Neler Yeni

🔴 ABD, Türkiye'ye Verdiği F-16'lar İçin Şart Koştu!

Bura.K

80+ Silver
Ana amaç oyduysa paramızı çöp ettiler.
Tabi tek amacı o değildi bu uçakların. 2030'a kadar açığımızı kısmende olsa kapatmaktı. Ama Ege denizindeki hava üstünlüğü Türkiye için çok önemli. Zaten F-16'lar genelde ya gövde gösterisi ya da terör hedeflerini bombalamakta kullanıyoruz. Zaten terör hedeflerini bombalayacak uçağa sahiptik. Şimdikileri ne yapacağız bilmiyorum ama elbet Savunma Bakanlığının bir fikri vardır.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Bu uçaklarla Yunaniatana göz dağı versen ne olacak ki? Olası bir yanlışlarında o kadar uçak savar var zaten. Gözdağına ihtiyaç yok yani

Zaten bunları da kendimiz üretmemiz lazım uçakların beyni ABD yapımlı aktiviteleri her şeyi takip edebiliyorlar.

Bura.K

80+ Silver
Bu uçaklarla Yunaniatana göz dağı versen ne olacak ki? Olası bir yanlışlarında o kadar uçak savar var zaten. Gözdağına ihtiyaç yok yani

Zaten bunları da kendimiz üretmemiz lazım uçakların beyni ABD yapımlı aktiviteleri her şeyi takip edebiliyorlar.
F-16 parçalarının çoğunu yerlileştirebiliyoruz. ABD F-16 konusunda pek karışmıyor.
Ayrıca önemli olan Uçaksavar değil. Uçaksavar dediğimiz silah Afrika veya Afganistan'da da var.
Ege'de, İzmir'de yaşadığını düşünelim. Havaya bir bakıyorsun Yunan uçağı sınırlarımızı taciz ediyor. Ne diyeceksin? "Benim uçaksavarım var" mı diyeceksin?

Bu gövde gösterisidir. Yani "ben senin sınırlarına dilediğim gibi girebiliyorum" demektir. Uçaklar bunu engelleyen unsurdur.
Sizin mantığınızla Savaşçı Tipi uçağa gerek yok. Hepsini satalım, uçaksavar alalım. Yanlış bir düşünce.

Bu Yunanistan'ın elini güçlendirir. İlerleyen zamanlarda Deniz haklarını genişletmeyi talep ettiklerinde bununla tehdit edemezsin.

Top Bottom