❌İndirim Bitti! Acer AL16-52P -> Core i3 1305U - IPS Panel - 8 GB 256 GB 9499TL

hamonbru bey peki 10k ya başka öneriniz var mı ? amd ryzen 5 5500u - 7520u daha mı iyi ?

birde benim anlamadığım kiminde intel uhd graphics yazıyor kiminde intel iris pro yazıyor ikisi farklı mı ?

ryzen 5 lerde ddr5 ram desteklemiyor galiba satılanlar hep ddr4 lü.
R5 5500U, İ3 1305U'nun içinden geçer, 5500U 6 çekirdek 12 Thread'lık güzel bir CPU, dahili GPU'su ile 1080P Low 60FPS oyun açması da cabası (GTA V vb rahat oynatıyor)

Ryzen 5 7520U, 5500U'dan zayıf, dahili GPU'su da oyunlarda halta yaramaz, 5500U'ya nazaran tek artısı DDR5 RAM desteklemesi. 7520U ile 5500U arasından da net bir şekilde 5500U alınmalı

Hb sunlara pesin fiyatina taksit yapsa okula getir gotur icin 2. Laptop olarak alacagim.

Cidden bazı yorumlara anlam veremiyorum. 9500 TL’ye 13. nesil i3-1305U, IPS ekran, 8 GB RAM, 256 GB SSD alıyorsun hâlâ eleştiriliyor.

Evet, işlemcide 1 performans + 4 verimlilik çekirdeği var ama gündelik kullanım, ofis işleri, ders, tarayıcıda çoklu sekme gibi şeyler için fazlasıyla yeterli.

IPS panel koymuşlar, SSD var, kasa da ince ve sade. Bu fiyata bu kombinasyon çok nadir.
İsteyen 3-4 bin daha koyar i5 ya da Ryzen 5 alır, ona lafım yok. Ama bu cihaz kendi segmentinde gayet dengeli ve alınabilir bir model.

Boş yere kötülemek yerine biraz fiyat/performans oranına bakmak
lazım.

Cidden bazı yorumlara anlam veremiyorum. 9500 TL’ye 13. nesil i3-1305U, IPS ekran, 8 GB RAM, 256 GB SSD alıyorsun hâlâ eleştiriliyor.

Evet, işlemcide 1 performans + 4 verimlilik çekirdeği var ama gündelik kullanım, ofis işleri, ders, tarayıcıda çoklu sekme gibi şeyler için fazlasıyla yeterli.

IPS panel koymuşlar, SSD var, kasa da ince ve sade. Bu fiyata bu kombinasyon çok nadir.
İsteyen 3-4 bin daha koyar i5 ya da Ryzen 5 alır, ona lafım yok. Ama bu cihaz kendi segmentinde gayet dengeli ve alınabilir bir model.

Boş yere kötülemek yerine biraz fiyat/performans oranına bakmak
lazım.
i3 1215u TN panelden geçmeye değer mi, visual studio code kullanıyorum

Evet dediğiniz ryzen'lar bir tık daha iyidir.
Fiyatına göre bu da değerlendirilebilir değerlendirilmez demiyorum ama beklentiyi yüksek tutmamak lazım
12bin civarına çıkabilirseniz 12450h bile bulunabiliyor

Şu tür ilanlar var bunları kartla alıp nakite çevirip satıyorlar galiba sitede bayağı denk geldim. Üzerine 3k daha koyup bu model cihazı almak daha mı doğru olur ? Ben alıp 5-6 sene kullanırım sürekli telefon manyakları gibi değiştirmem. Bilgisayarcı satıyor bulunduğum yerde 2 günlük sıfır kutu. Performans olarak arada çok fark varsa bunu alacağım. i5 5.nesil laptopum vardı acer marka annem kullanıyor sonraki çıkan pc teknolojisini takip etmedim.

Birde bu model kutusunda ips yazıyor ama sitelerde tn panel demişler anlamadım gitti. Hangisi doğru ?

@grayen

Rami kendiniz takarsanız garanti dışı unutmayın
Evet Acer laptoplar da Garanti dışı kalmaktaymis. Aradığım yetkili servis yanlış bilgi vermiş. Direkt Acer müşteri temsilcisini aradım kalacağını söyledi teyit etti.

