Neler Yeni

Acer Nitro AN515-54 Tamamen çöp oldu

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Osman Kılınç
Arkadaşlar merhaba burada sizlere bir derdimi dökmek ve derman bulmak için yazıyorum.
bu yılın eylül ayında üniversite için acer marka nitro 5 an515-54 gaming laptop aldım fakat aldığımdan beridir hiçbir şekilde bilgisayarı tam performansta kullanamıyorum hiçbir oyunda almam gereken fps değerlerini alamıyorum aksine eskiden kullandığım 6 yıllık casper 940m'li laptop'umda oynadığım aynı oyunda eski pc'de daha fazla fps alıyordum sizlere şöyle anlatayım örnekten gidelim EU4 oynuyorum afterburnerdan baktığım değerlerde pcde ekran kartı kullanımı max %20'yi görüyor tek bu oyunda değil tüm oyunlarda aynı mesela başa bir örnek olarak squad oynamak istiyordum pc'yi almadan önce oyuna girdim ve değerlerim yine aynı ekran kartı max %20 seviyelerini görüyor ve max alabildiğim fps 20 25 fps civarı ortalama fps ise 10-13 ardından başka bir problem olarak ısınma problemi de cabası pc oda sıcaklıklarında ilk açıldığında fanlar max hızda dahi çalışsa hep 90-93 dereceler arasında ekran kartı ise 85 dereceden aşağıyı görmüyor hadi diyelim squad optizasyonu kötü eu4 eski başka bir oyun olan rocket league'de denedim yine ekran kartı %20 25 civarı cpu kullanımı %100-ile %50 civarı arası bu problem darboğaz problemidir biliyorum fakat internettem baktığımda tamamen aynı marka model bilgisayarda aynı ekran kartı ve aynı işlemciyle yapılan oyun testlerinde bu dediğim problemlerin hiçbiri olmazken bende olması çok canımı sıkıyor bu bilgisayarı garantiye de görtürdüm fakat değişen bir şey olmadı her geçen gün bilgisayar daha da kötüye gidiyor örneğin daha 1 hafta önce oynayabildiğim company of heroes oyunda 30 fps civarı kasa kasa takılabilirken şuanda oyunu dahi açamıyorum eğer pc max fanda çalışmıyorsa internette dolaşırken bile kasmaya başlıyor ufaktan bilgisayar

bilgisayarın bileşenleri şunlar
intel i5 9300h
nvidia rtx 2060
orijinalinde 8gb ram vardı ben aldıktan 2 ay sonra bu sorunları yaşamaya başladıktan sonra problemi düşük ramde diye varsayıp 32'ye upgradeledim
windows 10 64bit

bu dediğim problemleri çözebilmek adına her şeye başvurdum donanımsal yazılımsal tüm çözümleri denedim fakat bir çözüme ulaşamadım garantiye gönderdim hala bir çözüm yok
örnek olsun diye aşağıya eu4'den nvidia control panel ile aldığım ekran kartı değerleri ve şuanda bunu 17 derecelik odada hiçbir uygulama açık değilken sadece bu yazıyı yazarken bilgisayarın sahip olduğu sıcaklık değerlerini ekliyorum
yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

Ekler

• 20220320_164358.jpg
    20220320_164358.jpg
    1.6 MB · Hit: 163
  • dfgvbc.png
    dfgvbc.png
    183.6 KB · Hit: 164
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
sercan
Geçmiş olsun öncelikle, senin durumunda denemediğin çözüm varmı onabakalım, oyun içi değerleri, cpu kullanımlarını göstericek şekilde çek. Format atıp sıfırdan pcyi kurdunmu 1, güç modlarından pc yi en yükseğe aldınmı 2, termal macun yeniledinmi 3, şarj kablonda kaçak varmı 4, duran bir laptopta ekran kartının 80'C olması çok saçma ,sende farkındasındır durumun. Termal macun değiştirdinmi 5, pc de birtakın ayarların yanlış gibi gözüküyor, yada ısıdan cpu kendini kısıyor , dururken budenli yüksek olmasından belli sorun olduğu, daha detay verirsen seni çözüme ulaştırabilicezmi bakalım

