Neler Yeni

Adrenalin Sürücüsünü DDU kullanmadan güncelleme nasıl yapılır?

Ekran kartı sürücüsünü güncellemek istiyorum sürücü sürümü eski olduğu için.Şu an Adrenalin 20.1.3 whql kullanıyorum ve yeni çıkan Adrenalin 20.11.2 whql sürümüne güncellemek istiyorum.DDU kullanmadan güncelleme yapmayı düşünüyorum,Amd kartlarda pek tavsiye edilmediği için.Üstüne kurmamda bir sakınca var mı?Veya önceki sürücüye ait kalıntıları nasıl silebilirim?

Yeteri kadar cevap ve doğru düzgün öneri alamadığım için tekrar konu açmak zorunda kaldım. Biri farklı bir şey söylüyor,diğeri farklı şey.

Ekler

• images.png
    images.png
    5.1 KB · Hit: 35

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,590
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Neden tavsiye edilmiyor DDU?

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,590
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Hocam araştırırsanız görürsünüz.
Benim sorum bu değil,yardımcı olamayacaksanız cevap yazmazsanız sevinirim
Sakin ol champ. Üstüne kurabilirsin en günceli neyse onu kullanır yüksek ihtimalle.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Sakin ol champ. Üstüne kurabilirsin en günceli neyse onu kullanır yüksek ihtimalle.
Sizde kusura bakmayın,ama gerçekten iki gündür şu işlerle uğraşıyorum.
Net bir cevapta yok ortada.
Bundan sonra Nvidia tercih etmek gerekiyor sanırım.
En azından sürücüleri daha sorunsuz

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,590
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Sizde kusura bakmayın,ama gerçekten iki gündür şu işlerle uğraşıyorum.
Net bir cevapta yok ortada.
Bundan sonra Nvidia tercih etmek gerekiyor sanırım.
En azından sürücüleri daha sorunsuz
Aslında amd sürücülerini düzeltti sanıyordum fakat son zamanlarda çok gördüm bu driver sorunlarını. Nvidia tercih etmek daha mantıklı geliyor böyle olunca.

CesarVialpando

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
732
İsim
CesarVialpando
Ekran kartı sürücüsünü güncellemek istiyorum sürücü sürümü eski olduğu için.Şu an Adrenalin 20.1.3 whql kullanıyorum ve yeni çıkan Adrenalin 20.11.2 whql sürümüne güncellemek istiyorum.DDU kullanmadan güncelleme yapmayı düşünüyorum,Amd kartlarda pek tavsiye edilmediği için.Üstüne kurmamda bir sakınca var mı?Veya önceki sürücüye ait kalıntıları nasıl silebilirim?

Yeteri kadar cevap ve doğru düzgün öneri alamadığım için tekrar konu açmak zorunda kaldım. Biri farklı bir şey söylüyor,diğeri farklı şey.
Hocam ben de amd kart kullanıyorum bence ddu ile kurun ben sürücü kurarken hep ddu kullanıyorum.Daha önce üst üste sürücü kurmuştum ve oyun içinde droplar ve kasmalar başlamıştı sonrasında ddu ile temiz kurulum yaptım gitti o droplar tavsiyem ddu kullanmanızdır.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam ben de amd kart kullanıyorum bence ddu ile kurun ben sürücü kurarken hep ddu kullanıyorum.Daha önce üst üste sürücü kurmuştum ve oyun içinde droplar ve kasmalar başlamıştı sonrasında ddu ile temiz kurulum yaptım gitti o droplar tavsiyem ddu kullanmanızdır.
Şu an kullandığım sürücüyü uzun bir zamandır kullanıyordum sorun da yoktu
Fakat son zamanlarda kart ara sıra her zaman olmasada boost frekansına çıkamıyor.
Çıktığı oyunlarda bile dediğim bu durum oluşunca çıkamıyor.
Ve nereden baksan 6 fps kaybım oluyor

CesarVialpando

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
732
İsim
CesarVialpando
Şu an kullandığım sürücüyü uzun bir zamandır kullanıyordum sorun da yoktu
Fakat son zamanlarda kart ara sıra her zaman olmasada boost frekansına çıkamıyor.
Çıktığı oyunlarda bile dediğim bu durum oluşunca çıkamıyor.
Ve nereden baksan 6 fps kaybım oluyor
Hocam sizin bileceğiniz iş ama ben olsam ddu kullanırım bir zararı olmaz ben de kullanıyorum.

