Neler Yeni

Ağırlıklı Render, Edit İçin ve Orta Çaplı Oyun İçin Sistem Önerisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Alperen Bulut
Bütçe
35
Arkadaşlar merhaba, yakın zamanda PC toplamayı düşünüyorum. Oyun oynuyorum fakat küçük çapta oyunlar (CS2, LOL, Indie oyunlar vb.) AAA oyunlara pek ilgim yok. Fakat mesela cs2'de en azından 200 ve üzeri bi fps almak isterim. 165hz Monitörüm var fakat 100fps'i zar zor görüyorum şu an.

Artık 1050Ti ve 4. Nesil i5 işimi görmüyor. 4K videoları Premiere'den editlerken çok zorlanıyorum, özellikle timeline inanılmaz kasıyor. Varsa proxy ile çözmeye çalışıyorum o da zaten başka bi' hamallık. Render ise saatler alabiliyor. Bu nedenle yeni bir PC toplamam gerek.

Render işleriyle uğraşılıyorsa Nvidia ekran kartı almak elzem bunun farkındayım. Bi' arkadaşım 4060 ile sorunsuz 4K çalışabiliyor bende o yüzden 4060'a yakınım fakat önerilere açığım. Bunun yanında işlemciyi ne seçeceğime dair bi' fikrim yok. Eskiden olsa İntel alır geçerdim. Yanlış bilmiyorsam Nvidia ile daha uyumlu falan ve tekil işlerde AMD'den daha iyi diye biliyorum (ki bu render almak için daha uygun sanırsam.) Fakat son gelişmeler AMD işlemcilere de yönlendirdi bu konuda kafam biraz karışık önerilerinize ihtiyacım var.

Son olarak diğer bileşenlerle ilgili de yardımcı olursanız sevinirim.
Ve şu an PC toplamak için iyi bir zaman mı? İlerde ne gibi fırsatlar var? Kasım indirimleri beklenir mi mesela? 5000 serisi Nvidia ekran kartları çıkacakmış 4000 serisinde ucuzlamaya sebep olur mu bu sebeple beklenir mi?
Bütçe: 30 - 35K

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
588
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
Intel tarafında 245K veya 265K.
AMD tarafında 7900X.

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
MUSTAFA TAŞBENT
gayet güzel bir sistem giriş seviyesi bir anakart ve yanma problemi teşkil etmeyen intel neslinden aynı zamanda ti bir ekran kartı olacak işiniz çok ama çok rahat görülür.aynı zamanda 750 w lık bir psu çok ama çok rahat görecektir

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Alperen Bulut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam selam attığın sisteme baktım fakat bu hazır pcler bana çok söğüşleme geliyor. Mesela burdaki kasa şu an İtopya'da 5.200tl Amazon'da aynısı 3.690tl. Fakat parçalar gayet istediğim gibi sanki. Teşekkür ederim.

Mesaj otomatik birleştirildi:

Intel tarafında 245K veya 265K.
AMD tarafında 7900X.
Teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,755
Üyeler
168,028
Son üye