@Evil Belief @eXe-Dracarys @ruxtec08
Arkadaşlar farklı açılardan TN panel Benq Zowie monitörlerin görüntüleri bozuluyor mu bunu inceledim.
Benq Xl2720 ile test ettim TN panel. Durum biraz değişik öncelikle monitör yerden 130cm yüksekte ve monitörle aramda 60cm mesafe var bu şekilde görüntü mükemmel. Bende sandalyede 140cm yerden yüksekteyim.
Boyum 174 cm, ayağa kalktığımda monitörden 44cm yukarıda oluyorum aramızda 60cm mesafe de herhangi bir bozulma olmuyor ama aradaki mesafeyi kapatınca 50'nin altına inince yukarıdan görünyü direk bozulmaya başlıyor. Aynı şekilde yere çömeldim yerden yüksekliğim 100cm olduğunda yine 60cm mesafeden görüntüde bozulma oluyor baya baya kararıyor. Yani yukarıdan ve aşağıdan film izlerken kararma oluyor.
Monitörle arama 2 metre sağdan ve soldan mesafe koydum monitör yerden 100cm yukarıda bende 174cm yim benim boyumda sağdan ve soldan bozulma çok az oldu yani dikkatli bakmadıkça farketmezsiniz sağ ve soldan bence çok başarılı.
Kısacası monitörle paralel hizada olduğunuzda hiçbir sorun olmuyor çok yukarıdan ya da aşağıdan izlemeye kalkarsanız, izleyemezsiniz. Renk kalitesi olarak da bir VA kadar olmasa da bence gayet başarılı, bence bu konuda bi sıkıntı yaşamazsınız, görüntüyü gayet güzel veriyor. Burada bence önemli olan masa ve sandalyeyi doğru ayarlamak. Benim masam uzun diye sandalyeme gidip 140cm'lik amortisör taktırdım ki tam monitörün hizasında olabileyim.
Notlar:
- PC'de oyun yüklü değil o yüzden sadece filmle test edebildim, oyunlarda da benzer sonuç verir muhtemelen.
- Test ettiğim sırasında arşivimden rastgele bir filme tıkladım, Equalizer filmi denk geldi; izlemeyen varsa kesinlikle öneririm, çok başarılı bir aksiyon filmidir, Türkçe adı Adalet. Hazır denk gelmişken tekrar izleyeceğim