Neler Yeni

Abdullah Abi’den Önemli Duyuru!

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Satmak için alan biri neden kullanmak için alan birinin hakkına girmiş oluyor anlamıyorum yani tamam oynamak için alan birisinin alamaması üzücü bir şey ama satmak için alan da hakkına girmiş olmuyor bence. yani bence basit bir ticaret. şimdi toptancılardan satın alıp dükkana koyanda bizim hakkımıza mı girmiş oluyor? bana mantıksız geliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdi güzel bir denklem var bu işin içinde kısım kısım bakalım.

Örneğin sistemi satış amaçlı alan 2 kişiyi inceleyelim.

İçindeki bileşenler de doğal olarak piyasaya göre ucuz ,sen bunu alıp sıfır hali ile toplanmışının daha fazlasına satıyorsan
1)Ticari olarak kafan kısır ,3 gram aklın var,çakkalın önde gidenisin.
Diğer ihtimal
2)Ürünü alıp parçalara ayırıp piyasadaki sıfır ve ikinci ellerden daha uyguna veriyorsan ve piyasayı düşürüyorsan aslında doğal olarak piyasanın düşmesini de sağlıyorsun

Güzel bir örnekle bakalım

(Örnek veriyorum fiyatlar sallanmıştır )

X Bileşeni en ucuz sıfır fiyatı 4000TL
X Bileşenin ikinci el sitelerinde en ucuzu ise 3500 TL olsun

Y Kişisi gelip sistemi alıp ,minimal bir kar amacı ile satmak istiyor.Piyasaya bakıyor en ucuzu 2.ellerde 3500TL

Gidip X bileşeni için 3400 TL fiyat veriyor ve piyasayı düşürüyor.

Bunu gören başka bir sistemi satış amaçlı alan Z kişisi de bu en ucuz ilanı 3400 görünce gidip ürününü 3300'den listeliyor.

Böyle böyle al-satçılar arasında tatlı güzel bir rekabet oluşuyor .

Peki bu iş kimin işine yarıyor ?
Aklı selim olan ve piyasayı iyi takip eden sistemi parça parça toplayanlara yarıyor.Bu kişiler de genelde gerçekten durumu sıkıntıda olan kişiler oluyor.

Yani velhasıl kelam hazıra yatan değil araştıran her zaman kazanır .

Sistemi hızlıca alan parçalara ayırıp piyasadan daha ucuza satan kişi zaten kazanıyor
Piyasayı takip eden parça parça toplamaya çalışan kişi de kazanıyor çünkü bütün parçaları gidip en dip fiyattan topladı.

Peki burada kaybedenler kulubünün üyeleri kim ?
Tabii ki de yan gelip araştırmayan ekip
Bir de sistemi piyasanın sıfır halinden daha pahalıya satan çakkallar ekibi.

Burada sözde 'ihtiyacı olan ' ekip için düşen görev
(Oyun bilgisayarını ihtiyaç olmak da garip bi mevzu da ülkemizin zorlu eğlenme koşullarında hissedenler var bir şey demiyorum )

1) Paşa paşa piyasayı çatır çatır takip edip ucuza ürünleri toplayıp sistem dizmek
2)Basit bir ihtimal olan parayı hazır edip sistemi yakalamaya çalışmak.

Sonuç olarak aklını kullanan al-satçı da kazanır ,aklını kullanan sistem toplamak isteyen de kazanır .

Hazır sistem hebele hübele diyenler için:

Sistem zaten toplama gençler :D
Az çaba edin toplayın ,bu işler böyle böyle öğrenilir.

Sence adminden çekinse adamın forumuna mı yazar bunu ? :D
Nasıl bir kısır kafa yapısı bu çözemedim .
Çok haklısınız hocam her cümlenize katılıyorum.

