Acil Yardım PC Restart Atıldığında Ayarlar Eski Haline Dönüyor.

HounQues

80+
Reaksiyon skoru
11
Merhaba arkadaşlar benim sorunum bilgisayarı ne zaman yeniden başlatsam bazı ayarlar eski haline dönüyor tekrar tekrar ayar yapmam gerekiyor örnek vermek gerekirse ;
Oyun modunu açıyorum pc kapanıp açıldığında oyun modu kapalı oluyor.
Güç seçeneneklerinden yüksek performansı seçiyorum pc kapanıp açıldığında dengeliye çekiyor kendini
Monitörümü 1ms modu açık kullanıyorum ve pc kapanıp açıldığında 1ms modu kapalı oluyor.
Bunun gibi bu sorun nasıl çözülür ne yapmam gerekir ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Önereceğim çözüm format atmayı denemek olacak. Bios piliniz sadece BIOS ayarlarınızı etkiler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cıkar 1dk bekle tak tekrar dene
Bios pili sadece BIOS ayarlarına etki etmiyor mu? Normal sisteme etki etmemesi gerekiyor. Sadece BIOS çipinin açık kalabilmesine yarıyor diye biliyorum...

Önereceğim çözüm format atmayı denemek olacak. Bios piliniz sadece BIOS ayarlarınızı etkiler.

Bios pili sadece BIOS ayarlarına etki etmiyor mu? Normal sisteme etki etmemesi gerekiyor.
Bende öyle düşünüyorum ama denemek lazım

Bios pili sadece BIOS ayarlarına etki etmiyor mu? Normal sisteme etki etmemesi gerekiyor.
Sistem yeni daha kuralı 1 ay ya oldu ya olmadı onunla mı ilgilidir diyosunuz ?

Sistem yeni daha kuralı 1 ay ya oldu ya olmadı onunla mı ilgilidir diyosunuz ?
BIOS pilini çıkartıp takmayı deneyebilirsin ama bir işe yaraacağını düşünmüyorum. Anladığım kadayırla sorununuz Windows kaynaklı. Direkt olarak bir temiz kurulum yapmanızı tavsiye ederim.

Performanslı bir modlu iso vs. arıyorsanız AtlasOS öneririm. Kendimde kullanıyorum ve çok memnunum.

BIOS pilini çıkartıp takmayı deneyebilirsin ama bir işe yaraacağını düşünmüyorum. Anladığım kadayırla sorununuz Windows kaynaklı. Direkt olarak bir temiz kurulum yapmanızı tavsiye ederim.

Performanslı bir modlu iso vs. arıyorsanız AtlasOS öneririm. Kendimde kullanıyorum ve çok memnunum.
performanslı bir iso dosyası derken modlu windows mu var ? ben key satın alıp w11 pro olarak kullanıyorum şuanda da :D

performanslı bir iso dosyası derken modlu windows mu var ? ben key satın alıp w11 pro olarak kullanıyorum şuanda da :D
Oyun performansı olarak en kötüsüü yapıyorsunuz açıkcası, Windows X Pro versiyonlarında arka planda daha çok işlem yapıyor Windows. Oyuncularn en çok seçtiği versiyon Home ve onu da ya crackli yada OEM aktivasyon kodlarıyla aktive ediyorlar. Modlu iso'larda direkt olarak Windows'un bazı özellikleri gelmiyor, örneğin Copilot. Ben şu anda AtlasOS kullanıyorum ve gayet memnunum.

AtlasOS falan yerine de direkt Chris Titus'un Winutil utility'sini kullanabilirsiniz.

Geri