Neler Yeni

Adobe Media Encoder Asus Zephyrus G14 Yavaş Render Sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Samed
Öncelikle merhabalar. Sistemimin özellikleri
Marka: Asus Rog Zephyrsu G14 GA01QC-HZ044
GPU: RTX 3050 4GB
CPU: RYZEN 7 5800HS
RAM: 16GB DDR4 3200MHZ
Bundan önce macbook air m1 kullanıyordum ve internette izlediğim videolarda render perfonmansları yakındı fakat birkaç gündür aldığım renderlar beni çok üzdü. 26 sn full hd video 4dk da aldı render ve ilk başlarda hızlı başlıyor aynı macbook hızı gibi hızda başlıyor 10 sn sonra düşüyor, 10 bitrate idi yani macbook ile aynı ayarlarda render aldım. Bunun sebebi nedir ? Ben ekran kartının tam anlamıyla kullanıldığını düşünmüyorum şuan renderda. Çözümü bilen arkadaşlar aacil yazarsa sevinirim. İşlerim yavaş halloluyor.

Son düzenleme:

armnaltg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ArmanAlatag
Merhaba, sanırım benzer bir sorun bende de mevcut.

2 gün önce sistemimi yeniledim, yeni sistemde AE yada PP projelerimin render'ını almak istediğimde render sürelerim inanılması güç uzunluklara ulaştı.
Proje süresi 2dk, render süresi 10 saate çıkıyor. Hatta program içi "preview" kısmında bile donmalar oluyor ve projenin tamamını "cache" etmeden yarıda kesiyor, oynatmaya başlıyor ancak "cache" edilmeyen kalan kısmı yine de oynatmıyor.

Önce eski ve yeni sistem bilgilerimi yazacağım:

Eski sistem : ECS H310CH5-M7, i7-9700F , RX 570 8gb , 32gb 3200mhz DDR4 ram, 500gb ssd

Yeni sistem : Gigabyte B450M S2H, Ryzen 5 5500 , RX 6700 10gb OC , 3600mhz CL18 DDR4 ram, 500gb nvme2 ssd

Aynı projeleri eski sistemimde 20-30 dk arasında render alıyordum, şimdi ise dediğim gibi 10 saatleri buluyor.

Arkadaşlar internetteki tüm ayarların hepsini denedim, programa ayrılan ram 14gb olarak ayarlandı, preview ayarlarının her ikisi de "quarter"

Tabii ki tüm sürücüler güncel, ayrıca AMD adrenalin edition arayüzünden hem CPU hem de GPU hız aşırtmaları da yapıldı.

BIOS ayarlarında xmp ram frekans hızlandırması yapıldı.

Render'ı Media Encoder üzerinden OPEN GL desteği ile alıyorum.

Şimdi yaşadığım sorun şu şekilde, PC render alırken GPU kullanımı %0, kullanılan ram 8gb boşta olan ram 8gb

Bu sorunu neden yaşıyorum, çözüm sunabilecek; yardımcı olabilecek arkadaşlardan desteklerini bekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar.

Beguile

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
460
İsim
Beguile
Merhaba, sanırım benzer bir sorun bende de mevcut.

2 gün önce sistemimi yeniledim, yeni sistemde AE yada PP projelerimin render'ını almak istediğimde render sürelerim inanılması güç uzunluklara ulaştı.
Proje süresi 2dk, render süresi 10 saate çıkıyor. Hatta program içi "preview" kısmında bile donmalar oluyor ve projenin tamamını "cache" etmeden yarıda kesiyor, oynatmaya başlıyor ancak "cache" edilmeyen kalan kısmı yine de oynatmıyor.

Önce eski ve yeni sistem bilgilerimi yazacağım:

Eski sistem : ECS H310CH5-M7, i7-9700F , RX 570 8gb , 32gb 3200mhz DDR4 ram, 500gb ssd

Yeni sistem : Gigabyte B450M S2H, Ryzen 5 5500 , RX 6700 10gb OC , 3600mhz CL18 DDR4 ram, 500gb nvme2 ssd

Aynı projeleri eski sistemimde 20-30 dk arasında render alıyordum, şimdi ise dediğim gibi 10 saatleri buluyor.

Arkadaşlar internetteki tüm ayarların hepsini denedim, programa ayrılan ram 14gb olarak ayarlandı, preview ayarlarının her ikisi de "quarter"

Tabii ki tüm sürücüler güncel, ayrıca AMD adrenalin edition arayüzünden hem CPU hem de GPU hız aşırtmaları da yapıldı.

BIOS ayarlarında xmp ram frekans hızlandırması yapıldı.

Render'ı Media Encoder üzerinden OPEN GL desteği ile alıyorum.

Şimdi yaşadığım sorun şu şekilde, PC render alırken GPU kullanımı %0, kullanılan ram 8gb boşta olan ram 8gb

Bu sorunu neden yaşıyorum, çözüm sunabilecek; yardımcı olabilecek arkadaşlardan desteklerini bekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar.
Çözüm bulabildiniz mi?

Top Bottom