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Osman Kılınç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Geçmiş olsun öncelikle, senin durumunda denemediğin çözüm varmı onabakalım, oyun içi değerleri, cpu kullanımlarını göstericek şekilde çek. Format atıp sıfırdan pcyi kurdunmu 1, güç modlarından pc yi en yükseğe aldınmı 2, termal macun yeniledinmi 3, şarj kablonda kaçak varmı 4, duran bir laptopta ekran kartının 80'C olması çok saçma ,sende farkındasındır durumun. Termal macun değiştirdinmi 5, pc de birtakın ayarların yanlış gibi gözüküyor, yada ısıdan cpu kendini kısıyor , dururken budenli yüksek olmasından belli sorun olduğu, daha detay verirsen seni çözüme ulaştırabilicezmi bakalım
1) evet bilgisayarı daha önce windows'un kendinden tamamen sıfırladım hem tüm dosyaları temizleyecek şekilde hem de tüm windows dosyalarını tekrardan güncel olarak değiştirecek şekilde sıfırladım
2)bilgisayar hem pil yönetiminde maximum performans ayarlarında hem sonrasında nitrosense programında max performansda (optimum performansı da denedim hiçbir fark yok) ayn şekilde windows performans ayarlarında da maximum performansta
3) bilgisayar garantiden geleli 1 ay oluyor şubat sonunda gönderdim 2 hafta durdu yaklaşık 1 aydır elimde yapılan işlemler arasında termal pedlerin yenilenmesi ve termal macun yenilemesi işlemi de bulunuyor
4) sanmıyorum gözle görülür bir hasar yok en azından bilgisayar normal bir şekilde şarj oluyor pirize takılıyken hiçbir şekilde temassızlık olmadı çünkü herhangi bir durumda şarj durumu kesilirse bilgisayardan uyarı sesi geliyor falat bu durum olmadı kendim kabloyu çekmediğim durumlar hariç
5) termal macun kendim değil fakat garantide değiştirildi evet
ısıdan kendini kısması durumunu bende düşünüyorum fakat bilgisayarın boş yükte dahi ısınmasına sebep olacak bir durum oluşmadan nasıl ısınıyor anlamıyorum bilgisayarı hem soğuk bir odada tutuyorum (20derece şuanda bunu yazarken hem de bilgisayarın altında hava alıklarını açık kalmasını sağlayacak şekilde 2 tane tampon var ve alttaki fanların havayı tahliye etmesinde yardımcı oluyorlar elimi götürdüğümde cidden hissedebiliyorum havanın derime çarptığını

aşağıya istediğin cpu değerlerini koydum
1.görsel eu4'de oyuna girer girmez daha başlamadan aldığım değerler
2.görsel rocket league oyunundan cpu gene %100'de
3.görsel daha öncesinde sorunun olduğuna dair video kanıt olması adına çektiğim video'dan 2. oyun testi yapmıştık ilk oyun division fakat oyuna giremedik yükleme ekranında yaklaşık bir 10dk bekledik bu süre için cpu hep %90larda imiş o küçük aradan sonra rocket league testi yaptık gene durum aynı ikiz kuleler gibi orada görünüyor değerler
4.görsel divisiona yine girmeye çalıştım yükleme ekranında aldığım değer siyah ekranda dahi böyle

şimdiden yardımların için çok teşekkür ederim

Ekler

• dfsagdfghbvc.png
    dfsagdfghbvc.png
    1 MB · Hit: 87
  • rgpfjdşjgfx.png
    rgpfjdşjgfx.png
    1.4 MB · Hit: 91
  • sfghjfyf.png
    sfghjfyf.png
    960.8 KB · Hit: 77
  • sldjglkhdfşhaefrs.png
    sldjglkhdfşhaefrs.png
    646.4 KB · Hit: 86

StrongesT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Ahmet Ceyhun BİLİR
Hocam tüketici hakem heyetine kusurlu/ayıplı üründen başvur. Servisin çözüm üretememesi durumunda ürünü yenilemeleri gerekir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
sercan
1) evet bilgisayarı daha önce windows'un kendinden tamamen sıfırladım hem tüm dosyaları temizleyecek şekilde hem de tüm windows dosyalarını tekrardan güncel olarak değiştirecek şekilde sıfırladım
2)bilgisayar hem pil yönetiminde maximum performans ayarlarında hem sonrasında nitrosense programında max performansda (optimum performansı da denedim hiçbir fark yok) ayn şekilde windows performans ayarlarında da maximum performansta
3) bilgisayar garantiden geleli 1 ay oluyor şubat sonunda gönderdim 2 hafta durdu yaklaşık 1 aydır elimde yapılan işlemler arasında termal pedlerin yenilenmesi ve termal macun yenilemesi işlemi de bulunuyor
4) sanmıyorum gözle görülür bir hasar yok en azından bilgisayar normal bir şekilde şarj oluyor pirize takılıyken hiçbir şekilde temassızlık olmadı çünkü herhangi bir durumda şarj durumu kesilirse bilgisayardan uyarı sesi geliyor falat bu durum olmadı kendim kabloyu çekmediğim durumlar hariç
ısıdan kendini kısması durumunu bende düşünüyorum fakat bilgisayarın boş yükte dahi ısınmasına sebep olacak bir durum oluşmadan nasıl ısınıyor anlamıyorum bilgisayarı hem soğuk bir odada tutuyorum (20derece şuanda bunu yazarken hem de bilgisayarın altında hava alıklarını açık kalmasını sağlayacak şekilde 2 tane tampon var ve alttaki fanların havayı tahliye etmesinde yardımcı oluyorlar elimi götürdüğümde cidden hissedebiliyorum havanın derime çarptığını

