Muhammed.eminn
80+ Bronze
- Konu Sahibi Konu Sahibi
peki sorum şu tek güç kablosu takılırsa kartın fanları dönermi çünkü bu kartta 2 güç girişi vardı
Söküp direk kartı fırına atmışsın, öyle fırınlama mı olur ? O kartın lehimleri falan erimiştir, akmıştır o devreleri, daha unut o kartı, bir profesyonel değilseniz aşırı zorsöktüm zaten
Fanı dönse bile işine yaramazpeki sorum şu tek güç kablosu takılırsa kartın fanları dönermi çünkü bu kartta 2 güç girişi vardı
knk bak youtubede aç izle kaç kişi direk fırına atıyor çalıştırıyorSöküp direk kartı fırına atmışsın, öyle fırınlama mı olur ? O kartın lehimleri falan erimiştir, akmıştır o devreleri, daha unut o kartı, bir profesyonel değilseniz aşırı zor
Mesaj otomatik birleştirildi:
Fanı dönse bile işine yaramaz
Kardeş, o adamlar senin gibi kartı alıp fırına koymuyor, altına üstüne bir şeyler koyup kendini garantiye alıyor, ayrıca bu yöntemin çalışacağının yüzde yüz garantisi yok. Senin gibi yüzbinlerce kişi fırınlamayı yanlış yaptığı için, veya doğru yaptığı halde kartı yakıyorlar. Dediğim yöntemi yapsaydın daha iyi olurdu, fırınlama direk kartı çöpe atmak demektir.knk bak youtubede aç izle kaç kişi direk fırına atıyor çalıştırıyor
Kardeş, o adamlar senin gibi kartı alıp fırına koymuyor, altına üstüne bir şeyler koyup kendini garantiye alıyor, ayrıca bu yöntemin çalışacağının yüzde yüz garantisi yok. Senin gibi yüzbinlerce kişi fırınlamayı yanlış yaptığı için, veya doğru yaptığı halde kartı yakıyorlar. Dediğim yöntemi yapsaydın daha iyi olurdu, fırınlama direk kartı çöpe
tamam bende direk atmadım zaten altına kağıt ve düz tutsun diye kitap koydumKardeş, o adamlar senin gibi kartı alıp fırına koymuyor, altına üstüne bir şeyler koyup kendini garantiye alıyor, ayrıca bu yöntemin çalışacağının yüzde yüz garantisi yok. Senin gibi yüzbinlerce kişi fırınlamayı yanlış yaptığı için, veya doğru yaptığı halde kartı yakıyorlar. Dediğim yöntemi yapsaydın daha iyi olurdu, fırınlama direk kartı çöpe atmak demektir.
Kağıtın aşırı derece de çabuk ısınıp yandığını bilmiyormusun ? Ayrıca kitaplarda kağıttan oluşuyor, sen bildiğin ateşe barut atmışsın O kart daha çalışmaz bak güven bana uğraşma, lehimleri dahil bir çok yeri erimiştir o kartınt
tamam bende direk atmadım zaten altına kağıt ve düz tutsun diye kitap koydum
tamam ozaman ben letgodan birine kakalarım onu .)Kağıtın aşırı derece de çabuk ısınıp yandığını bilmiyormusun ? Ayrıca kitaplarda kağıttan oluşuyor, sen bildiğin ateşe barut atmışsın O kart daha çalışmaz bak güven bana uğraşma, lehimleri dahil bir çok yeri erimiştir o kartın
O halde düzgün bir teknik serviste baktırın derim, fırınlama gibi şeyler kartı daha kötü hale getirebiliyor.
aynen öyle fırınlama geçici bir çözüm zatensöktüm zaten
ayn dedim ne olacaksa olsun korkanın çocugu olmazFırınlama derken ciddi ciddi fırına mı attın la?
şimdi orda iki tane ayrı güç girişi vardı sen birini taktın ve çalışmadı diye fırına attın 180 derece de çalıştırdın.. şimdi at çöpeselam kankalarım şimdi ben geçen gün parçaparça 2.el pc aldım yani ekran kartını başka birinden geriye kalanları başka birinden aldım ekran kartını taktım anakart slotuna sonra bi bkatım 2 tane güç giriş yeri var baktım 1 tane oraya giren kablo var bende onu soktum yerine sonra açtım pc yi ekran kartına takıyorum kabloyu görüntü yok ama fanlar dönüyor bu arada ekran kartı powercolor radeon hd6950 sonra internette araştırma yaptım fırınlama gibi bir yöntem gördüm söktüm kartı attım fırına 180 derece ısı ile 5 dk yakın ısıttım içinde böyle gpunu oralarda birşeyler patlıyordu ben çıkarttım kartı taktım yine görüntü yok sonra bi baktım o 2. girişin kablosu kasanın bir yerine sıkışmış çıkardım taktım ekran kartına yani 2 güç girişide takılı kabloları sonra taktım yine görüntü yok çakmakla ısıttım yine görüntü yok bugün yine 200 derecede 5 dk ısıtcam diğerinde 180 dreceydi sizin görüş ve önerileriniz nedir acaba
Ki o da soğuk lehim varsa geçici, mosfet arızası gibi sorunlar varsa çözüm için gram katkısı olmuyor.aynen öyle fırınlama geçici bir çözüm zaten
Fırınlamayla kart ölmez.şimdi orda iki tane ayrı güç girişi vardı sen birini taktın ve çalışmadı diye fırına attın 180 derece de çalıştırdın.. şimdi at çöpe
2.elde ekran kartı sıkıntılı hele arkadaşın bilmeden yaptığı işlemler tamir edilebilecekse bile kartı götürmüş olabilirKi o da soğuk lehim varsa geçici, mosfet arızası gibi sorunlar varsa çözüm için gram katkısı olmuyor.