Neler Yeni

ACİL! Harddiskimde sıkıntı var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Faruk Gökdeli
Merhabalar, umarım kurallara uygun bir şekilde bu konuyu açmışımdır çünkü ilk defa açıyorum. Yaklaşık 1 ay önce bilgisayarıma format attım ve başka bir Harddiske Windows 7 Ultimate kurdum. Harddisk 80 GB boyutunda ve C diski 18 GB idi ve ben de Bilgisayar-sağ tık-yönet-depolama ile C ve D disklerini birleştirmeye çalıştım ancak bilgisayar yapamadı. Daha sonra Minitool Partition Wizard uygulaması ile C,D disklerini "Merge" yaptım ve D den 15 GB C diskine aktardım. İlk günler açılışta ara sıra mavi ekran gidip gelmesi olsa da çok bir sıkıntısı yoktu ancak daha sonra disk sürekli okumayı durduruyordu ve ekranda hiçbirşey yapamıyordum disk tekrar çalışmaya başlayana kadar. Bugün ise mavi ekran açılışta belirip bilgisayarı yeniden başlatıyor. Arasıra "Windows başlatılıyor" yazısinda takılıyordu ama bu sefer direkt windows başlatılır başlatılmaz masaustü ekranından sonra aşağıdaki mavi ekran ve yeniden başlatma oluyor. Ne olur yardım edin nasıl düzeltebilirim?

Ekler

• 20210110_205233.jpg
    20210110_205233.jpg
    3.3 MB · Hit: 50

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Merhabalar, umarım kurallara uygun bir şekilde bu konuyu açmışımdır çünkü ilk defa açıyorum. Yaklaşık 1 ay önce bilgisayarıma format attım ve başka bir Harddiske Windows 7 Ultimate kurdum. Harddisk 80 GB boyutunda ve C diski 18 GB idi ve ben de Bilgisayar-sağ tık-yönet-depolama ile C ve D disklerini birleştirmeye çalıştım ancak bilgisayar yapamadı. Daha sonra Minitool Partition Wizard uygulaması ile C,D disklerini "Merge" yaptım ve D den 15 GB C diskine aktardım. İlk günler açılışta ara sıra mavi ekran gidip gelmesi olsa da çok bir sıkıntısı yoktu ancak daha sonra disk sürekli okumayı durduruyordu ve ekranda hiçbirşey yapamıyordum disk tekrar çalışmaya başlayana kadar. Bugün ise mavi ekran açılışta belirip bilgisayarı yeniden başlatıyor. Arasıra "Windows başlatılıyor" yazısinda takılıyordu ama bu sefer direkt windows başlatılır başlatılmaz masaustü ekranından sonra aşağıdaki mavi ekran ve yeniden başlatma oluyor. Ne olur yardım edin nasıl düzeltebilirim?
Uygulama kaynaklı ise format atın. Sanırım Windows'dan format atınca C ve D diskini birleştiriyor. Her iki sorunu da çözmüş olursunuz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Faruk Gökdeli
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Windowstan format atamıyorum çünkü PC yi açar açmaz mavi ekran geliyor ve reset atıyor. Usb ile format atsam içindeki verilerin saklanarak Windows'un yeniden kurulduğu bir format şekli var mıdır?

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Windowstan format atamıyorum çünkü PC yi açar açmaz mavi ekran geliyor ve reset atıyor. Usb ile format atsam içindeki verilerin saklanarak Windows'un yeniden kurulduğu bir format şekli var mıdır?
Yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Faruk Gökdeli
Galiba sorun 2. Olarak taktığım HDD de ve şuanda calışırken tık tık sesler geliyor yani takılıyor çalışmıyor. Başka bir PC ile test ettim ve donanım okunsa bile içini görebilmem için klasör olarak gelmiyor. Bozuk HDD nin icindeki verileri nasıl kurtarabilirim bir bilginiz var mı? İçerisinde belki 15 senelik arşivler vardı lütfen yardımcı olun.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Galiba sorun 2. Olarak taktığım HDD de ve şuanda calışırken tık tık sesler geliyor yani takılıyor çalışmıyor. Başka bir PC ile test ettim ve donanım okunsa bile içini görebilmem için klasör olarak gelmiyor. Bozuk HDD nin icindeki verileri nasıl kurtarabilirim bir bilginiz var mı? İçerisinde belki 15 senelik arşivler vardı lütfen yardımcı olun.
HDD'i takınca nasıl görünüyor?
Tıklayınca açılmıyor mu?

ekremabi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
704
İsim
Burak
Hocam keşke bilgim olsa da yardım etsem. Konuyu takipteyim.