Hocam sizin bileceğiniz iş ama ben olsam ddu kullanırım bir zararı olmaz ben de kullanıyorum.
Peki sürücünün üstüne kurmamda bir sakınca var mı?
Daha evvel çok kere yaptım üst üste kurma işini ama şimdi sorayım istedim.
Ayrıca sanırım kurulum ekranında bu eski driver otomatik olarak siliniyormuş.
Kurulumda ekranların saniyelik olarak gitmeside bundan kaynaklıymış.
Doğru mudur?

Ddu hakkında şu yazıyı bırakayım hocam.Okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.

CesarVialpando

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
732
İsim
CesarVialpando
Peki sürücünün üstüne kurmamda bir sakınca var mı?
Daha evvel çok kere yaptım üst üste kurma işini ama şimdi sorayım istedim.
Ayrıca sanırım kurulum ekranında bu eski driver otomatik olarak siliniyormuş.
Kurulumda ekranların saniyelik olarak gitmeside bundan kaynaklıymış.
Doğru mudur?

Ddu hakkında şu yazıyı bırakayım hocam.Okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Eski sürücünün üstüne kurmanın bir sakıncası yoktur tabi ki. Eğer ddu kullanırsan evet, eski sürücü kalıntılarının hepsini siliyor.Eğer ddu kullanıp kullanmamakta kararsız kaldıysan amd cleanup utility kullanabilirsin ama bu program hakkında fazla bir bilgim yok onu söyleyeyim youtube'da anlatan videolar var oralardan bakabilirsin.Ama eğer ddu kullanacaksan bu videodakileri uygula böylece temiz bir kurulum gerçekleştirebilirsin.

Eski sürücünün üstüne kurmanın bir sakıncası yoktur tabi ki. Eğer ddu kullanırsan evet, eski sürücü kalıntılarının hepsini siliyor.Eğer ddu kullanıp kullanmamakta kararsız kaldıysan amd cleanup utility kullanabilirsin ama bu program hakkında fazla bir bilgim yok onu söyleyeyim youtube'da anlatan videolar var oralardan bakabilirsin.Ama eğer ddu kullanacaksan bu videodakileri uygula böylece temiz bir kurulum gerçekleştirebilirsin.
Peki kurulumda kendi ne kadarını siliyor acaba eski sürücünün?
Yani sürücü kurulumundan bahsediyorum hocam.
Adrenalin yeni sürücüyü kurarken eskisinide kaldırıyor deniliyor.O yüzden sordum.

CesarVialpando

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
732
İsim
CesarVialpando
Peki kurulumda kendi ne kadarını siliyor acaba eski sürücünün?
Yani sürücü kurulumundan bahsediyorum hocam.
Adrenalin yeni sürücüyü kurarken eskisinide kaldırıyor deniliyor.O yüzden sordum.
Evet hocam hepsini kaldırıyor.Ben sana kaldırma işleminden önce indirmek istediğin sürümün dosyasını indirip masaüstüne atmanı öneririm. Böylece temizleme işlemi bittikten sonra direkt hazır bir şekilde driverını indirebilirsin. Driverını bu siteden yükleyeceksin daha sonra aşağılarda zaten indirme linkleri karşına çıkar.https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-20-11-2

Ekler

• 20.11.2.PNG
    20.11.2.PNG
    32.6 KB · Hit: 36
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,826
Üyeler
167,009
Son üye