Neler Yeni

Abdullah abinin kendisiyle çelişmesi

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,352
İsim
Ahmet Sevinç
arkadaşlar merhaba abdullah abiye karşı hiçbir sorunum yok ama story sinde al satçılardan "helal mı bu yaptığınız" benzeri bir ifade kullandı ama zamanında kendiside mining set kurmamış mıydı peki bu yaptığı helal bir iş miydi ( al satçılardan bende hoşlanmam ama abdullah abinin yaptığı bu çelişiklilik beni sinirlendirdi )

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,485
İsim
Oğuz
Mining seti ticaret amaçlı değil gelir amacıyla alıyor, tamamen kişisel bir şey, çelişkilik bir durum görmedim.

The Batman

80+ Silver
nasıl kafa bu normal piyasa fiyatıyla alıp iş yapmakla insanlar ucuz alsın diye sistem alıp sistem eve gelmeden satışa çıkarmak aynı şeymi lale

Çağrı Yılmaz

80+ Silver
arkadaşlar merhaba abdullah abiye karşı hiçbir sorunum yok ama story sinde al satçılardan "helal mı bu yaptığınız" benzeri bir ifade kullandı ama zamanında kendiside mining set kurmamış mıydı peki bu yaptığı helal bir iş miydi ( al satçılardan bende hoşlanmam ama abdullah abinin yaptığı bu çelişiklilik beni sinirlendirdi )
Öğrencilere, bütçesi az olan insanlara çıkmış bir sistemi ticari amaçla almak farklı, normal indirimli, yada indirimsiz fiyatından 25 tane kart alıp onlarla mining yapıp amorte edip gelir amaçlı kullanmak farklı. İkisi aynı şey değil.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,352
İsim
Ahmet Sevinç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
nasıl kafa bu normal piyasa fiyatıyla alıp iş yapmakla insanlar ucuz alsın diye sistem alıp sistem eve gelmeden satışa çıkarmak aynı şeymi lale
bak mining işine hiç değinmemişsin ben diyemez miyim mining uzun vadede ekonomiye zarar veren tüketimi arttıran bir konu eğer abdullahında bu adamlara şikayeti varsa benimde böyle bir şikayetim var
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mining seti ticaret amaçlı değil gelir amacıyla alıyor, tamamen kişisel bir şey, çelişkilik bir durum görmedim.
ben kimsenin ne nasıl kazandığına laf etmiyorum sadece seninde yaptığın iş helal değil o zaman milltede helal mi bu yaptığınız deme

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,485
İsim
Oğuz
ben kimsenin ne nasıl kazandığına laf etmiyorum sadece seninde yaptığın iş helal değil o zaman milltede helal mi bu yaptığınız deme
Nasıl helal değil hocam ? Piyasada çok ucuza satılan değil de normal zamanda satılan ekran kartlarını alıp bir iş yapıyor, o ekran kartlarını kullanıyor, satmıyor, neresi helal değil ? 30 saniyede tüm stokları bitirilen şeyleri satın alarak yapmıyor. Siz gidip şu an 20 tane hazır sistem alsanız bu helal olmamış mı oluyor ? Piyasa fiyatından isterseniz binlerce alırsınız, indirim olan bir durum yok ki.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,352
İsim
Ahmet Sevinç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Nasıl helal değil hocam ? Piyasada çok ucuza satılan değil de normal zamanda satılan ekran kartlarını alıp bir iş yapıyor, o ekran kartlarını kullanıyor, satmıyor, neresi helal değil ? 30 saniyede tüm stokları bitirilen şeyleri satın alarak yapmıyor. Siz gidip şu an 20 tane hazır sistem alsanız bu helal olmamış mı oluyor ? Piyasa fiyatından isterseniz binlerce alırsınız, indirim olan bir durum yok ki.
mining helal bir kazanç değil git bak . Zamanında o ekran kartlarının stoğunu bitirdiğine eminim üstelik o zamanlar kıtlık zamanıydı ihtiyacı olanlar vardı belki ama o 1660s stoğunu bitirdi ( elimde buna net bir kanıt yok ama 12 gpu nun diğer kullanıcıları zora sokacağına eminim )
ben al satçılara yaptıkları helal değil demedim gidin bakın

Ben bunu anlamadım, internetten miningin ekonomiye zaralarını araştırdım fakat hiçbir şey bulamadım. Nasıl ekonomiye zarar veriyor?

Nasıl değil?
bakın mining boş yerden gelen bir kazanç emek yok yani emek olmayan kazançcada helal diyemeyiz yani
elektrik tüketimi artıyor bu sebeple elektrik üretim tesisleri talebe yetişmeye çalışırken daha fazla doğal gaz ithalatı cari açığı arttırıyor buda ekonomiyi kötü etkiliyor

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,485
İsim
Oğuz
mining helal bir kazanç değil git bak . Zamanında o ekran kartlarının stoğunu bitirdiğine eminim üstelik o zamanlar kıtlık zamanıydı ihtiyacı olanlar vardı belki ama o 1660s stoğunu bitirdi ( elimde buna net bir kanıt yok ama 12 gpu nun diğer kullanıcıları zora sokacağına eminim )
ben al satçılara yaptıkları helal değil demedim gidin bakın
20 kart almayla stok mu biter ? Bunlardan binlerce alanlar vardı zamanında. Hepsi geçtim dini açıdan yaklaşmak zorunda değilsin, herkes aynı dine mensup değil. Ayrıca İslam açısından da helal olmadığını düşünmüyorum. İşçi almak gibi bir durum. Haram yolla kazanç sağlamıyorsun, parasını verdiğin bir şey üzerinden kazanıyorsun bunu, sadece teknolojinin nimeti.

