Neler Yeni

adata vs toshiba

Kerem gök

80+ Silver

Tremolo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,257
İsim
Burak Akkaya
Hocam ikisi de kronik sorunlu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Beyfendiiii6

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,512
İsim
Batuhan ege
Ikiside kronik sorunlu

Kerem gök

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam ikisi de kronik sorunlu

bu kronik sorun olayı ne tam olarak anlatabilr misin

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Toshiba'nın üstüne 70 TL ekleyip Cuma indirimlerinden bunu almak daha mantıklı. (3500-3000 mb/s)

Screenshot_53 (8).png

Tremolo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,257
İsim
Burak Akkaya
bu kronik sorun olayı ne tam olarak anlatabilr misin
Hocam şu 630 da bayağı mavi ekran alırsın. Üstelik SSD ye Windows kuruluysa FPS drop da alabilirsiniz. Bende de 2 SSD var birisi 630. Toshiba da ise bazılarında ömrü hızlı bitiyor bazılarında ise normal
Şans meselesi biraz

Kerem gök

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam şu 630 da bayağı mavi ekran alırsın. Üstelik SSD ye Windows kuruluysa FPS drop da alabilirsiniz. Bende de 2 SSD var birisi 630. Toshiba da ise bazılarında ömrü hızlı bitiyor bazılarında ise normal
Şans meselesi biraz
kral bana max 4200 tl ye güzel bi pc önerebilir misin ram 8 olsa olur ilerde 16 yapıcam. Bi pc bulsam sorunlu parçası oluyor
https://www.itopya.com/tars-g1650s-...n-5-1600-8gb-ddr4-480gb-ssd-geforce-espor-pc/ bunu düşünmüştüm lakin ssd kötü dediler kasa çöp dediler falan

Tremolo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,257
İsim
Burak Akkaya
kral bana max 4200 TL ye güzel bi PC önerebilir misin RAM 8 olsa olur ilerde 16 yapıcam. Bi PC bulsam sorunlu parçası oluyor
https://www.itopya.com/tars-g1650s-...n-5-1600-8gb-ddr4-480gb-SSD-geforce-espor-PC/ bunu düşünmüştüm lakin SSD kötü dediler kasa çöp dediler falan
Ayrı konu açmanızı öneririm hocam daha iyi PC toplarlar sana ;)

kral bana max 4200 TL ye güzel bi PC önerebilir misin RAM 8 olsa olur ilerde 16 yapıcam. Bi PC bulsam sorunlu parçası oluyor
https://www.itopya.com/tars-g1650s-...n-5-1600-8gb-ddr4-480gb-SSD-geforce-espor-PC/ bunu düşünmüştüm lakin SSD kötü dediler kasa çöp dediler falan
Ayrı konu açmanızı öneririm hocam daha iyi PC toplarlar sana ;)

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
kronik sorun olayı nedir anlatabilir misiniz
Mesela aşağıdaki M2 SSD'nin RGB bölümü var ve M2'nin devrelerinin üzerine çift taraflı yapışkan ile tutturulmuş.
Soğutucu plakasının olmaması ve RGB Led'lerin kartı ısıtmasından dolayı SSD ısınıyor ve performans kaybı yaşıyor.
Bu ürünü sıfır alsan bile, fabrikanın bu tasarımından dolayı sen ısı sorununu yaşıyorsun. Kronik sorun dediğimiz olaylar da bunun gibi oluyor.
Ürün, fabrikadan sorunlu çıkıyor. Görseldeki ürünün "tasarım" sorunları var mesela, ve tasarımı değişmediği sürece "sorunlu SSD" olarak kalır.
Çalışıyor olması sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor.
"Arızalı" olması farklı bir şey, "sorunlu" olması farklı bir şey.

Screenshot_30.png

Benzer bir örnek;
ASUS'un TUF ekran kartlarında da ısınma sorunu vardı, daha sonra kartların tasarımında güncelleme yapıldı ve yeni kartların ismine "EVO" eklendi, soğutma sorunları düzeltildi. Yani kısaca "TUF ekran kartı sorunlu, TUF EVO ekran kartı sorunsuz" oluyor.

samet4747

80+ Platinum
Mesela aşağıdaki M2 SSD'nin RGB bölümü var ve M2'nin devrelerinin üzerine çift taraflı yapışkan ile tutturulmuş.
Soğutucu plakasının olmaması ve RGB LED'lerin kartı ısıtmasından dolayı SSD ısınıyor ve performans kaybı yaşıyor.
Bu ürünü sıfır alsan bile, fabrikanın bu tasarımından dolayı sen ısı sorununu yaşıyorsun. Kronik sorun dediğimiz olaylar da bunun gibi oluyor.
Ürün, fabrikadan sorunlu çıkıyor. Görseldeki ürünün "tasarım" sorunları var mesela, ve tasarımı değişmediği sürece "sorunlu SSD" olarak kalır.
Çalışıyor olması sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor.
"Arızalı" olması farklı bir şey, "sorunlu" olması farklı bir şey.

Alıntıyı görüntüle

Benzer bir örnek;
Asus'un TUF ekran kartlarında da ısınma sorunu vardı, daha sonra kartların tasarımında güncelleme yapıldı ve yeni kartların ismine "EVO" eklendi, soğutma sorunları düzeltildi. Yani kısaca "TUF ekran kartı sorunlu, TUF EVO ekran kartı sorunsuz" oluyor.
bu Ramlerden hep istemişimdir ve sen bu bilgiyi verene kadar istiyordum

Jackk_Sparrow

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
Mikail
İlgilendiği Kategoriler
Müzik, Para
Discord
Jackk_Sparrow#0001