Neler Yeni

Acer nitro 5 an515-55 anlık drop sorunu

Lazlo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Göktuğ Uluğ
Arkadaşlar perşembe günü aldığım acer nitro 5 an515-55 model laptopumda fortnite watch dogs 2 ve pubg lite da anlık droplar oluyor fakat lol ve minecraftta herhangi bir anlık takılma olmuyor şu an gta 5 kuruyorum sizce pcde mi sorun vardır yoksa sıkıntı yaşadığım oyunların optimizasyon sıkıntısı mı vardır? Bu arada fortnite ilk başta çok kasıyordu nvidia canlı destekten görüştüğüm çalışanın yardımıyla sürücüyü temiz kurulumla kurdum kasma sorunu düzeldi fakat droplar mevcut şuan ekran kartı kullanımında veya sıcaklıklarda herhangi bir problem yok işlemci max 80 dereceyi görüyor ekran kartı 68 dereceyi görüyor maksimum o da.
Sistem özellikleri:
16 gb 2933 mhz ram tek ram 8x2 değil
Gtx 1650 ti ekran kartı
İ5 10300h işlemci
512 gb ssd

Yusuf .K.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Yusuf &+%
Isınıyor olabilir bendede laptop vardı lolde en düşük ayarlarda bile drop yiyordu soğutunca geçti ve şarjda oynamıyorken drop girmiyor.

arustt

80+
Arkadaşlar perşembe günü aldığım acer nitro 5 an515-55 model laptopumda fortnite watch dogs 2 ve PUBG lite da anlık droplar oluyor fakat lol ve minecraftta herhangi bir anlık takılma olmuyor şu an gta 5 kuruyorum sizce pcde mi sorun vardır yoksa sıkıntı yaşadığım oyunların optimizasyon sıkıntısı mı vardır? Bu arada fortnite ilk başta çok kasıyordu nvidia canlı destekten görüştüğüm çalışanın yardımıyla sürücüyü temiz kurulumla kurdum kasma sorunu düzeldi fakat droplar mevcut şuan ekran kartı kullanımında veya sıcaklıklarda herhangi bir problem yok işlemci max 80 dereceyi görüyor ekran kartı 68 dereceyi görüyor maksimum o da.
Sistem özellikleri:
16 gb 2933 mhz ram tek ram 8x2 değil
Gtx 1650 ti ekran kartı
İ5 10300h işlemci
512 gb ssd
nitrosense yükle nitrosense den yüksek performans seç onun haricinde aynı laptop var sadece işlemci farklı drop yemen normal değil
müşteri hizmetleriye konuş

Lazlo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Göktuğ Uluğ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Isınıyor olabilir bendede laptop vardı lolde en düşük ayarlarda bile drop yiyordu soğutunca geçti ve şarjda oynamıyorken drop girmiyor.
Hocam ısı değerlerini belirttim fazla ısınmıyor zaten altına ekstradan soğutucu koydum
Mesaj otomatik birleştirildi:

nitrosense yükle nitrosense den yüksek performans seç onun haricinde aynı laptop var sadece işlemci farklı drop yemen normal değil
Hocam orjinal win10 kuruluydu nitro sense kurulu yüksek performansa ayarlı

Belirttiğim gibi hocam 3 tane oyunda problem yaşıyorum fortnite için videolara baktım çeşitli forumlarda da gösteriyor aynı droplar onlarda da mevcut diğer iki oyun için de optimizasyon sorunu var diye yazıyolar sürekli. lolde ve minecraftta herhangi bir sorun yok lolü çok güzel oynatıyor full ayarlarda. şuan gta 5 yüklüyorum inşallah takılmalar olmaz bu oyunda

Son düzenleme:

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hocam gaming laptop bu şarzda oynanır zaten benim de i7 işlemcilisi var drop fazla ısıdan kaynaklı evet 95 -100 arası gidip geliyor ama turbo boost kapatıp 70 derecelere çektiğimde gene sorun devam ediyor. Bu durumda ben yüksek performansta kullanmıyorum ısı nedeniyle dengeli ayarında turbo boost kapalı fps almıyorum artık valorant 60fps sabit yapıyorum 30 direk çakılıyor. Vsyn-c kapatıyorum 70 80 arası gidiyor tak diye birden 40a çakılıyor.
Bu droplar ,ısınma,tuş ve mousepad sıkıntıları için servise verdim ama sorun devam ediyor bu durumda servis yetersiz hissettirdi bana.
Açıkcası çok büyük heveslerle aldım gram hevesim kalmadı.

