ACİLL 5600h+3050 düşük FPS

Ram 8gb ise bu da etkiler. Aynı ram'den 1 tane daha alın. Oyunlarda dual ram çok önemli.
 
Maalesef tüm oyunlarda 60 FPS aliyorum sabit
V-sync G-sync varsa devre dışı bırakın. Onun haricinde oyunların exe (mesela valorant.exe) sini bulup sağ tıklayıp özelliklere girin, gelişmiş sekmesinden tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırakın
 
Dying Light oyununun laptoplarla ilgili optimizasyon sorunu mevcut zaten steam sistem gereksinimlerinde belirtiyor bu durumu desteklenmemektedir.
 

Ekler

  • Ekran Görüntüsü (3).png
    Ekran Görüntüsü (3).png
    71.1 KB · Hit: 26
Ram 8gb ise bu da etkiler. Aynı ram'den 1 tane daha alın. Oyunlarda dual ram çok önemli.
Evet 8GB RAM'e bir tane daha 8GB RAM almak FPS arttırabilir fakat burada oluşan sorun onunla gram alakası yok. Senin dediğini yaparak sadece bu sorunun üstünü örteriz.

Senin attığın fotoğrafa göre konuşmak gerekirse, GPU kendini kullanmıyor ve boş yere FPS düşüşü yaşatıyor. Belki Internal GPU çalışıyor olabilir.

Bu olayı kendim Excalibur G900 aldığım zamanlar yaşıyordum :

Bilgisayarda %35 RTX 2060, %65 Intel UHD Graphics 630 kullanıyordu. Bunun sebebi ise laptopumda MUX Switch denilen olayın olmasıymış. Bu sorunu acaba nasıl çözerim diye düşünürken aklıma bir an BIOS'u kurcalamak geldi. Bilgisayarı yeniden başlatmaya ayarladım ve sonra F2 - DEL - F12 yani neredeyse tüm BIOS tuşlarını denedim ve sonunda BIOS'a ulaştım. Ardından ;

  1. Advanced
  2. Internal
  3. Internal GPU Settings
  4. Internal GPU : ON'u OFF yap.
Ardından BIOS ayarlarını kaydettim ve Windows'a geri döndüm. Bir baktım ki FPS'im VALORANT - CSGO - FH4 gibi oyunlarda neredeyse %50-60 artmış. Sonra gittim açtım görev yöneticisini bir de ne göreyim? Bilgisayar kendi kendine Intel UHD Graphics'i yok diye saymış ve göstermiyor, ardından MSI Afterburner'i açtım ve değerlere baktığımda ise %100 RTX 2060 kullanımı görünüyordu. Bu sayede Internal GPU'yu kapatmış oldum ve boş boşuna FPS kısıtlamasının önüne geçmiş oldum.

Not : Bu olay Legion 5 gibi çok iyi laptop serilerinde de var ancak onların yazılımları üzerinden "Hybrid Mode : On-Off" yapılabiliyor. O yüzden onlarda pek sorun çıkartmıyor. Benim kullandığım laptop markası biraz uğraştırdı, belki DELL'de de öyle bir olay vardır ancak sanmıyorum. Yine de BIOS ayarlarına biraz göz atabilirsin. Eğer öyle bir ayar bulamazsan mesajı alıntıla ve "bulamadım." gibi bir mesaj yaz. Sana fotoğraf atarak veya tek tek adımları tekrardan yazarak anlatabilirim.

Burada yazılan çoğu önerileri veya başka konularda yazılan çoğu önerileri önceden çok kez denedim ve hiçbiri işe yaramadı, benim sorunumu bu çözdü.
 
Dying Light oyununun laptoplarla ilgili optimizasyon sorunu mevcut zaten steam sistem gereksinimlerinde belirtiyor bu durumu desteklenmemektedir.
Kusura bakmayın yeni farkettim
 
Geri
Top