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,646
İsim
Burak Tokgöz
Ben 10 tane alip ekran kartlari ile mining yapiyorum sistemleri de satiyorum

Ragnar Adamdır

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,292
İsim
Efecan
alıp satanlara yorum yapmak yanlış bence o zaman ebay dan bir şey alıp amazonda daha pahalıya satmakta yanlış ben bu işi yapanlara saygı duyuyorum adamlar sermayesiyle o parçayı alıp daha pahalı satabileceği bi ortamda satıp kar yapıyorlar normal bence imkanım olsa bende yapardım abdullah abiye kötü bir şey demiyorum

RTX3080Ti

80+
Samimi bulmuyorum. Gercekten indirimli sistemlere ihtiyaci olanlari dusunuyorsa once son saniyeye kadar sistemleri saklamaktan vazgecmesi lazim. Ortalama butce belirtilmiyor, tek bir donanim soylenmiyor (anladik apu da soylendi de digerleri?) hepsi sır gibi saklaniyor sonra sistemler neden 2.elde al-satcilara gidiyor? neden acaba. Millet bas bas bagiriyor altin-dolar bozdurucam ama guvenemiyorum ne gelecek ufak bir tüyo verin diyor ipleyen yok, bir de ne gelecegini bilmeden elindeki yatirimi bozdurup cok alakasiz bir sistem gelince zarar edip magdur olan da var oraya hic girmiyorum bile...

Ayrica belirteyim bu tamamen abdullahin insiyatifinde olan bir sey, itopya asla tum sistemi sakla, butce dahi belirtme gibi bir talepte bulunmaz.

Velhasil bu son saniyeye kadar sır sistem olayi devam ettigi surece bu sistemlerin cogu al-satcilara gitmeye devam edecek.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Okan Can
Birde şunu yapmak en güzeli sahibinden üzerinde veya başka bir platformda donanım arşivinin indirimli paylaştığı sistem veya ürünümü gördünüz açın abi buna dair bir başlık veya alt sekme gören gelsin ilan numarası veya ürünün satıldığı yeri ifşa etsin alacak adam ilk burya Baksın bu adam bunu buranın sayesinde alıp üzerine fazla fiyat koyup satıyor diye herkes gördüğünü bu sekmede paylaşacak bak bakalım satış olucakmı ama yine gider alırlar bizim insanımız maalesef böyle

ByKayseriLi

80+ Bronze
Kitlemize önemli duyuru nedir ya? Takipçi kardeşlerime duyuru demek çok mu zor? Bizim sayemizde varsınız akıllı olun. Bu kadar insanı 2.sınıf görmenin anlamı yok.

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Stokculuk, fırsatçılık yapanlardan hiç bir şey almamak gerekiyor. Bırakın bilgisayarı bedava su bile almamak lazım. Bu stokçuları, fırsatçıları kimse Distribütör den parça , ürün alan, veya Toptancıdan parça veya ürün alıp vergi vererek , fatura keserek satan onurlu, haysiyetli kendi işi olan kişilerle kıyaslamasın. İnsanlar için sınırlı stoklardan ihtiyacı olanlar alabilsin diye çıkarılan kampanyalı ürünleri fırsatçılık, stokculuk için alanlardan gidip , ürün alanlarda kazıklanmaya mecburdur. Bu tür kişiler yüzünden bu gibi saçmalıklar bitmiyor....

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Okan Can
Kitlemize önemli duyuru nedir ya? Takipçi kardeşlerime duyuru demek çok mu zor? Bizim sayemizde varsınız akıllı olun. Bu kadar insanı 2.sınıf görmenin anlamı yok.
Sen neyin atarını yapıyon onu anlamadık ne fark eder kitle veya takipçi neye alındın adam yaptıkları yanlışı söylemiş zoruna giden ne

Satmak için alan biri neden kullanmak için alan birinin hakkına girmiş oluyor anlamıyorum yani tamam oynamak için alan birisinin alamaması üzücü bir şey ama satmak için alan da hakkına girmiş olmuyor bence. yani bence basit bir ticaret. şimdi toptancılardan satın alıp dükkana koyanda bizim hakkımıza mı girmiş oluyor? bana mantıksız geliyor.

Çok haklısınız hocam her cümlenize katılıyorum.
İyide üzerine uçuk fiyat koyup satmak neresi doğru bu bildiğin fırsatçılık 100 200 tl koymak nerde de 1000 3000 tl koyup üzerine satmak nerde sen buna ticaret ahlakımı diyorsun

Kadir_1987

80+ Silver
Şimdi güzel bir denklem var bu işin içinde kısım kısım bakalım.

Örneğin sistemi satış amaçlı alan 2 kişiyi inceleyelim.

