Neler Yeni

Acer Nitro AN515-54 Tamamen çöp oldu

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Osman Kılınç
+bios güncel
+format atıldı
driver falan yine bu linkten mi yükledin yoksa windows updateten mi.
driver site uzerinden kurmamışsan özellikle chipset ve ekran kartı driver silip yükle
driverlarda site üzerinden kurmuşsan tüketici haklarına sıcaklık ss (fotolarını) alarak ver
gereken herşeyi yapmışsın zaten başka normal bir kullanın yapabileceği bir şey yok. termal macun değiştirmek senin işin değil servis değiştirir anca değiştirdiklerini söylüyorlar ama boşta imkanı yok bir bilgisayar 80 derece olamaz. 90 küsür derece işlemci zaten drop yer
evet güncellemelerin hepsini resmi sitesinden yaptım ve orada bulunan güncellemelerin neredeyse hepsini denedim
https://www.acer.com/ac/tr/TR/content/support buradan SN konudu yazarak bilgisayarıma ulaştım ve orada bulunan güncellemeleri yaptım
Mesaj otomatik birleştirildi:

KaraSex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
kara sex
evet güncellemelerin hepsini resmi sitesinden yaptım ve orada bulunan güncellemelerin neredeyse hepsini denedim
https://www.acer.com/ac/tr/TR/content/support buradan SN konudu yazarak bilgisayarıma ulaştım ve orada bulunan güncellemeleri yaptım
yeteri kadar şey yapmışsınız ss alın tüketici hakem heyetine verin sonucu bekleyin. 95 derece olan işlemci zaten performans kabı yaşatıp drop yemesi ve fps düşürmesi normaldir. bu işlemcinin sıcaklığı boşta max 55 yükte 85 derece geçmemesi gerekir. gpuda 80 derece. montajda sorun olmuş olabilir diye düşünüyorum. internetten aynı model sıcaklıklarına bakmadım ama boşta 80 derece imkansız bir sıcaklık mutlaka sorun var. termal macunda da sorun olabilir ama bu sizin işiniz değil

Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
sercan
Bak biosta ayarlar var, orda intel video yazıyor onu disabel yap ve tekrar dene yüksek ihtimal olucağını düşünüyorum, yorumunu bekliyorum

formark testi sonuçları:
ikinci test 1080p preset kendinden gelen ayarlar ile yapılan test
ilk test kendim yaptığım 1080p 8xmsaa ayarlarındaki test

bios'dan baktığımda en azında bios'un girebildiğim bu kısmında dediğin gibi bir ayar göremedim herhangi bir bilginiz var mı advanced bios yada benzeri bir panele nasıl girebilirim? aşağıya görünen panellerin görselini ekledim
Biosunun daha günceli vardır, çünkü birkaç seçenek yok, amd nin kendi uygulamasında ayarı vardır sadece ekran kartıyla işletim sistemini kullanma, bakıcam ona

Uygulamaları tek tek böyle , değiştir ,,bide sonuçların resmini yükle olmadım team wiewer ile bağlanıcam

Videoyu izle ve ordaki aynı ayara gir gpu 1, gpu2 varmı , ekran resmini çek, sadece tekini kullanmak için ayar dene

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Osman Kılınç
Bak biosta ayarlar var, orda intel video yazıyor onu disabel yap ve tekrar dene yüksek ihtimal olucağını düşünüyorum, yorumunu bekliyorum

Biosunun daha günceli vardır, çünkü birkaç seçenek yok, amd nin kendi uygulamasında ayarı vardır sadece ekran kartıyla işletim sistemini kullanma, bakıcam ona

Uygulamaları tek tek böyle , değiştir ,,bide sonuçların resmini yükle olmadım team wiewer ile bağlanıcam