Hocam ısı değerlerini belirttim fazla ısınmıyor zaten altına ekstradan soğutucu koydum

Hocam orjinal win10 kuruluydu nitro sense kurulu yüksek performansa ayarlı

Belirttiğim gibi hocam 3 tane oyunda problem yaşıyorum fortnite için videolara baktım çeşitli forumlarda da gösteriyor aynı droplar onlarda da mevcut diğer iki oyun için de optimizasyon sorunu var diye yazıyolar sürekli. lolde ve minecraftta herhangi bir sorun yok lolü çok güzel oynatıyor full ayarlarda. şuan gta 5 yüklüyorum inşallah takılmalar olmaz bu oyunda
Belirtmek isterim tek fps sorunum valorant değil assetto corsa da modlu harita online'de giriyorum çok kalabalık normal diyorum 60 70 fps arası ama bi anda 10fps çakılması hoş değil 2 kez gitti servise.
Müşteri hizmetlerini her aradığımda servise getirin diyor 2 kez geldi diyorum gene getirin diyor. Ürün servise bağlı mı yaşayacak ben çözemedim.

Lazlo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Göktuğ Uluğ
Hocam gaming laptop bu şarzda oynanır zaten benim de i7 işlemcilisi var drop fazla ısıdan kaynaklı evet 95 -100 arası gidip geliyor ama turbo boost kapatıp 70 derecelere çektiğimde gene sorun devam ediyor. Bu durumda ben yüksek performansta kullanmıyorum ısı nedeniyle dengeli ayarında turbo boost kapalı fps almıyorum artık valorant 60fps sabit yapıyorum 30 direk çakılıyor. Vsyn-c kapatıyorum 70 80 arası gidiyor tak diye birden 40a çakılıyor.
Bu droplar ,ısınma,tuş ve mousepad sıkıntıları için servise verdim ama sorun devam ediyor bu durumda servis yetersiz hissettirdi bana.
Açıkcası çok büyük heveslerle aldım gram hevesim kalmadı.

Belirtmek isterim tek fps sorunum valorant değil assetto corsa da modlu harita online'de giriyorum çok kalabalık normal diyorum 60 70 fps arası ama bi anda 10fps çakılması hoş değil 2 kez gitti servise.
Müşteri hizmetlerini her aradığımda servise getirin diyor 2 kez geldi diyorum gene getirin diyor. Ürün servise bağlı mı yaşayacak ben çözemedim.
Hocam bende o kadar düşmüyor fps yüksek sadece anlık takılmalar oluyor bu da fortnite ve watch dogs 2 de oluyor fakat testlerini izledim ve birkaç kişi de söyledi fortniteda bu ekran kartında hala optimizasyon sorunu var dediler watch dogs 2 yi söylemiyorum bile ubisoft optimizasyon konusunda çok acemi fakat 2 oyunda birden yapınca endişelenmiyor değil insan fakat lol ve minecraftta herhangi bir takılma olmuyor şimdi gta 5 yükleniyor fazla bir şey kalmadı oyunu oynadığımda size de bildiricem sorun devam ediyor veya etmiyor diye