Helal olması için sırtında taş mı taşıyacaksın anlamıyorum bu helal - haram kavramını.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,352
İsim
Ahmet Sevinç
20 kart almayla stok mu biter ? Bunlardan binlerce alanlar vardı zamanında. Hepsi geçtim dini açıdan yaklaşmak zorunda değilsin, herkes aynı dine mensup değil. Ayrıca İslam açısından da helal olmadığını düşünmüyorum. İşçi almak gibi bir durum. Haram yolla kazanç sağlamıyorsun, parasını verdiğin bir şey üzerinden kazanıyorsun bunu, sadece teknolojinin nimeti.

Helal olması için sırtında taş mı taşıyacaksın anlamıyorum bu helal - haram kavramını.
herkes dini farklı yorumlar bende büyük bir çoğunlukla helal olmadığını düşünüyorum
kıtlık zamanında var yada yoktu fark etmez nede olsa o zamanda fiyatlar çok oynatılıyordu . Evet bende herkesin aynı dine mensup olmadığının farkındayım ama sadece helal mi bu yaptığınız yetersiz bir yargılamaydı yanına vicdanınız gönlünüz rahat mı gibi ifadelerde koysa açmazdım konuyu çünkü vicdanını bilemem ama kendisi alelale mining yaptı
helal olması için illaha taş taşı demiyorum ne güzel kanalı var kamera karşısına geçip video çekmesine ben emek derim

Çağrı Yılmaz

80+ Silver
mining boş yerden gelen bir kazanç emek yok yani emek olmayan kazançcada helal diyemeyiz
Para ödüyorsun ve ödediğin paranın karşılığını alıyorsun. İşçi çalıştırmak gibi bir şey bu.

Prof. Dr. Canan Taslaman şöyle demiş;
"Kripto paralar hırsızlık ile elde edilen, tartı ve ölçüde hile yaparak veya rüşvet vererek kazanılan paralar mıdır? Değildir. Tövbe süresinde din adamlarının insanların paralarını haksızlıkla elde ettikleri ve din sömürüsü yaptıkları konusu geçiyor ve bu davranış kınanıyor. Bu paralar böyle bir kazanç mıdır? Değil. Bunlar kumar parası mı? O da değil. Faizle de bir alakası yok. Peki nasıl haram oluyor."

elektrik tüketimi artıyor bu sebeple elektrik üretim tesisleri talebe yetişmeye çalışırken daha fazla doğal gaz ithalatı cari açığı arttırıyor buda ekonomiyi kötü etkiliyor
Türkiye'de elektriğin %22,2'si doğal gazdan üretiliyor. Şirketin doğalgaz kullandığını nereden bileceksin. Cari açık ne demek onun anlamını bilmiyorum o yüzden yorum yapmayacağım.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,352
İsim
Ahmet Sevinç
Prof. Dr. Canan Taslaman şöyle demiş;
"Kripto paralar hırsızlık ile elde edilen, tartı ve ölçüde hile yaparak veya rüşvet vererek kazanılan paralar mıdır? Değildir. Tövbe süresinde din adamlarının insanların paralarını haksızlıkla elde ettikleri ve din sömürüsü yaptıkları konusu geçiyor ve bu davranış kınanıyor. Bu paralar böyle bir kazanç mıdır? Değil. Bunlar kumar parası mı? O da değil. Faizle de bir alakası yok. Peki nasıl haram oluyor."
tamam şu kısım beni kısmen ikna etti
ekonomi bir bilim ve bende o bilimi bilmediğim bende net yorum yapmak istemiyorum ama ithal enerjinin cari açığı arttırdığını biliyorum
Türkiye'de elektriğin %22,2'si doğal gazdan üretiliyor. Şirketin doğalgaz kullandığını nereden bileceksin. Cari açık ne demek onun anlamını bilmiyorum o yüzden yorum yapmayacağım.
türkiyede ne ithal değil ki kömür desen oda ithaldir paneller tiribünler falan desen onlarda ithaldir barajlardaki çimento beton ithaldir bunlarda $ ile alınıyor döviz miktarı düşen ülke üretimde olmadığı için iyice zora giriyor

Çağrı Yılmaz

80+ Silver
türkiyede ne ithal değil ki kömür desen oda ithaldir paneller tiribünler falan desen onlarda ithaldir barajlardaki çimento beton ithaldir bunlarda $ ile alınıyor döviz miktarı düşen ülke üretimde olmadığı için iyice zora giriyor
O zaman hiç elektrik kullanmamamız lazım ülkenin iyiliği için. Bu da mümkün değil. Mining yapan insanlar arasında güneş paneli kullananlarda görmüştüm o yüzden mining ekonomiyi kötü etkiliyor diye genel bir yorum yapmak yanlış. Güneş paneli de ithaldir büyük ihtimalle ama gelen para ile amorte edilmiştir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,741
Üyeler
161,338
Son üye
dynamicpupil
Top Bottom