Hatırlarsanız şöyle bir konu açmıştım:
ABD, bize "İsveç'in NATO üyeliğin onayla, sana F-16 ve Modernize kiti+F110 Motor Üretim Lisansı falan verelim" diye şart koşmuştu.
Türkiye bu şartı yerine getirdi. Ancak F-16'yı satarken ABD sözünde durmayıp 2. Kez şart koştu.
2. Şartı ise "Bu uçaklarla Ege Denizinde Yunan adaları üstünden uçamaz ve Yunanistan'a caydırıcılık olarak kullanamazsın" dendi.
Yani bizim Ege Üstünlüğü için aldığımız uçaklar ana amacını yitirdi diyebiliriz.
Ama Yunanistan'ın aldığı F-35'lerde böyle bir şart yok. Yani Yunanistan bize dilediği gibi taciz yapabilecekken biz onlara karşı bir şey yapamayacağız.
Ödeme tamamlandı artık, siparişler verildi. İptal söz konusu değil çünkü bir ton şey aldık.
Konu başlığını "F-35'ler için" yapmışım dalgınlıkla. Güncelledim.
🔴 Yunanistan'a F-35, Türkiye'ye F-16!
🔴 ABD Dışişleri, Türkiye'ye F-16 satışını onayladı. Aynı zamanda Yunanistan'a da F-35 satışını onayladı... "Ülkeyi yönetemiyo ama dış politikada çok başarılı abi"
forum.donanimarsivi.com
ABD, bize "İsveç'in NATO üyeliğin onayla, sana F-16 ve Modernize kiti+F110 Motor Üretim Lisansı falan verelim" diye şart koşmuştu.
Türkiye bu şartı yerine getirdi. Ancak F-16'yı satarken ABD sözünde durmayıp 2. Kez şart koştu.
2. Şartı ise "Bu uçaklarla Ege Denizinde Yunan adaları üstünden uçamaz ve Yunanistan'a caydırıcılık olarak kullanamazsın" dendi.
Yani bizim Ege Üstünlüğü için aldığımız uçaklar ana amacını yitirdi diyebiliriz.
Ama Yunanistan'ın aldığı F-35'lerde böyle bir şart yok. Yani Yunanistan bize dilediği gibi taciz yapabilecekken biz onlara karşı bir şey yapamayacağız.
Ödeme tamamlandı artık, siparişler verildi. İptal söz konusu değil çünkü bir ton şey aldık.
ABD, Türkiyeâye F-16 satıÅına onay verdi - BBC News Türkçe
ABD hükümeti, Cuma günü Türkiyeâye F-16 jetlerinin satılmasına onay verdi. 23 milyar dolar deÄerinde bir anlaÅmayı iÅaret eden bu karar, Türkiyeânin Ä°sveçâin NATO üyeliÄine onay vermesinin ardından geldi.
www.bbc.com
Mesaj otomatik birleştirildi:
Konu başlığını "F-35'ler için" yapmışım dalgınlıkla. Güncelledim.