Neler Yeni

Acer Nitro 5 AN515-58 bazı oyunlarda ekran kartı devre dışı kalıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
İsa Kürşat Karaca
Merhaba arkadaşlar. Son 2-3 haftadır yaşadığım bir sorun var. Bazı oyunlarda ekran kartı bir anda devre dışı kalıyor; bazen mavi ekran veriyor. DxDiag ile ilgili bir kod yazıyordu ama fotoğrafını çekemedim. Örnek vermem gerekirse, Witcher 3 oyununu yükledim. Oyun DX12'de açılınca, oyuna girdikten 10-20 saniye sonra kapanıyor ve ekran kartım yokmuş gibi bir tepki alıyorum. DX11'e çektiğimde bir sıkıntı çekmiyorum. LoL, Valorant gibi oyunlarda bir sıkıntım yok. Bugün PES 2024 yükledim; 30 dakika kadar oynadım, yine aynı hata ile karşılaştım. Az önce FurMark ve MSI kombustor uygulamaları ile stres testi yaptım. FurMark'ta bir şey olmadı ama MSI kombustor ile yaparken yine aynı hatayı aldım. Ekran kartı sürücüm günceldi, DDU ile silip bir alt sürümünü yükledim; sürücüden kaynaklanıyor olma ihtimaline karşı. Ekran kartı devre dışı kalınca, Aygıt Yöneticisi'nde harici ekran kartımın açıklamasında “şu an, bu donanım aygıtı bilgisayara takılı değil. (kod 45)” hatasını alıyorum. Bu sorun canımı sıkmaya başladı. Sorun donanımsal mı, yazılımsal mı bilemiyorum. Umarım yazılımsaldır. Bilgisayarı 2. el aldım ve aylardır kullanıyorum, hiçbir sıkıntısı yoktu. Ne zaman ki sürücüyü güncelledim, bu hataları almaya başladım denk mi geldi sürücüden mi kaynaklı bilmiyorum sürücü sürümünü düşürünce düzelmedi, son sürüm bios yükledim 2.14 sürüm açıklamasında Update chipset security integration for Windows 24H2 yaziyor windows sürümüm 24h2 değil acaba ondan mı oldu diye düşündüm resmi çıkış yapılmayan iso sürümünü yükleyip denedim sonuç yine aynı tekrar format atıp 23h2 sürümüne dönüş yaptım.

Sistemim.
RTX 4050.
i5 12500H.
16x2 32 GB RAM.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
İsa Kürşat Karaca
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yardimci olabilecek yok mu ya :(

alduin0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Enes
Hocam ben aynı bilgisayarı 0 aldım hicbir sorun opmadi. Bi ihtimal ekran kartinda donanimsal sorun olabilir diye dusunuyorum tam bir bilgim yok kusura bakma

Top Bottom