Neler Yeni

ADATA SU630 SSD Hakkında Bilinmesi Gerekenler

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Merhaba dostlar :), Bu inceleme tarzı konumda, benimde elime 2-3 kez geçmiş olan SSD, ADATA SU630 modelinden bahsedicem.

adata-240.jpg

Bu SSD mizin adı pek hoş anılmaz çünkü kendileri kronik olarak bol sorunlu bir modeldir, fazlasıyla tercih edilme sebebi ise ucuz olmasıydı, neyseki yavaş yavaş hazır sistemlerde kullanılmayı bırkarıyorlar M.2 SSD ler sayesinde :).

Niye bu kadar kötü bu SSD, nesi var bunun diye sorarsanız, her zaman olduğu gibi bazı PC bileşenleri sorunlu üretilebilir mesela GTX 970 ekran kartı gibi zamanın kral kartllarındandı ama Coil whine ın en fenası o karttaydı ve 3.5 GB VRAM gibi tuhaf bir sorunu vardı 3.5 GB RAM kullanımını geçince sapıtıyordu, her neyse, Bu SSD modelinden bende 2 tane satın almıştım (evet öyle bir hataya düştüm :)) o zamanlar daha yeni popüler olmuştu sorunlu olduğunu bilmiyordum, ve ilk aldığımın 500MB okuması 5MB ta düşme sorunu ile bozuldu ve garantiye verdim, yenisini verdiler bu sefer onu kullanmadım ve sattım, sattığım kişiye ürünü sıfır olarak satmama rağmen onda da kısa sürede sorun çıkarmış. 2. aldığım ise kökten fişi çekti ve elimde patladı, garantisiyle de pek iç açıcı durum yaşamadım kötü bir anı olarak verilerimle birlikte gitti :).

Tabi sadece benim ve çevremin yaşadığı durumlar değil bunlar, forumlarda internette vs. araştırırsanız bolca şikayetçi de bulabilirsiniz.

Benim tavsiyem bu SSD nin alınmamasından yana, herkesteki sorunlu olucak diye bir şey yok tabii ki de ama elinde olupta hala kullananlar sağlık durumlarını iyi takip etsin, etsin ki SSD ölüme yakınken benim gibi verilerini kaybetmesin sağlık durumu %50 %60 lara geldiyse yakında fişi çekme durumu olabilir.

Okuyup yorumlarınızı berlirtmeyi unutmayın, Teşekkürler :).

Son düzenleme:

Mehmet Akif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
944
İsim
Mehmet Akif İnandı
Bilgilendirmen için teşekkürler dostum.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Aklınıza takılan sorular olursa sorabilirsiniz :).

Waxen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Hüseyin Levent
Twitter
None
Facebook
None
Merhaba dostlar :), Bu inceleme tarzı konumda, benimde elime 2-3 kez geçmiş olan SSD, ADATA SU630 modelinden bahsedicem.

Alıntıyı görüntüle

Bu SSD mizin adı pek hoş anılmaz çünkü kendileri kronik olarak bol sorunlu bir modeldir, fazlasıyla tercih edilme sebebi ise ucuz olmasıydı, neyseki yavaş yavaş hazır sistemlerde kullanılmayı bırkarıyorlar M.2 SSD ler sayesinde :).

Niye bu kadar kötü bu SSD, nesi var bunun diye sorarsanız, her zaman olduğu gibi bazı PC bileşenleri sorunlu üretilebilir mesela GTX 970 ekran kartı gibi zamanın kral kartllarındandı ama Coil whine ın en fenası o karttaydı ve 3.5 GB VRAM gibi tuhaf bir sorunu vardı 3.5 GB RAM kullanımını geçince sapıtıyordu, her neyse, Bu SSD modelinden bende 2 tane satın almıştım (evet öyle bir hataya düştüm :)) o zamanlar daha yeni popüler olmuştu sorunlu olduğunu bilmiyordum, ve ilk aldığımın 500MB okuması 5MB ta düşme sorunu ile bozuldu ve garantiye verdim, yenisini verdiler bu sefer onu kullanmadım ve sattım, sattığım kişiye ürünü sıfır olarak satmama rağmen onda da kısa sürede sorun çıkarmış. 2. aldığım ise kökten fişi çekti ve elimde patladı, garantisiyle de pek iç açıcı durum yaşamadım kötü bir anı olarak verilerimle birlikte gitti :).

Tabi sadece benim ve çevremin yaşadığı durumlar değil bunlar, forumlarda internette vs. araştırırsanız bolca şikayetçi de bulabilirsiniz.

Benim tavsiyem bu SSD nin alınmamasından yana, elinde olupta hala kullananlar sağlık durumlarını iyi takip etsin, etsin ki SSD ölüme yakınken benim gibi verilerini kaybetmesin sağlık durumu %50 %60 lara geldiyse yakında fişi çekme durumu olabilir.

Okuyup yorumlarınızı berlirtmeyi unutmayın, Teşekkürler :).
Yine konuşuyorsun :D Benimde akşama geliyor beklemede kal kankam :)

Beyfendiiii6

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,512
İsim
Batuhan ege
Nefret ediyorum bu SSD den ama eline sağlık

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

Fury35

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
252
İsim
Mansur
En azından insanların aklında bir fikir oluştu.
Ürün alma sonrası pişmanlık olmaz artık , inceleme için teşekkür ederim (y):)

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
En azından insanların aklında bir fikir oluştu.
Ürün alma sonrası pişmanlık olmaz artık , inceleme için teşekkür ederim (y):)
Dediğim gibi alanlarda SSD nin sağlık durumunu takip etsin, SSD bir şekilde garantide değişir iade vs yapılır, ama veriler giderse geri gelmez :).

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Bizzat Adata'ya sorduğum ve aldığım geri dönüş: TR'ye giren 3 sene önceki bir seri SU SSD'ler sorunlu çıktı bunlar çok ufak sayılardaydı ve piyasadan çektik. biz geç kalıp satin alanların da garanti kapsamında iadelerini aldık. Ama yıllardır TR'de satılan SU SSD'ler yenilenmiş sorunsuz modellerdir. Direkt size Adata'dan aldığım cevap bu şekildedir. Adata ile bir partnerlik anlaşmam var mı? yok olay ne ise aynen aktardım.

ikinci bir nokta bizzat ben de kendi sistemime kurdum ve bir çok modeli de özellikle 240'lık olanını 1.5 yıldır kullanıyoruz sorun yok.

adata su.jpg

Son düzenleme:

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Bizzat Adata'ya sorduğum ve aldığım geri dönüş: TR'ye giren 3 sene önceki bir seri SU SSD'ler sorunlu çıktı bunlar çok ufak sayılardaydı ve piyasadan çektik sorun biz geç kalıp sorun yaşayanların da garanti kapsamında iadelerini aldık. Ama yıllardır TR'de satılan SU SSD'ler yenilenmiş sorunsuz modellerdir. Direkt size Adata'dan aldığım cevap bu şekildedir. Adata ile bir partnerlik anlaşmam var mı? yok olay ne ise aynen aktardım.

ikinci bir nokta bizzat ben de kendi sistemime kurdum ve bir çok modeli de özellikle 240'lık olanını 1.5 yıldır kullanıyoruz sorun yok.

Alıntıyı görüntüle
Hepsinde var demedim zaten abim, genelde gördüklerime göre konuştum, sorunsuz kullanan da vardır, herkeste olcak diye bir kaide yok.

Top Bottom