ACİL! Anakartım Yanmış olabilirmi?

Anakartın sol üst köşesindeki işlemci güç kablosu.
Dediklerimi adım adım yapın.
Hemen haber verecegim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakartın sol üst köşesindeki işlemci güç kablosu.
Dediklerimi adım adım yapın.
Hocam ram tirnaklari dar kaliyor elim sigmiyor tornavida ile bassam sorun olurmu? Guc uygulayip kirmaktan cekiniyorum

Hemen haber verecegim

Hocam ram tirnaklari dar kaliyor elim sigmiyor tornavida ile bassam sorun olurmu? Guc uygulayip kirmaktan cekiniyorum
Ekran kartına çarpıyor gibi ramler ekran kartini sokup oylemi yapayim

Ekler

• image.webp
    image.webp
    785.1 KB · Hit: 37
Son düzenleme:
Hemen haber verecegim

RAM sökmeyin. Diğerlerini eksiksiz yapıp güç verin bakalım.

Hocam
1: Bu sefer monitöre görüntü gelmedi
2: pompadan su sesleri duydum hemde hic durmadan resmen.
Beklemede kalın bir süre. BIOS sıfırlandı geç gelebilir görüntü. Pompa sesi de normal. Sonradan normale döner. Bekleyin ve sonucu söyleyin 3 dk sonra. Ayrıca ışık söndü mü?

Beklemede kalın bir süre. BIOS sıfırlandı geç gelebilir görüntü. Pompa sesi de normal. Sonradan normale döner. Bekleyin ve sonucu söyleyin 3 dk sonra. Ayrıca ışık söndü mü?
Hocam evet sistem geldi ama cpu led yanıyor ve rgbler yine calismiyor

Hocam evet sistem geldi ama cpu led yanıyor ve rgbler yine calismiyor
Bence eğer sök tak yapmaktan çekinmiyorsanız sistemi tamamen söküp tekrar takın. Özellikle anakart pinlerine bakmak lazım. İşlemci yüzeyini kontrol etmek lazım.

Bence eğer sök tak yapmaktan çekinmiyorsanız sistemi tamamen söküp tekrar takın. Özellikle anakart pinlerine bakmak lazım. İşlemci yüzeyini kontrol etmek lazım.
Hocam elektriği kapalı olan cihaz olduğu yerde nasıl arızalanıyor? Anlamadım hala bilgisayarcı dostum dediki 1 hafta bekle anakartı sokelim garantiye verelim. O zamana kadar kullan dedi zaten ısı değerleri falan gayet normal hiçbir sorun teşkil etmiyor kendim sökebilsem hemen sökerim ama sökemeyeceğim için ellemiyorum başka bir öneriniz varmidir?

Ekstradan anakartın bios portu usb algılamıyor maalesef bios guncelleyemiyorum

Diğer USB girişleri de mi çalışmıyor? BIOS portu flashback denen özel bir yükleme şekli için lazım. Normal BIOS güncellemeyi herhangi bir girişten yapabilirsin.

zaten ısı değerleri falan gayet normal hiçbir sorun teşkil etmiyor
Bu dediğiniz bana yine pinleri kontrol etmek gerektiğini düşündürdü. Yani muhtemelen tamamen söküp kontrol etmeden anlaşılacak bir şey değil gibi. Ama tabi bakarsınız BIOS güncelleme ile de çözülebilir. Bazen yazılımsal olabiliyor (bana çok düşük ihtimal gibi geliyor bu çünkü BIOS sıfırlama da yaptık düzelmedi.)

Diğer USB girişleri de mi çalışmıyor? BIOS portu flashback denen özel bir yükleme şekli için lazım. Normal BIOS güncellemeyi herhangi bir girişten yapabilirsin.
Hocam hepsi calisiyor bios portuda calisiyor ama usb algilamiyor digerleri algiliyor ayrica eskiden bios guncellerken bios portu haric bi yerde deneyince anakart kabul etmiyordu biosu

Bu dediğiniz bana yine pinleri kontrol etmek gerektiğini düşündürdü. Yani muhtemelen tamamen söküp kontrol etmeden anlaşılacak bir şey değil gibi. Ama tabi bakarsınız BIOS güncelleme ile de çözülebilir. Bazen yazılımsal olabiliyor (bana çok düşük ihtimal gibi geliyor bu çünkü BIOS sıfırlama da yaptık düzelmedi.)
Anladım üstad şimdilik kullanmamda sorun olmaz demi? 1 hafta lol valo falan takilirim çok zorlamam sistemi zaten drop falan alirsam direkt kaparim herseyi

Servis yolu görünüyor. Kullanmak konusunda bir şey diyemeyeceğim. Sorunun tam olarak ne olduğunu bilmeden riskli olur veya olmaz demek zor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,124
Üyeler
183,065
Son üye
gokberkozyurt
Geri