Neler Yeni

🔴 ABD, Türkiye'ye Verdiği F-16'lar İçin Şart Koştu!

Bura.K

80+ Silver
Hatırlarsanız şöyle bir konu açmıştım:

ABD, bize "İsveç'in NATO üyeliğin onayla, sana F-16 ve Modernize kiti+F110 Motor Üretim Lisansı falan verelim" diye şart koşmuştu.
Türkiye bu şartı yerine getirdi. Ancak F-16'yı satarken ABD sözünde durmayıp 2. Kez şart koştu.

2. Şartı ise "Bu uçaklarla Ege Denizinde Yunan adaları üstünden uçamaz ve Yunanistan'a caydırıcılık olarak kullanamazsın" dendi.
Yani bizim Ege Üstünlüğü için aldığımız uçaklar ana amacını yitirdi diyebiliriz.

Ama Yunanistan'ın aldığı F-35'lerde böyle bir şart yok. Yani Yunanistan bize dilediği gibi taciz yapabilecekken biz onlara karşı bir şey yapamayacağız.
Ödeme tamamlandı artık, siparişler verildi. İptal söz konusu değil çünkü bir ton şey aldık.

Mesaj otomatik birleştirildi:

Konu başlığını "F-35'ler için" yapmışım dalgınlıkla. Güncelledim.

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,590
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
Kanka biz bunlarla niye hala anlaşmaya felan varmaya çalışıyoruz anlamıyorum ben ya, şunlara vereceğin parayı savunma sanayiine vericeksin bu kadar basit ya

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Berke
Kanka biz bunlarla niye hala anlaşmaya felan varmaya çalışıyoruz anlamıyorum ben ya, şunlara vereceğin parayı savunma sanayiine vericeksin bu kadar basit ya
Ona vereceğin parayı savunma sanayine harcasan geri dönüşünü 10 yıl sonra görebilirsin bizim bu alımımız kısa vadede güçlendirmek için

Vesselam

80+ Bronze
Çünkü hava savunmasında ordumuz nitelik olarak yetersiz ve bulunduğumuz konum itibariyle acil bir çözüme ihtiyaç var.

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,942
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem Konularına etiketlerseniz sevinirim :)
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932

ABD, bize "İsveç'in NATO üyeliğin onayla, sana F-16 ve Modernize kiti+F110 Motor Üretim Lisansı falan verelim" diye şart koşmuştu.
Türkiye bu şartı yerine getirdi. Ancak F-16'yı satarken ABD sözünde durmayıp 2. Kez şart koştu.

2. Şartı ise "Bu uçaklarla Ege Denizinde Yunan adaları üstünden uçamaz ve Yunanistan'a caydırıcılık olarak kullanamazsın" dendi.
Yani bizim Ege Üstünlüğü için aldığımız uçaklar ana amacını yitirdi diyebiliriz.

Ama Yunanistan'ın aldığı F-35'lerde böyle bir şart yok. Yani Yunanistan bize dilediği gibi taciz yapabilecekken biz onlara karşı bir şey yapamayacağız.
Ödeme tamamlandı artık, siparişler verildi. İptal söz konusu değil çünkü bir ton şey aldık.

Bence Ege ve Adalar çok önemli bir konu ABD kullandırmıyorsa Türkiye f16 yerine Su serisini rus uçaklarına yönelmeli

Vesselam

80+ Bronze
Bence Ege ve Adalar çok önemli bir konu ABD kullandırmıyorsa Türkiye f16 yerine Su serisini rus uçaklarına yönelmeli
Size aynı yaptırımları hatta daha sert yaptırımları Rusya'nın bize herhangi bir ters düşme durumunda uygulamayacagini düşündüren ne hocam? Sadece almakla bitmiyor bunların pilot teknisyen eğitimi carti curtu alt yapı hazırlanması bı dünya işi var F16da ise hâli hazırda bunlar oturmuş orduda.

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,942
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem Konularına etiketlerseniz sevinirim :)
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932
Size aynı yaptırımları hatta daha sert yaptırımları Rusya'nın bize herhangi bir ters düşme durumunda uygulamayacagini düşündüren ne hocam? Sadece almakla bitmiyor bunların pilot teknisyen eğitimi carti curtu alt yapı hazırlanması bı dünya işi var F16da ise hâli hazırda bunlar oturmuş orduda.
Hocam şuanlık rusyanın durumu düşündürüyor uzun vadede tabikide onunda garantisi yok fakat kısa vadede bu duruma bir çözüm bulursak üretebiliirz diye düşünüyorum şuanki iktidarı sevmesemde savunma sanayi konusunda gerçekten iyiler

Vesselam

80+ Bronze
Hocam şuanlık rusyanın durumu düşündürüyor uzun vadede tabikide onunda garantisi yok fakat kısa vadede bu duruma bir çözüm bulursak üretebiliirz diye düşünüyorum şuanki iktidarı sevmesemde savunma sanayi konusunda gerçekten iyiler
Rus uçak altyapısıni hazırlamak, oturtmak ta çok uzun iş şuan. Rusya ile ilişkilerimizin kötü olmaması sizin yanıltmasın kıskaca aldıklarında oldurmeden surundururler.

QİKUA

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,935
İsim
Ömer
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
Ödemeyi yaptıktan sonra niye şart koşuyor çok saçma

İntel Xeon

80+ Bronze
En İyi Cevap
2

istedigi kadar taciz etsin savas durumunda kullanmak önemli olan

proxcis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
759
İsim
Semih Aydın
Nükleer bombamız yok mu şu amerigaya 2 tane sallayalım hizaya gelsinler.

Şaka bi yana bu ülkenin geldiği nokta ile ilgili.
2010'daki Türkiye'ye Amerika 2 kez bu şeyi yapamazdı çünkü yemezdi.
Hem ekonomimiz güçlüydü (ilk 20 içindeydik.) hem üretim vardı.
Şimdi?

Top Bottom