Videoyu izle ve ordaki aynı ayara gir gpu 1, gpu2 varmı , ekran resmini çek, sadece tekini kullanmak için ayar dene
biosta dediğin ayarı tam olarak bulamadım ama kastettiğin ayar sanırsam intel vtd onu disable yapıp daha öncesinde de denemiş olduğum grafik ayarlarından aşağıya eklediğim test için olan squad oyununu ekledim ve tekrardan test ettim vtd'yi kapattıktan sonra afterburner'dan bazı veriler görünmez oldu tam olarak sebebini bilmiyorum o kadar yetkinliğim yok fakat fps'de bir değişme olmadı hala aynı derecede kasma var ve cpu kullanımında da pek bir fark yok

bios'da en son update yüklü fakat sanırsam advanced bios ayarları daha var ama ona giremedim internette gördüğüm
tab + fn yada kapalıyken yapılan başka tuş kombinasyonuyla yapılan videolardaki denemeleri kendimde de denedim advanced bios ayarlarına ulaşamadım her sürümde bu giriş değişiyormuş sanırsam

kullandığım işlemci intel core i5 9300h ekran kartı nvidia rtx2060 maalesef

biosta dediğin ayarı tam olarak bulamadım ama kastettiğin ayar sanırsam intel vtd onu disable yapıp daha öncesinde de denemiş olduğum grafik ayarlarından aşağıya eklediğim test için olan squad oyununu ekledim ve tekrardan test ettim vtd'yi kapattıktan sonra afterburner'dan bazı veriler görünmez oldu tam olarak sebebini bilmiyorum o kadar yetkinliğim yok fakat fps'de bir değişme olmadı hala aynı derecede kasma var ve cpu kullanımında da pek bir fark yok

bios'da en son update yüklü fakat sanırsam advanced bios ayarları daha var ama ona giremedim internette gördüğüm
tab + fn yada kapalıyken yapılan başka tuş kombinasyonuyla yapılan videolardaki denemeleri kendimde de denedim advanced bios ayarlarına ulaşamadım her sürümde bu giriş değişiyormuş sanırsam

extradan ekleyeyim kendim denediğim çözümler olarak grafik ayarlarından oyunu high perf. çekmek vardı zaten aynı zamanda nvidia hem kontrol panel hemde gforfe experiance'dan defalarca kez oyunlarımı optimize edip çalıştırmayı denedim değişen bir şey olmadı

Ekler

• squad.png
    squad.png
    115.7 KB · Hit: 53
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
sercan

extradan ekleyeyim kendim denediğim çözümler olarak grafik ayarlarından oyunu high perf. çekmek vardı zaten aynı zamanda nvidia hem kontrol panel hemde gforfe experiance'dan defalarca kez oyunlarımı optimize edip çalıştırmayı denedim değişen bir şey olmadı
Sorun kesinleşti öncelikle söyliyim, harici ekran kartını kullanmıyor sistemin, cpu grafik ksrtıyla açtığım için %100, ayarlardan yapamazsan temiz bir format atıcaksın ve tekrar deniyiceksin, bende yeni klavye aldığımda olmuştu, pc takıyorum klavye takılı ama görmüyor, ticket attım, mailler felan adamlar yapamadı, en son dedim yeter ,bi format çektim , tak hemen gördü. tabii ki formata kadar denediğim tonlarca yol işe yaramadı, bazen windows dosyaları bozuluyor, elektirik felan gidiyormu sizde bilmem ama, sorununun öyle aman yandık bittik yanı yok için rahat olsun tek ihtiyacın sistemin harici ekran kartıyla oyunları başlatması, bu ayarı ben benim laptopun biosunda buldum, seninkindede olmalı normalde , fakat ne hikmetse yok, ama için rahat olsun çözmesi de bir okadar basit sorununu, harici ekran kartını oyunda aktif etme ayarını araştır, apu sistem gibi çalışıyor bilgisayarın, oyundan neden geçmiyor ona bakar

Fettah

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Fettah Ek2
Merhaba laptop'un problemlerini çözebildiniz mi en son gelişme ne oldu ?

Top Bottom