3.görsel daha öncesinde sorunun olduğuna dair video kanıt olması adına çektiğim video'dan 2. oyun testi yapmıştık ilk oyun division fakat oyuna giremedik yükleme ekranında yaklaşık bir 10dk bekledik bu süre için cpu hep %90larda imiş o küçük aradan sonra rocket league testi yaptık gene durum aynı ikiz kuleler gibi orada görünüyor değerler
4.görsel divisiona yine girmeye çalıştım yükleme ekranında aldığım değer siyah ekranda dahi böyle

Kardeşim, bak ben lenovo laptop aldım hemde sınırlı üretim model lenovo legion y740 bakabilirsin türkiyede max 10 kişide vardır, 7 ay sonra ssd görmüyor buyüzden windows boot etmiyordu, servise gönderdim düzeldi dediler, yine oldu , tekrar gitti adam beni şahsi numarasından aradı sorunu bide sen bana anlat dedi anlattım, sonra ne oldu dersin, ankartı başka yerde yapmışım, garanti dışı bırakmaya çalıştı beni suçladı, bide benden ana kart için değişim parası istedi laptopu aldığım paraya, ayak üstü dolandırmayabçalışıyorlar , yetkili servisiydi , ana servis. Yani anlıyıcağın kimseye güven olmaz, cpu darboğaz yapıyor ama nedeni ne bunu bulursan herşeyi çözersin cpu z açıp ordaki herşeyin ss ini alıp atarmısın, ram ekran kartı vs , bide güç ayarlarını sıfırlamayı dene, bazen işlemci güç yönetimi %100 demi sonra ayarı biraz kıs %95 yap bakalım yine darboğaz yapıcakmı
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemcinin ekran kartı vardı dimi

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,199
İsim
Mustafa Enes Bulut
çok kotu bır durum ya bende unıvetrsıte ıcın monster yada acer almayı dusunuyorum boyle veya farklı arıza durumları yasarım dıye korkuyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Osman Kılınç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kardeşim, bak ben lenovo laptop aldım hemde sınırlı üretim model lenovo legion y740 bakabilirsin türkiyede max 10 kişide vardır, 7 ay sonra ssd görmüyor buyüzden windows boot etmiyordu, servise gönderdim düzeldi dediler, yine oldu , tekrar gitti adam beni şahsi numarasından aradı sorunu bide sen bana anlat dedi anlattım, sonra ne oldu dersin, ankartı başka yerde yapmışım, garanti dışı bırakmaya çalıştı beni suçladı, bide benden ana kart için değişim parası istedi laptopu aldığım paraya, ayak üstü dolandırmayabçalışıyorlar , yetkili servisiydi , ana servis. Yani anlıyıcağın kimseye güven olmaz, cpu darboğaz yapıyor ama nedeni ne bunu bulursan herşeyi çözersin cpu z açıp ordaki herşeyin ss ini alıp atarmısın, ram ekran kartı vs , bide güç ayarlarını sıfırlamayı dene, bazen işlemci güç yönetimi %100 demi sonra ayarı biraz kıs %95 yap bakalım yine darboğaz yapıcakmı

İşlemcinin ekran kartı vardı dimi
işlemci güç kullanımını 95'e çekip tekrar test ettim aşağıya koyduğum oyun değerleri ss'i squadda %95 güç kullanımı ile olanlar
cpu-z ile aldığım verileri de ekliyorum son 2 sekme hariç hepsini çektim dahili + harici ekran kartı dahil
evet işlemcinin içerisinde otomatik gelen intel graphics 630 var fakat oyunlardaki kullanım kesinlikle 2060 kontrol ettim

