Neler Yeni

AFT Ağız İçi Beyaz Yaralar

Dahası  
Reaksiyon skoru
212
İsim
safa
Arkadaşlar çoğunuzun başına gelmiştir. Genelde dudak içi yanak içinde oluyor. Beyaz Benekli Yemek Yedirtmeyen Geçmesi 1 Haftayı bulan Yara. Çözümünüz var mı ?

WretcheR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
Çağrı Arslan
Daha yeni bende çıktı :) Konuşamıyordum. Ağazımın içindeki beyaz yere Kenacort adlı kremi sürdüm acısı azaldı. (REKLAM DEĞİLDİR) !! :)

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,465
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Majezik Sprey dene. Bende çok çıkıyor bu lanet. Majezik'i yara oluşmaya başladiği an kullanmaya başla buyumesini engelliyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
271
İsim
Batuhan
Bir de gargara. Çilekli istiyorum diyebilirsin aile hekimine.

Dahası  
Reaksiyon skoru
212
İsim
safa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

WretcheR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
Çağrı Arslan

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Doktora gidin lütfen forumdan çözüm bulmayın böyle konularda, geçmiş olsun.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,465
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

hcaglar

80+
Zamanında bundan çok müzdarip biri olarak bir çok şey denedim. En iyi sonuç veren kenacort-a isimli bir merhemdi, tabi doğrudan aft üzerine uygulandığı için birşeyler yiyip içmemek önemli, yaranın üstü sürekli o merhemle kaplı olmalı ki acıyı önlesin. Daha sonra oralmedic isimli bir ilaç buldum. Aft sıkıntısı yaşayanlar için mucizevi bir ilaç desem abartmış olmam. Aft üzerine sürüyorsun 20 saniye kadar yoğun bir acı çektikten sonra tamamen iyileşene kadar hiç acı çekmiyorsun. Asit içerikli olduğu için yarayı yakarak acıyı geçiriyor. Bir ara yasaklandığını duydum ama gerçek olup olmadığını bilmiyorum, trendyolda var şu an.

mm33

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
406
İsim
Mert Otacı
Bu yöntem çok etkili.
Yapılışı: Cezvede kaynayan 1 bardak suya 1 yemek kaşığı sumak atılarak 2 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra gargara yapın

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Kesin bir tedavisi yok bunun maalesef.
Ben gargara kullandığımda 1 günde geçmişti. Antienflamatuar gargara idi. (Bazı durumlar için vitamin takviyesi gerekliymiş, bunun için doktora gitmekte fayda var)
Söylediğiniz doğru olabilir ancak denenmiş bütün yöntemleri doktorlar daha iyi bilir bu da bir gerçek. Şöyle bir link bırakayım belki faydası olur:
Küçük çaplı, basit ve günlük hayatı fazla etkilemeyen ağız yaraları evde alınabilecek basit önlemler ve gargara kullanımı ile hızlı bir şekilde iyileşir. Daha büyük çaplı yaralar için diş hekimine başvurmak büyük önem taşır. Ağız yaraları, özellikle çocuklarda ortaya çıktığı durumlarda iştah kaybı ve yemek yemede güçlüğe neden olması ile büyüme ve gelişmede geriliğe yol açabilir. Bu nedenle bir an önce tedavi edilmesi gerekir. Diş hekiminizin farklı bir tedavi önermediği durumlarda doktorunuza danışarak bazı evde tedavi yöntemlerini tercih edebilirsiniz. Evde ağız yarası bakımına yönelik olarak yapılabilecek doğal tedavilerden bazıları şunlardır:

• Karbonat: Antibakteriyel özelliği ve yaralar üzerindeki iyileştirici etkisi nedeniyle karbonat, ağız yaralarının iyileştirilmesi için sıklıkla tercih edilen evde bakım yöntemlerinden bir tanesidir. 1 çay kaşığı kadar karbonatı az miktarda su ile karıştırarak hazırladığınız bu su ile gargara yapabilirsiniz. Yaranın dudağa yakın bölgelerde yer alması durumunda ile suyu bir bez yardımıyla yaralı bölgenin üzerine sürebilirsiniz.
  • Ada çayı: Enfeksiyonların iyileştirilmesi üzerinde olumlu etkileri olan ada çayı, ağız yaralarının doğal tedavisi için de tercih edilen yöntemlerdendir. Doğal ada çayının kaynatılması ile hazırlanan bitki çayı ağzı yakmaması için ılık olacak şekilde bir miktar soğutulur. İçerisine şeker veya tatlandırıcı eklenmeden içilir. İçim esnasında ağızda bir süre bekletilmesi etkisini artıracaktır.
  • Tuzlu su: Yaklaşık bir çay bardağı suyun içerisine 1 tatlı kaşığı tuz karıştırılarak bu su ile gargara yapmak, hem ağız içinin dezenfekte edilmesine, hem de yaraların daha hızlı bir şekilde iyileşmesine katkı sağlar. Bu işlem esnasında tuz nedeniyle bir miktar sızlama olması normaldir.
Doğal yöntemlerin dışında ağız yaralarının iyileştirilmesinde en sık tercih edilen ve oldukça etkili olan bir diğer yöntem ise antibakteriyel ve antienflamatuar etkili gargaralardır. Eczanelerde kolaylıkla bulunabilen bu gargaralar; yaraların neden olduğu ağrının hafifletilmesini sağlar, ağız içini temizler ve antibiyotik içerikli gargaralar aynı zamanda enfeksiyon ile mücadele edilmesine de yardımcı olur. Bu nedenle doktorunuz tarafından önerildiği takdirde gargara kullanımı oldukça önemlidir.

Yukarıda belirtilen doğal yöntemler ağız bakımında sıklıkla tercih edilen evde bakım yöntemleri olup bunların uygulanıp uygulanamayacağı veya hangilerinin tercih edilebileceği konusuna mutlaka diş hekimi karar vermelidir. Ağız yaraları doğru şekilde tedavi edilmediği takdirde ilerleyerek diş kökleri gibi farklı yerlere yayılabilir, sonuç olarak diş kaybına kadar giden daha ciddi boyutlara ulaşabilir. Bu nedenle ağız yarasının birkaç gün içerisinde iyileşmemesi durumunda doktor kontrolünden geçmek oldukça önemlidir. Eğer siz de ağız içi yarasına ne iyi gelir, ağız içi yarası neden olur gibi soruların cevaplarını merak ediyor iseniz bir diş hekimine başvurarak muayeneden geçebilir, doktorunuzun vereceği öneriler ışığında tedavinize başlayabilirsiniz. Ağız yarası sorununuz sürekli olarak tekrar ediyor ise bu durumu diş hekiminize bildirerek altında yatan farklı bir hastalık olup olmadığının araştırılmasını isteyebilirsiniz.

KAYNAK: https://www.medicalpark.com.tr/agiz-yarasi/hg-2054#5

Muri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
Murat Aslan Kaşko
valla ben sirke sürüyordum ara ara. sabah öğle akşam spreyini sıkıyordum. geçiyodu bi şekilde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,733
Üyeler
165,581
Son üye
mahsumex7
Top Bottom