Neler Yeni

Acer Nitro Anakart Sorunu

flamerood

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
flamerood
Acer Nitro 5 marka 5 yıllık bir laptopum var. Yakın zamanlarda birdenbire kapandı ve güç almayı kesti hiçbir şekilde açılmadı. Rastgele bir servise verdim ve anakart arızası yetkili servisinizle görüşün tarzında geri dönüş aldım zaten yakın zamanda da çok ısınıyordu laptop. Anakart arızasını çözebilecek bildiğiniz iyi servis var mıdır? Veya bu arıza giderilebilir mi yoksa laptop direkt çöp mü oldu?

Reveral

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Mert
Merhaba daha 1 yıllık bile olmayan acer nitro 5 marka laptopum aynı şekilde kapandı ve açılmadı yetkili servis sıvı teması olmuş anakart değişmesi lazım diyerek 36.500 tl gibi bir ücret söyledi bunun tamiri yapılır mı bilen var mı acaba? Ya da sen problemi çözebildin mi?

flamerood

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
flamerood
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba daha 1 yıllık bile olmayan acer nitro 5 marka laptopum aynı şekilde kapandı ve açılmadı yetkili servis sıvı teması olmuş anakart değişmesi lazım diyerek 36.500 tl gibi bir ücret söyledi bunun tamiri yapılır mı bilen var mı acaba? Ya da sen problemi çözebildin mi?
Benimki ısınmadan dolayı sanırım yanmıştı çözemedim açıkçası internette dolaşan anakart tamiri söyleyen yerlerle de iletişime geçmedim.
Eğer böyle yerlere götürüp baktıracaksan da güzel bi yer bulup tek bi yerde hallettirmeye bak derim çok dolaştırma laptopunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Erhan Akçay
Konu sahibi arkadaş yeni mesaj çektiği için konu yukarı çıktığından gördüm . @Reveral Sizdeki gerçekten sıvı temas oldu mu ? Yoksa servis garanti den yırtmak için uydurdu mu bazı servisler ücretli bakım için bunları uydururlar. Asus servisinin anakartta bana uydurduğu gibi. Yeni anakartta arıza oldu oksitlenme olmuş diyor 7 aylık anakarta 2 yıl önce. Neyse 36.500 istenen anakartın çipseti ne dir ? o kadar tutmuş. O paralara 4060 lı laptop var piyasada . Sıvı temas yoksa şikayet edebilirsiniz servisi ama sıvı temas doğruysa başka tabi.

Konu sahibi arkadaşa da @flamerood geçmiş olsun, garantisi biten ürünlerde anakart tamiri astarı yüzünden pahalıya gelebiliyor hem işçilik hemde parça olarak olduğu için. Düzgün bir yer bulmak da gerekir oda fazla para ister. Bütçe varsa yeni bir laptop almak daha mantıklı olabilir. Anakart tamir olsa da eski randıman bir süre sonra yine olmuyor başka arıza çıkartıyor. Bende farklı asus z690 anakart soket değişmişti, 1 ay sonra farklı arıza çıkardı tutmuyor kolay kolay yani bir daha.

Son düzenleme:

flamerood

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
flamerood
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Konu sahibi arkadaş yeni mesaj çektiği için konu yukarı çıktığından gördüm . @Reveral Sizdeki gerçekten sıvı temas oldu mu ? Yoksa serviş garanti den yırtmak için uydurdu mu bazı servisler ücretli bakım için bunları uydururlar. Asus servisinin anakartta bana uydurduğu gibi. Yeni anakartta arıza oldu oksitlenme olmuş diyor 7 aylık anakarta 2 yıl önce. Neyse 36.500 istenen anakartın çipseti ne dir ? o kadar tutmuş. O paralara 4060 lı laptop var piyasada . Sıvı temas yoksa şikayet edebilirsiniz servisi ama sıvı temas doğruysa başka tabi.

Konu sahibi arkadaşa da @flamerood geçmiş olsun, garantisi biten ürünlerde anakart tamiri astarı yüzünden pahalıya gelebiliyor hem işçilik hemde parça olarak olduğu için. Düzgün bir yer bulmak da gerekir oda fazla para ister. Bütçe varsa yeni bir laptop almak daha mantıklı olabilir. Anakart tamir olsa da eski randıman bir süre sonra yine olmuyor başka arıza çıkartıyor. Bende farklı asus z690 anakart soket değişmişti 1 ay sonra farklı arıza çıkardı tutmuyor kolay kolay yani bir daha.
Öncelikle teşekkürler yorumunuz için.
Ben de 2 3 bilgisayarcı gezdikten sonra bu kanıya vardım laptop zaten üni içindi üni bitti bilgisayar da gitti :)
Yeni laptop yerine masaüstü toplayacağım öneriniz için teşekkürler.

Reveral

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Mert
Konu sahibi arkadaş yeni mesaj çektiği için konu yukarı çıktığından gördüm . @Reveral Sizdeki gerçekten sıvı temas oldu mu ? Yoksa servis garanti den yırtmak için uydurdu mu bazı servisler ücretli bakım için bunları uydururlar. Asus servisinin anakartta bana uydurduğu gibi. Yeni anakartta arıza oldu oksitlenme olmuş diyor 7 aylık anakarta 2 yıl önce. Neyse 36.500 istenen anakartın çipseti ne dir ? o kadar tutmuş. O paralara 4060 lı laptop var piyasada . Sıvı temas yoksa şikayet edebilirsiniz servisi ama sıvı temas doğruysa başka tabi.

Konu sahibi arkadaşa da @flamerood geçmiş olsun, garantisi biten ürünlerde anakart tamiri astarı yüzünden pahalıya gelebiliyor hem işçilik hemde parça olarak olduğu için. Düzgün bir yer bulmak da gerekir oda fazla para ister. Bütçe varsa yeni bir laptop almak daha mantıklı olabilir. Anakart tamir olsa da eski randıman bir süre sonra yine olmuyor başka arıza çıkartıyor. Bende farklı asus z690 anakart soket değişmişti, 1 ay sonra farklı arıza çıkardı tutmuyor kolay kolay yani bir daha.
sıvı teması olmadığına eminim servisin garanti dışına çıkarmak için uydurduğu bir kılıf olarak düşünüyorum. Şuan da Tüketici Hakem Heyetinde başvurum var 1 ay oldu oradan çıkacak sonucu bekliyorum yaptırmadım laptopu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,013,775
Üyeler
160,603
Son üye
Karthus1v9
Top Bottom