?model2Name=PRIME-A320M-F
3) Sonra indirdiğiniz dosyayı klasöre çıkartın, klasöre çıkarttıktan sonra PRIME-A320M-F-SI-6223.CAP adlı dosyayı flash belleğin içine atın.
4) Flash belleğin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve delete tuşu ile BIOS'a girin. Girdikten sonra Advanced Moda (F7) geçin. Geçtikten sonra üst tarafta Tool sekmesini göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra Asus Ez Flash 3 Utility olacak ona da tıkla. Gelen ekranda flash belleğini seç ve içindeki PRIME-A320M-F-SI-6223.CAP adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyin.
Not: BIOS güncelleme sırasında elektrik kesilmesin ve flash bellek yerinden oynamasın.
Hepsini destekliyor diye biliyorum. Normalde 3200 MHz ve 3600 MHz tercih ediliyor. BIOS güncelse 3600 MHz de sorun yaşamazsın. İşlemcinin 1. ve 2. nesil olursa 3600 MHz de sorun yaşayabilirsin Zen mimarisinden dolayı. 3. ,4. ve 5. nesil de bir sorun yaşamazsın hocam.Bios ile r5 5500 kullanıyorum a320 anakartla. Ram mhzde 3000 kullanıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bios güncellemesi ile a320 kartlar kaç mhzye kadar ram destekler?
RAM'lerin kaç MHz bu arada?Bios ile r5 5500 kullanıyorum a320 anakartla. Ram mhzde 3000 kullanıyorum.
Bios güncellemesi ile a320 kartlar kaç mhzye kadar ram destekler?
Önemli değil.teşekkür ederim.
3000 mhzde ben maksimum kaç destekler diye merak ettim. TeşekkürlerHepsini destekliyor diye biliyorum. Normalde 3200 MHz ve 3600 MHz tercih ediliyor. BIOS güncelse 3600 MHz de sorun yaşamazsın. İşlemcinin 1. ve 2. nesil olursa 3600 MHz de sorun yaşayabilirsin Zen mimarisinden dolayı. 3. ,4. ve 5. nesil de bir sorun yaşamazsın hocam.
RAM'lerin kaç MHz bu arada?
3000 mhzde ben maksimum kaç destekler diye merak ettim. Teşekkürler
Önemli değil.