Acer marka laptop güç seçeneklerine erişimi nasıl açabilirim?

rDayzz

80+
Reaksiyon skoru
5
Arkadaşlar Acer marka laptopumda güç seçeneklerine erişemiyorum. Sadece dengeli seçeneği var. Yüksek performansı CMD kullanarak açabiliyorum tabi ki ama bu sadece göstermelik bir işe yaradığı yok. "gpedit.msc" kısmından ayarlamayı etkinleştirdim bu seferde ekte gördüğünüz hatayı veriyor. Muhtemelen üretici tarafından engellendi çünkü her yolu denedim olmuyor. Aranızda bilgisayardan veya yazılımdan anlayan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Ekler

• resim_2025-04-08_204641115.png
    resim_2025-04-08_204641115.png
    35.5 KB · Hit: 38
Yönetici yetkinizin olmadığı gözüküyor. Alttaki çözümü dener misiniz ?

Plan ayarlarını değiştir deyince; gelişmiş güç ayarlarını değiştir çıkıyor mu?

Yönetici yetkinizin olmadığı gözüküyor. Alttaki çözümü dener misiniz ?

yok yöneticiyim onda sıkıntı yöneticiden kastının üretici firma olduğunu düşünüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Plan ayarlarını değiştir deyince; gelişmiş güç ayarlarını değiştir çıkıyor mu?
buyur istersen kendin ki ile kıyaslayabilirsin.

Ekler

• resim_2025-04-08_212347495.png
    resim_2025-04-08_212347495.png
    36.9 KB · Hit: 23
  • resim_2025-04-08_212556636.png
    resim_2025-04-08_212556636.png
    15.5 KB · Hit: 18
Alttaki script'i indirip çalıştırın. Güç seçeneklerini NİHAİ Performans olarak ayarlar. Bilgisayarınızın Administrator yönetici haklarında olduğuna dikkat ediniz. Yoksa işlem yapmaz.
https://www.dosyaupload.com/2CI1/Nihai_performans_1803.vbe
scriptin sahibi sensin galiba bana pek güven vermedi yanlış anlama. ayrıca konu nihai performansa ayarlamak değil bilgisayardaki her olayı tek tek elle ayarlayabilmek ve erişimi tam kapasite yapmak en basitinden ek bırakacağım oraya bakarsan ayarların hiçbirine erişimimin olmadığını görürsün

Ekler

• resim_2025-04-08_213252388.png
    resim_2025-04-08_213252388.png
    15.5 KB · Hit: 23
Diğer ayarlarda yok; kablosuz ağ. bağ., usb gibi. Tuhaf bir durum.

• BIOS Kontrolü: Laptopu yeniden başlatıp BIOS'a girin (genellikle F2 veya Del tuşu ile). Güç yönetimi ile ilgili bir ayar olup olmadığını kontrol edin. Bazı Acer modellerinde performans seçenekleri BIOS üzerinden kısıtlanabilir.
  • Acer Yazılımı: Acer Care Center veya NitroSense gibi bir yazılım yüklüyse, bu uygulamalar güç planlarını kontrol edebilir. Bu yazılımları güncelleyin veya kaldırıp tekrar deneyin.
  1. CMD ile Güç Planını Etkinleştirme: Yüksek performans planını CMD ile görünür hale getirdiğinizi belirtmişsiniz (powercfg komutlarıyla olabilir). Ancak bu işe yaramıyorsa, mevcut güç planlarını kontrol edip özelleştirebilirsiniz:
    • CMD'yi yönetici olarak açın ve şu komutu girin:

powercfg /list

Bu, mevcut güç planlarını ve GUID'lerini listeler. Yüksek performans planını bulup etkinleştirmek için:

powercfg /setactive [GUID]

(GUID, listedeki yüksek performans planının kodu olacak.)
    • Eğer yüksek performans planı listede yoksa, yeni bir plan oluşturabilirsiniz:

powercfg /duplicatescheme 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c

Bu, yüksek performans şablonunu ekler. Ardından powercfg /list ile kontrol edip powercfg /setactive ile etkinleştirin.
  2. Modern Standby Sorunu: Bazı yeni Acer modellerinde Microsoft’un "Modern Standby" özelliği güç planlarını kısıtlayabilir. Bunu devre dışı bırakmak için:
    • Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açın (Win + R, regedit yazın).
    • Şu yola gidin: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power
    • CsEnabled değerini bulun ve 1 ise 0 yapın. Yoksa bu adımı atlayın.
    • Bilgisayarı yeniden başlatın.
  3. Son Çare - Sistem Güncellemesi veya Yeniden Yükleme: Eğer yukarıdakiler işe yaramazsa, Windows’u güncellemek veya temiz bir kurulum yapmak sorunu çözebilir. Acer’ın resmi sitesinden modelinize uygun en son sürücüleri yüklediğinizden emin olun.
Sorununuz devam ederse, tam hata mesajını ve laptop modelinizi (örneğin, Acer Aspire 5 A515-56 gibi) paylaşırsanız, daha spesifik bir çözüm sunabilirim