Lazlo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Göktuğ Uluğ
Hocam bende o kadar düşmüyor fps yüksek sadece anlık takılmalar oluyor bu da fortnite ve watch dogs 2 de oluyor fakat testlerini izledim ve birkaç kişi de söyledi fortniteda bu ekran kartında hala optimizasyon sorunu var dediler watch dogs 2 yi söylemiyorum bile ubisoft optimizasyon konusunda çok acemi fakat 2 oyunda birden yapınca endişelenmiyor değil insan fakat lol ve minecraftta herhangi bir takılma olmuyor şimdi gta 5 yükleniyor fazla bir şey kalmadı oyunu oynadığımda size de bildiricem sorun devam ediyor veya etmiyor diye
Hocam nvidia denetim masasından otomatik ayarları nvidia ile değiştirdim ve windowsun grafik ayarlarından da oyunu seçtim ve nvidia ekran kartını işaretledim şuan herhangi bir kasma donma yok ilk başta gta 5 kasıyordu fakat şuan düzeldi gibi duruyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Aydın KÖYLÜ
Bende PUBG de 1 haftadır aynı sorunu yaşıyorum. 1-2 saniye ses de gidiyor. Ben sese bağladım sorunu ama çözemedim. Tam çatışma anında ilk silah sesinde 100 olan fps 1 e düşüyor. 2 saniye sonra yavaş yavaş toparlıyor.
3 ay öncede aynı sorunu yaşamıştım. NVIDIA driverini güncelledim düzelmişti. 1 haftadır tekrar başladı. Driver güncelledim ama bu sefer düzelmedi. Siz nasıl çözdünüz detay verir misiniz?
Nvidia denetim masasında otomatiği nvidia ya değiştirdiğiniz yer alttaki ekran görüntüsündeki Physx olan yer mi?
Windows grafik ayarlarında Oyun seçilen bir yer bulamadım.(2. link resim ekte) O ayar kısmını detaylı anlatabilir misin? Yada ekran görüntüsü verebilir misiniz?

NVIDIA Denetim Masası (gyazo.com)

Win Grafik ayarları?
d492d83148be84e2cf6b00b6b44811aa.png

https://gyazo.com/d492d83148be84e2cf6b00b6b44811aa

Lazlo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Göktuğ Uluğ
Bende PUBG de 1 haftadır aynı sorunu yaşıyorum. 1-2 saniye ses de gidiyor. Ben sese bağladım sorunu ama çözemedim. Tam çatışma anında ilk silah sesinde 100 olan fps 1 e düşüyor. 2 saniye sonra yavaş yavaş toparlıyor.
3 ay öncede aynı sorunu yaşamıştım. NVIDIA driverini güncelledim düzelmişti. 1 haftadır tekrar başladı. Driver güncelledim ama bu sefer düzelmedi. Siz nasıl çözdünüz detay verir misiniz?
Nvidia denetim masasında otomatiği nvidia ya değiştirdiğiniz yer alttaki ekran görüntüsündeki Physx olan yer mi?
Windows grafik ayarlarında Oyun seçilen bir yer bulamadım.(2. link resim ekte) O ayar kısmını detaylı anlatabilir misin? Yada ekran görüntüsü verebilir misiniz?

Win Grafik ayarları?

Evet hocam orda gözattan oyun launcherini seçin artı olarak sağ tık ile nvidia denetim masasında physx olan yerden otomatikteyse nvidiayı seçin

Win Grafik ayarları?

Fakat hocam bende ses gitmiyordu ve fps göstergesi yerinden oynamıyordu sorunlarımız aynı değil fakat yine de bir deneyin grafik ayarlarındaki göz at kısmından oyunu seçin ve nvidia seçeneğini işaretleyin

Win Grafik ayarları?

Bu arada hocam pubg zaten optimizasyon sorunu olan bir oyun yukarıda sorun yaşadığım oyunlar da optimizasyon sorunluydu artı olarak gtx 1650 ti i5-10300h testlerinde de fortnite da anlık takılmalar oluyor forumda da hemen hemen birçok kişi bu sorunlardan muzdarip bu pandemi döneminde oyun firmaları da sıkıntılı bir döneme girdi açıkçası. En iyisi rockstar games ve valve oyunları bu iki firmanın oyunlarından şaşmayacaksınız. Ubisofttan bahsetmiyorum bile watch dogs 2 oyununda bir sürü bug var hala güncelleme getirmiyorlar ve ubisoftun optimizasyon sıkıntıları anlat anlat bitmez. (Biraz konu dışına çıktım hocam 😅)

Son düzenleme:
Top Bottom