Neler Yeni

Yardım ACİL ! ANAKART KIRMIZI IŞIK SORUNU

ahmetmelihalemdar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
948
İsim
Ahmet Melih Alemdar
am5 işlemci montajlı gelmişti ben ram soğutcu ssd ve gpu taktım
Ilk açılışta bazen boyle olabiliyor. Reset dugmesi varsa reset at yoksa power a uzun bas. Kapat tekrar aç. Yine olmazsa ramleri cikar tekrar tak

Ysuflix

80+ Gold
dram ışığı yanıyo ramleri sök tak teker teker dene 2 taneyse

mr__white

80+

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,460
İsim
.
Yeni sistem topladım her şey eksiksiz diye düşünyüyorum ama start tuşuna bastıktan sonra fanlar çalışıyor ama anakarrtta kırmızı ışık yanıyor görüntü gelmiyor
Aynısını yaşadım bizzat anakart pinini eğmişim sorun pinlerdeymiş.
Bir kontrol et.

mr__white

80+

Bilal539

80+ Silver
aynı hocam bi şey değişmedi
Geriye işlemciyi çıkarıp anakartın pinlerini kontrol etmek kaldı hocam genelde bu sorun ramlerden oluyor ama tek tek denedin açılmadıysa birde işlemci am5 olduğu için anakrt pinlerini kontrol et işlemcinin de anakarta takılan kısmına bak bir yanık kırık bişi var mı

mr__white

80+
Geriye işlemciyi çıkarıp anakartın pinlerini kontrol etmek kaldı hocam genelde bu sorun ramlerden oluyor ama tek tek denedin açılmadıysa birde işlemci am5 olduğu için anakrt pinlerini kontrol et işlemcinin de anakarta takılan kısmına bak bir yanık kırık bişi var mı
1 ve 3. slota takıp deneyeim mi? bir de reset tuşuna bir kere basınca 1 sn cpu ledi yanıyor sonra tekrar dram

M3MOAP

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mehmet Talha
işlemciyi nasıl taktın ? kırmızı cpu debug ledi işlemciyi dikkatlice sök anakartın pinlerini bir kontrol et

mr__white

80+
işlemciyi nasıl taktın ? kırmızı cpu debug ledi işlemciyi dikkatlice sök anakartın pinlerini bir kontrol et
hocam cpu değil dram yanıyo kırmızı işlemciyi ben takmkadım o takılı geldi

M3MOAP

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mehmet Talha
1 ve 3. slota takıp deneyeim mi? bir de reset tuşuna bir kere basınca 1 sn cpu ledi yanıyor sonra tekrar dram
clearmos işlemi yaptınmı peki ? tek ram ile 1 2 3 4 slotları dene o da olmazsa diğer ram ile bu işlemi yap.

mr__white

80+

M3MOAP

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mehmet Talha
denedim hocam olmıyor yav kafayı yiyecem
sistem hazır sistem ise garantiyi deneyebilirsin. hazır değilse sistem komple demonte hale getirip anakartı uzay montaj bir şekilde üstünde ram işlemci soğutucu var iken görüntü almayı deneyebilirsin son çare o ara herhangi bi yerde sıkıntı var ise fark edebilirsin hem
Mesaj otomatik birleştirildi:

bir de imkanınız var ise usb flashback kulanarak bios güncellemesi yapabilirsin anakartında usb flashback gibi bir olay var sanırım.

Son düzenleme:
Top Bottom