Ekler

• bnhv.png
    bnhv.png
    53.2 KB · Hit: 72
  • cpu.png
    cpu.png
    121.2 KB · Hit: 73
  • fhgcb.png
    fhgcb.png
    67.4 KB · Hit: 69
  • mainboard.png
    mainboard.png
    68.9 KB · Hit: 71
  • memory.png
    memory.png
    70.7 KB · Hit: 63
  • sdfgdhbvcx.png
    sdfgdhbvcx.png
    85.5 KB · Hit: 65
  • SQUAD.png
    SQUAD.png
    244.5 KB · Hit: 71
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
sercan
Oyundaki verilerine baktım ve ekran kartının güç tüketimi bukadar az olamaz, ekran kartını kullanmadığı için işlemcine yük bindiğini düşünüyorum, bunu öğrenmemiz için biosta bir ayar var ve sadece harici ekran kartını kullanıcak , biosa gir orda grafik birimi olarak hibrite ayarlıdır otomatik onu diğer seçenek yap f10 yap yes de çık. Sonra görev yöneticisini seç orda sadece 2060 rtx yazıyorsa olmuştur sonra oyun aç, %90 ihtimal çözülücek , diyelim olmadı en son format atıcaz , ondan sonra bakıcaz ama dediğim gibi ekrankartın wat çekmiyor , üstüne yük binse wat çeker hemen dene bence, sonuç olumlu olucak örenk olarak sana foto atabilirsem atıcam

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
furmark yapar mısınız rica etsem merak ettim

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Osman Kılınç
furmark yapar mısınız rica etsem merak ettim
formark testi sonuçları:
ikinci test 1080p preset kendinden gelen ayarlar ile yapılan test
ilk test kendim yaptığım 1080p 8xmsaa ayarlarındaki test

Oyundaki verilerine baktım ve ekran kartının güç tüketimi bukadar az olamaz, ekran kartını kullanmadığı için işlemcine yük bindiğini düşünüyorum, bunu öğrenmemiz için biosta bir ayar var ve sadece harici ekran kartını kullanıcak , biosa gir orda grafik birimi olarak hibrite ayarlıdır otomatik onu diğer seçenek yap f10 yap yes de çık. Sonra görev yöneticisini seç orda sadece 2060 rtx yazıyorsa olmuştur sonra oyun aç, %90 ihtimal çözülücek , diyelim olmadı en son format atıcaz , ondan sonra bakıcaz ama dediğim gibi ekrankartın wat çekmiyor , üstüne yük binse wat çeker hemen dene bence, sonuç olumlu olucak örenk olarak sana foto atabilirsem atıcam
bios'dan baktığımda en azında bios'un girebildiğim bu kısmında dediğin gibi bir ayar göremedim herhangi bir bilginiz var mı advanced bios yada benzeri bir panele nasıl girebilirim? aşağıya görünen panellerin görselini ekledim

Ekler

• 1080p 8xmsaa.png
    1080p 8xmsaa.png
    23.1 KB · Hit: 96
  • Preset 1080.png
    Preset 1080.png
    23.4 KB · Hit: 70
  • 20220403_021529.jpg
    20220403_021529.jpg
    223.5 KB · Hit: 72
  • 20220403_021539.jpg
    20220403_021539.jpg
    42.2 KB · Hit: 72
  • 20220403_021544.jpg
    20220403_021544.jpg
    29.3 KB · Hit: 64
  • 20220403_021548.jpg
    20220403_021548.jpg
    45.5 KB · Hit: 60
  • 20220403_021553.jpg
    20220403_021553.jpg
    33.3 KB · Hit: 64
Son düzenleme:

KaraSex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
kara sex
evet güncel yaklaşık 2 hafta önce çözümleri denerken güncelledim kendi sitesinden
+bios güncel
+format atıldı
driver falan yine bu linkten mi yükledin yoksa windows updateten mi.
driver site uzerinden kurmamışsan özellikle chipset ve ekran kartı driver silip yükle
driverlarda site üzerinden kurmuşsan tüketici haklarına sıcaklık ss (fotolarını) alarak ver
gereken herşeyi yapmışsın zaten başka normal bir kullanın yapabileceği bir şey yok. termal macun değiştirmek senin işin değil servis değiştirir anca değiştirdiklerini söylüyorlar ama boşta imkanı yok bir bilgisayar 80 derece olamaz. 90 küsür derece işlemci zaten drop yer

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,076
Üyeler
167,421
Son üye
Apo5446
Top Bottom