Emre_Arslan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
404
İsim
yunus emre
ne yazıkki kurtaramazsınız ama belki bir bilgisayarcız düzeltebilir ama kullanamnızı tavsiye etmem içindeki verileri kurtardıktan sora atın

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Faruk Gökdeli
HDD'i takınca nasıl görünüyor?
Tıklayınca açılmıyor mu?
Başka bir sisteme direkt olarak anakarttan değil de şu Usb To Sata Ide Cable aparatları ile bağladım ve donanım bulundu dedi ancak Bilgisayarım da disk bolümünde herhangi bir hareketlilik olmadı(baya bekledim). Yani direkt Disk olarak görünmedi ve tık tık sesleri geliyor. Eski pc de de bu sıkıntı oluyordu zaten anlatmıştım yukarıda bu olay olurken kesinlikle hiçbirsey yapamıyordun donuyordu PC. Ama bir zaman sonra geçiyordu. Bu aparat ile baska bir Pc de deneyince tekrarladı aynı olay.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ne yazıkki kurtaramazsınız ama belki bir bilgisayarcız düzeltebilir ama kullanamnızı tavsiye etmem içindeki verileri kurtardıktan sora atın
Anladım. Yine de teşekkür ederim ilginiz alakanız için.

Belki aynı aparat ile bağlarken takılma olayı olmazsa kısa bir süreliğine calışır durumda olacağından dosyaları kurtarabilirim. Deneyeceğim, sonucunu yazarım.

Emre_Arslan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
404
İsim
yunus emre
i
Başka bir sisteme direkt olarak anakarttan değil de şu Usb To Sata Ide Cable aparatları ile bağladım ve donanım bulundu dedi ancak Bilgisayarım da disk bolümünde herhangi bir hareketlilik olmadı(baya bekledim). Yani direkt Disk olarak görünmedi ve tık tık sesleri geliyor. Eski PC de de bu sıkıntı oluyordu zaten anlatmıştım yukarıda bu olay olurken kesinlikle hiçbirsey yapamıyordun donuyordu PC. Ama bir zaman sonra geçiyordu. Bu aparat ile baska bir PC de deneyince tekrarladı aynı olay.

Anladım. Yine de teşekkür ederim ilginiz alakanız için.

Belki aynı aparat ile bağlarken takılma olayı olmazsa kısa bir süreliğine calışır durumda olacağından dosyaları kurtarabilirim. Deneyeceğim, sonucunu yazarım.
şte bende onu diyordum dosyaları kurtardıktan sonra hurdacıya vs biyere satıb

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Başka bir sisteme direkt olarak anakarttan değil de şu Usb To Sata Ide Cable aparatları ile bağladım ve donanım bulundu dedi ancak Bilgisayarım da disk bolümünde herhangi bir hareketlilik olmadı(baya bekledim). Yani direkt Disk olarak görünmedi ve tık tık sesleri geliyor. Eski PC de de bu sıkıntı oluyordu zaten anlatmıştım yukarıda bu olay olurken kesinlikle hiçbirsey yapamıyordun donuyordu PC. Ama bir zaman sonra geçiyordu. Bu aparat ile baska bir PC de deneyince tekrarladı aynı olay.
Kurtarma hizmeti veren firmalar var ama biraz pahalı. O hizmetlerden alabilirsin, ücretsiz olarak kurtarmak pek mümkün değil bu HDD için.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Faruk Gökdeli
İnanilmaz saçma bir şekilde Bootmgr hatası almaya başladım. Daha birkaç saat önce çalışan bir sistem nasil olur da şimdi Bootmgr hatası verebilir ki? Yarın sabaha online dersim var mecbur yapmam lazım lütfen yardımcı olun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Faruk Gökdeli
Yaklaşık 7 saatlik aralıksız uğraşımın ardından pes ettim. Usb den formatlamaya çalışıyorum Bootmgr hatası veriyor, Hdd den formatlamaya çalışıyorum çalışan sistemde XP bulunduğu için yeni format programlarını desteklemiyor, dolayısıyla açamıyor. CD den yapayım dedim evi talan ettim ve 4.7gb üzeri cd bulamadım. İnanın ne yapacağımı artık bilemiyorum ama galiba tek çarem en az 7gb bir Cd bulup format atmak. Teşekkür ederim yardımlarınız için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,426
Üyeler
163,656
Son üye
kingforg
Top Bottom