• BIOS Kontrolü: Laptopu yeniden başlatıp BIOS'a girin (genellikle F2 veya Del tuşu ile). Güç yönetimi ile ilgili bir ayar olup olmadığını kontrol edin. Bazı Acer modellerinde performans seçenekleri BIOS üzerinden kısıtlanabilir.
  • Acer Yazılımı: Acer Care Center veya NitroSense gibi bir yazılım yüklüyse, bu uygulamalar güç planlarını kontrol edebilir. Bu yazılımları güncelleyin veya kaldırıp tekrar deneyin.
  1. CMD ile Güç Planını Etkinleştirme: Yüksek performans planını CMD ile görünür hale getirdiğinizi belirtmişsiniz (powercfg komutlarıyla olabilir). Ancak bu işe yaramıyorsa, mevcut güç planlarını kontrol edip özelleştirebilirsiniz:
    • CMD'yi yönetici olarak açın ve şu komutu girin:

powercfg /list

Bu, mevcut güç planlarını ve GUID'lerini listeler. Yüksek performans planını bulup etkinleştirmek için:

powercfg /setactive [GUID]

(GUID, listedeki yüksek performans planının kodu olacak.)
    • Eğer yüksek performans planı listede yoksa, yeni bir plan oluşturabilirsiniz:

powercfg /duplicatescheme 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c

Bu, yüksek performans şablonunu ekler. Ardından powercfg /list ile kontrol edip powercfg /setactive ile etkinleştirin.
  2. Modern Standby Sorunu: Bazı yeni Acer modellerinde Microsoft’un "Modern Standby" özelliği güç planlarını kısıtlayabilir. Bunu devre dışı bırakmak için:
    • Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açın (Win + R, regedit yazın).
    • Şu yola gidin: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power
    • CsEnabled değerini bulun ve 1 ise 0 yapın. Yoksa bu adımı atlayın.
    • Bilgisayarı yeniden başlatın.
  3. Son Çare - Sistem Güncellemesi veya Yeniden Yükleme: Eğer yukarıdakiler işe yaramazsa, Windows’u güncellemek veya temiz bir kurulum yapmak sorunu çözebilir. Acer’ın resmi sitesinden modelinize uygun en son sürücüleri yüklediğinizden emin olun.
Sorununuz devam ederse, tam hata mesajını ve laptop modelinizi (örneğin, Acer Aspire 5 A515-56 gibi) paylaşırsanız, daha spesifik bir çözüm sunabilirim
Aspire A515-57 model ismi. Ben bu laptopu 0 aldım windowsu da kendim yükledim kendi flaşımdan dediğiniz çözümleri denemiştim ama dediğiniz çözümlerde yüksek performans olarak gözükse de yüksek performansa geçmiyor ve alt ayarlara erişime izin vermiyor. Yukardaki eklere bakarsanız yüksek performansı aktif gösterebildiğimi görürsünüz.

Dostlar sorunu çözdüm. Benim sıkıntım kablosuz bağlantının güç planını ayarlayabilmekti çünkü internetim sık sık kesiliyordu. Hepsini çözdüm. Bazı yeni nesil laptoplarda olan bir sorun. Merak eden veya benzer bir sorunla karşılaşan olursa yazması yeter yardımcı olurum. Eski ve yeni güç planı ara yüzünü eke bırakıyorum kontrol edebilirsiniz. İsteyen olursa yalnızca performans modunu etkinleştirmeyi de yazabilirim.

Ekler

• resim_2025-04-09_140819600.png
    resim_2025-04-09_140819600.png
    17.5 KB · Hit: 15
  • bbb.PNG
    bbb.PNG
    15.7 KB · Hit: 14
scriptin sahibi sensin galiba bana pek güven vermedi yanlış anlama. ayrıca konu nihai performansa ayarlamak değil bilgisayardaki her olayı tek tek elle ayarlayabilmek ve erişimi tam kapasite yapmak en basitinden ek bırakacağım oraya bakarsan ayarların hiçbirine erişimimin olmadığını görürsün
Script notepad ile açılabilir ve detaylar kodlar görünebilmektedir. Güvensiz bir şey değildir işleri kolaylaştırmak adına hazırlanmıştır.

Geri