İçindeki bileşenler de doğal olarak piyasaya göre ucuz ,sen bunu alıp sıfır hali ile toplanmışının daha fazlasına satıyorsan
1)Ticari olarak kafan kısır ,3 gram aklın var,çakkalın önde gidenisin.
Diğer ihtimal
2)Ürünü alıp parçalara ayırıp piyasadaki sıfır ve ikinci ellerden daha uyguna veriyorsan ve piyasayı düşürüyorsan aslında doğal olarak piyasanın düşmesini de sağlıyorsun

Güzel bir örnekle bakalım

(Örnek veriyorum fiyatlar sallanmıştır )

X Bileşeni en ucuz sıfır fiyatı 4000TL
X Bileşenin ikinci el sitelerinde en ucuzu ise 3500 TL olsun

Y Kişisi gelip sistemi alıp ,minimal bir kar amacı ile satmak istiyor.Piyasaya bakıyor en ucuzu 2.ellerde 3500TL

Gidip X bileşeni için 3400 TL fiyat veriyor ve piyasayı düşürüyor.

Bunu gören başka bir sistemi satış amaçlı alan Z kişisi de bu en ucuz ilanı 3400 görünce gidip ürününü 3300'den listeliyor.

Böyle böyle al-satçılar arasında tatlı güzel bir rekabet oluşuyor .

Peki bu iş kimin işine yarıyor ?
Aklı selim olan ve piyasayı iyi takip eden sistemi parça parça toplayanlara yarıyor.Bu kişiler de genelde gerçekten durumu sıkıntıda olan kişiler oluyor.

Yani velhasıl kelam hazıra yatan değil araştıran her zaman kazanır .

Sistemi hızlıca alan parçalara ayırıp piyasadan daha ucuza satan kişi zaten kazanıyor
Piyasayı takip eden parça parça toplamaya çalışan kişi de kazanıyor çünkü bütün parçaları gidip en dip fiyattan topladı.

Peki burada kaybedenler kulubünün üyeleri kim ?
Tabii ki de yan gelip araştırmayan ekip
Bir de sistemi piyasanın sıfır halinden daha pahalıya satan çakkallar ekibi.

Burada sözde 'ihtiyacı olan ' ekip için düşen görev
(Oyun bilgisayarını ihtiyaç olmak da garip bi mevzu da ülkemizin zorlu eğlenme koşullarında hissedenler var bir şey demiyorum )

1) Paşa paşa piyasayı çatır çatır takip edip ucuza ürünleri toplayıp sistem dizmek
2)Basit bir ihtimal olan parayı hazır edip sistemi yakalamaya çalışmak.

Sonuç olarak aklını kullanan al-satçı da kazanır ,aklını kullanan sistem toplamak isteyen de kazanır .

Hazır sistem hebele hübele diyenler için:

Sistem zaten toplama gençler :D
Az çaba edin toplayın ,bu işler böyle böyle öğrenilir.

Sence adminden çekinse adamın forumuna mı yazar bunu ? :D
Nasıl bir kısır kafa yapısı bu çözemedim .
O kadar yazmışsın yazmışsın sonunda beni de unutmamışsın fakat hafızana yazık be güzelim.
Ben adama yazamazsın demedim ki yaz dedim o da yazdı ve hepsi bu.
Neden gecenin bu vaktin de sana bu kadar dert oldu ki ?

@Abdullah Hacıgül

Stokculuk, fırsatçılık yapanlardan hiç bir şey almamak gerekiyor. Bırakın bilgisayarı bedava su bile almamak lazım. Bu stokçuları, fırsatçıları kimse Distribütör den parça , ürün alan, veya Toptancıdan parça veya ürün alıp vergi vererek , fatura keserek satan onurlu, haysiyetli kendi işi olan kişilerle kıyaslamasın. İnsanlar için sınırlı stoklardan ihtiyacı olanlar alabilsin diye çıkarılan kampanyalı ürünleri fırsatçılık, stokculuk için alanlardan gidip , ürün alanlarda kazıklanmaya mecburdur. Bu tür kişiler yüzünden bu gibi saçmalıklar bitmiyor....
Bu arkadaşlarda o yolun yolcusu ve ilk onlardan ses çıktığı için anlamamız gerekeni anladık zaten.
Abdullah gerekeni yapacaktır.Bekle ve gör.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Okan Can
O kadar yazmışsın yazmışsın sonunda beni de unutmamışsın fakat hafızana yazık be güzelim.
Ben adama yazamazsın demedim ki yaz dedim o da yazdı ve hepsi bu.
Neden gecenin bu vaktin de sana bu kadar dert oldu ki ?

