A520 chipset anakrtlar'da (AMD Ryzen MASTER) İle Overclock.

Reaksiyon skoru
0
Merhaba Bende ASUS PRİME A520M-K Anakart var. Bu anakratta Overclock olmuyor bios'da menüsü yok.

Ama Amd rayzen master uygulaması ile bu anakrtla Overclock yapıla biliniyormu.
Başka başka forumlar'da yaptım diyenler var bazılarıda voltaj yükseltmiş pc reset atıyormuş ben deniyecektim ama benimkide deneme yanılma ile yapacağım için yüksek voltaj verip reset atma sorunu olursa biosu nasıl sifirlancagini bilmiyorum yeni bir anakart olduğu için jumper yok anakrtta bios pilide sifirlamiyor diye biliyorum o yüzden Abdullah abiye sormak ve net bir bilgi almak için konu açtım.

Benim istediğim bios ile değil ama amd rayzen master ile Overclock yapmak.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.🙏🙏

Merhaba Bende ASUS A520M-K Anakart var. Bu anakratta Overclock olmuyor bios'da menüsü yok.

Ama Amd Ryzen master uygulaması ile bu anakrtla Overclock yapıla biliniyormu.
Başka başka forumlar'da yaptım diyenler var bazılarıda voltaj yükseltmiş PC reset atıyormuş ben deniyecektim ama benimkide deneme yanılma ile yapacağım için yüksek voltaj verip reset atma sorunu olursa biosu nasıl sifirlancagini bilmiyorum yeni bir anakart olduğu için jumper yok anakrtta bios pilide sifirlamiyor diye biliyorum o yüzden Abdullah abiye sormak ve net bir bilgi almak için konu açtım.

Benim istediğim bios ile değil ama amd Ryzen master ile Overclock yapmak.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.🙏🙏
İşlemciniz ne?

İşlemciniz ne?
AMD RAYZEN 5 3400G
APU Bir işlemci olduğu için %5 daha fazla performans olsa bile çok iyi.
2x8 16GB dual Chanel ramler var
İşlemci en fazla 4.2 ghz çıkıyor onu biliyorum ve kule tipi bakır borulu sogutucum var.🙏

Arkadaşın yorumuna cevap ve bilen varsa yardım için yazim dedim bende MSI A 520 anakart var 5600 AMD islemcime ryzen master üzerinden percore seçeneğiyle yaklaşık 1 saat sürerek temiz overclock yaptım bundan 7 ay önce.
dün biosu son sürüme guncelledim sisteme format attım ryzen master yeni sürüm kurdum ve baktığımda profilinizde overclock desteği olmadığı için hız aşırtma yapılmıyor yazıyordu İngilizce şimdi merak ettiğim 1.biosa guncelledigimden mi bu durum oldu
2.a520 anakartlarda manuel overclock yapılmıyor ryzen master üzerinden nasıl yapabilirim bilgisi olan varmı
3.birde bios güncelleme işlemciye ısınma ve performans yada başka sistem için neye iyi gelir
4. Biosu eski sürüme geri getirilimi
Bilgi sahibi olan varsa cevap verirse çok makbule geçer

Geri