Ek Bilgi olarak Lenovo laptoplar da böyle bir durum yok , RAM SSD termal macun değişimi yapabilirsiniz garanti dışı kalmamaktadır.

hamonbru bey peki 10k ya başka öneriniz var mı ? amd ryzen 5 5500u - 7520u daha mı iyi ?

birde benim anlamadığım kiminde intel uhd graphics yazıyor kiminde intel iris pro yazıyor ikisi farklı mı ?

ryzen 5 lerde ddr5 ram desteklemiyor galiba satılanlar hep ddr4 lü.
Evet Acer laptoplar da Garanti dışı kalmaktaymis. Aradığım yetkili servis yanlış bilgi vermiş. Direkt Acer müşteri temsilcisini aradım kalacağını söyledi teyit etti.

Ek Bilgi olarak Lenovo laptoplar da böyle bir durum yok , RAM SSD termal macun değişimi yapabilirsiniz garanti dışı kalmamaktadır.
Bı uyarı verdiniz. Sonra kaldırdınız. Yine uyarı vermişsiniz ram takmak garanti dışı kalır dediğimi. Moderatorleri toplu Acer yetkilisi ile konuşturmak lazım. Hala yoruma yanlış ifade vermişler uyarısı vermişler. Alemsiniz😅

Bende var bu laptoptan, günlük işlerim için almıştım birkaç ay önce. Alır almaz 16 GB ram takviyesi yaptım, kasasının arkasında ram takmak için ufak bir alan ayırmışlar komple kasayı açmanıza gerek kalmıyor. Ramleri DDR5-4800. 24 GB toplam ram ile hiçbir sıkıntı yaşatmadı, aşırı seri çalışıyor. Fan sesi her windows laptopta olduğu gibi bunda da var ama beni pek rahatsız etmedi. Şarjı gayet iyi gidiyor, pil tasarruf modunda 5 saatten fazla aralıksız youtube-dizi vs. izleyebiliyorum. 16" olduğu için bir tık büyük, büyüklüğüne nazaran ağır olduğunu söyleyemeyeceğim ama yine de öyle her dakika kucağımda gezdireyim diyeceğiniz bir laptop değil. Panel tipi IPS gerçekten de, bu fiyat bandına göre gayet kaliteli bir ekranı var. 10k gibi bir fiyata inmiş şimdi bundan daha mantıklısı yok bence. Öğrenci veya günlük iş için kullanacaklara öneririm, sorusu olan da alıntılayabilir.
Merhaba, ben de bu bilgisayarı aldım. Ram takviyesi (8 ya da 16 gb) yapmak istiyorum. Hangi ddr5 rami aldınız ve sorunsuz kullanıyorsunuz?

şuan bu laptop 9k gözüküyor hepsiburada premiuma özel arkadaşa almayı planlıyoruz ödev için öğrenci indirimine girer mi bu cihaz bilgisi olan varmı acaba ?

Teşekkürler. Henüz kargoda, gelince bilgisayarcıda w11 yükleteceğim. Hazır sıfırdan ram ini de artırayım istedim biraz daha. Ancak sizin aldığınız ram dan kalmamış hiçbir yerde. 32 gb olanı var sadece. O da çok pahalı.
DDR5-4800 olan stoktaki başka bir markayı tercih edebilirsiniz bence. Aldığım dönem nispeten daha uygun fiyatlı diye almıştım ben, bir sorun çıkarmadı.

Teşekkürler. Henüz kargoda, gelince bilgisayarcıda w11 yükleteceğim. Hazır sıfırdan ram ini de artırayım istedim biraz daha. Ancak sizin aldığınız ram dan kalmamış hiçbir yerde. 32 gb olanı var sadece. O da çok pahalı.
2.el 350 tl ye alacagim samsung marka laptoptan sökülmüş. Servise yolluyorsunuz onlar takiyor yoksa garanti disi birakiyorlar. 2.el bakin ramlar kolay kolay bozulmaz sahibinden de bulursunuz yeni teknoloji eski ramler olsa riskli.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,870
Üyeler
183,483
Son üye
Emirnnjjj
Geri