@Abdullah Hacıgül

Bu arkadaşlarda o yolun yolcusu ve ilk onlardan ses çıktığı için anlamamız gerekeni anladık zaten.
Abdullah gerekeni yapacaktır.Bekle ve gör.
Birilerine fena dokunmuşki soluğu burda almışlar bence böyle kişileri bu forumdan uzaklaştırmak lazım çünkü haketmeyenler var gurur yapıp laf çarpmaya çalışanlar çıkmış belliki

Kadir_1987

80+ Silver
Birilerine fena dokunmuşki soluğu burda almışlar bence böyle kişileri bu forumdan uzaklaştırmak lazım çünkü haketmeyenler var gurur yapıp laf çarpmaya çalışanlar çıkmış belliki
Laf çarpmayı geçtim adamların artık o kadar yüzlerinin astarı kalmamış ki Forum Sahibine dahi diklenir olmuşlar.
Adama Abdullah'ı etiketle yaz diyorum yazıyor.
Bir diğeri çıkıyor diyor ki Abdullah'dan mı çekinecek yani şimdi diyor.
Bunlar iyice yemin ederim zıvanadan çıkmışlar ve forum da bu kadar uzun yıllar neden durduklarını da ifşalamış bulundular.
TABİ ANLAYANA !!

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Okan Can
Laf çarpmayı geçtim adamların artık o kadar yüzlerinin astarı kalmamış ki Forum Sahibine dahi diklenir olmuşlar.
Adama Abdullah'ı etiketle yaz diyorum yazıyor.
Bir diğeri çıkıyor diyor ki Abdullah'dan mı çekinecek yani şimdi diyor.
Bunlar iyice yemin ederim zıvanadan çıkmışlar ve forum da bu kadar uzun yıllar neden durduklarını da ifşalamış bulundular.
TABİ ANLAYANA !!
Aynen İnan ben tek bir sistem dahi satın almadım okadar paylaşım yapmıştır burda vakit geçirmek en güzeli bakıyorum insanlar neler paylaşıyor neler yapıyor vakit buldukça zaman geçirmeye çalışıyor önceki hesabımı unuttum bunuda yeni açtım ama instagramda takip ediyorum güzel işler çıkarıyor ve saygı duyuyorum ve gerçekten saygı duyulmalı birilerinin bütçesine göre firmalarla anlaşıp daha ucuza ihtiyacı olanlara bu sistemseler veya gerekli ekipmanları ulaştırmak için çabalıyor takdir edilmesi gerekirken laf çarpanlar oluyor bu herzaman olacaktır da biz insanlar ne zaman böyle düşünmeyi bırakacağız bilmiyorum

Kadir_1987

80+ Silver
Aynen İnan ben tek bir sistem dahi satın almadım okadar paylaşım yapmıştır burda vakit geçirmek en güzeli bakıyorum insanlar neler paylaşıyor neler yapıyor vakit buldukça zaman geçirmeye çalışıyor önceki hesabımı unuttum bunuda yeni açtım ama instagramda takip ediyorum güzel işler çıkarıyor ve saygı duyuyorum ve gerçekten saygı duyulmalı birilerinin bütçesine göre firmalarla anlaşıp daha ucuza ihtiyacı olanlara bu sistemseler veya gerekli ekipmanları ulaştırmak için çabalıyor takdir edilmesi gerekirken laf çarpanlar oluyor bu herzaman olacaktır da biz insanlar ne zaman böyle düşünmeyi bırakacağız bilmiyorum
Abdullah'ı sevdiklerini saydıklarını söyleyen kişiler ve araların da bu şahıslar da var.
Mesele menfaatleri olunca artık Abdullah'ı bile tanımaz hale geliyorlar görüyorsun ;)
Yok efendim ne demek yani hakka girmek ne alakası varmış,hızlı olan alırmış.
Abdullah'ın söylediği yayınladığı bildiri bunlar için hava civa yani.
Bunlar varya bunlar off off menfaatleri için neler yapar neler...

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom