Neler Yeni

Acil Tavsiyenize İhtiyacım Var!

Rüzgarl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Rüzgar Işık
Bütçe
12000
Arkadaşlar sistemim
Rtx 3080ti 12gb
İşlemcim Ryzen 5 1600
ram 8 gb 3200 + 16 gb 3200 mhz =24
Monitör 2k 32inc
Ana kart Gigabyte B450m S2h
750Watt Gold 80
Evet sistemim biraz karışık parçalardan oluşuyor yavaş yavaş yükseltmeye çalıştığım için böyle.
Ekran kartımı işlemcim hiç bir şekilde besleyemiyor ve oyunlarda dar boğaz oluyor yeni bir işlemci almam gerektiğini biliyorum ancak şu anki sistemime uygun olacak en fazla 12 bin tutarında bir işlemci önerisinde ihtiyacım var ne almam gerektiğini neyin besleyip beslemeyeceğini gerçekten bilmiyorum. Ayrıyetten Ram ler aynı hızda ancak 2 farklı marka ve biri 16 biri 8 bunun performans kaybına yada herhangi bir sistemsel zarar neden olup olamayacağını gerçekten bilmiyorum. Bu konuda benimle bilgilerinizi paylaşır ve yardımcı olursanız mutlu olurum.

Arkadaşlar sistemim
Rtx 3080ti 12gb
İşlemcim Ryzen 5 1600
Monitör 2k 32inc
750Watt Gold 80
Evet sistemim biraz karışık parçalardan oluşuyor yavaş yavaş yükseltmeye çalıştığım için böyle.
Ekran kartımı işlemcim hiç bir şekilde besleyemiyor ve oyunlarda dar boğaz oluyor yeni bir işlemci almam gerektiğini biliyorum ancak şu anki sistemime uygun olacak en fazla 12 bin tutarında bir işlemci önerisinde ihtiyacım var ne almam gerektiğini neyin besleyip beslemeyeceğini gerçekten bilmiyorum. Ayrıyetten Ram ler aynı hızda ancak 2 farklı marka ve biri 16 biri 8 bunun performans kaybına yada herhangi bir sistemsel zarar neden olup olamayacağını gerçekten bilmiyorum. Bu konuda benimle bilgilerinizi paylaşır ve yardımcı olursanız mutlu olurum.
İşlemciyi gördüm kalpten gidiyordum o ne öyle 😃 anakart yenilemen gerekebilir tam emin değilim
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Bünyamina @Gurkanpiro

Hamza K.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Hamza Kağan ERATA
bütçenize bakılırsa ddr5 sisteme yükseltilebilir
+ramler

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,507
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
bütçenize bakılırsa ddr5 sisteme yükseltilebilir
+ramler
Arkadaşın dediği gibi ddr5 geçip .
7500 f 5.4k
kalan paraya da anakart ve ram bakman daha iyi olabilir.

Arkadaşlar sistemim
Rtx 3080ti 12gb
İşlemcim Ryzen 5 1600
Monitör 2k 32inc
750Watt Gold 80

Rüzgarl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Rüzgar Işık
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2 nizinde önerisi 5700 üzerine olmuş sorunsuz şekilde besleyeceğini düşünüyorsunuz sanırım not ettim. Ayrıca sormak istiyorum soket değişimi yapmadan ryzen 9 5900x uyumlu olur mu ?

Arkadaşın dediği gibi ddr5 geçip .
7500 f 5.4k
kalan paraya da anakart ve ram bakman daha iyi olabilir.
DDR 5 ile DDR 4 arasında çok fark var mı 2 nizde işlemciden kısıp DDR 5 geçmemi öneriyorsunuz buna değecek bir fark olduğunu düşünüyorsunuz değil mi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Serban Aytekin
Aynı markanın aynı rami olsa bile , ayrı kutulardan alırsan 2li kutuda aldığın ram e göre küçük de olsa performans kaybı olur. Onun dışında ram anakart işlemci derken am 5 geçseniz daha iyi olur gibi geldi , 7500f aldıktan sonra kalan paraya da 2. Elden sattığınız ram , anakart parasını eklerseniz olabilir. O ekran kartı uzun süre götürür çünkü.

Hamza K.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Hamza Kağan ERATA
2 nizinde önerisi 5700 üzerine olmuş sorunsuz şekilde besleyeceğini düşünüyorsunuz sanırım not ettim. Ayrıca sormak istiyorum soket değişimi yapmadan ryzen 9 5900x uyumlu olur mu ?

DDR 5 ile DDR 4 arasında çok fark var mı 2 nizde işlemciden kısıp DDR 5 geçmemi öneriyorsunuz buna değecek bir fark olduğunu düşünüyorsunuz değil mi ?
bana göre 7500f gayet yeterli olacaktır
ddr5 ile sistem daha ileriye dönük olacaktır en mantıklısı bana göre ddr5 geçmek

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,507
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ

Ddr5 am5' e güncel işlemciler gelmeye devam ediyor. Geleceğe dönük bir yükseltme olur.
ddr4 te ise 5800x3d alıp max faydayı sağlarsın ama acayip gereksiz pahalı bir işlemci

Bünyamina

80+ Platinum
Bu sistemi elindeki işlemci ile biosu güncelle 5700x3d al kullan. DDR5 e geçilebilir de yani bence senin sistemin için iyi bir işlemci yeterli olur.

Top Bottom