Aigo 360mm sıvı soğutucu alınır mı??

Dostum H7 Flow kasayla kullanıyordum geçen hafta birebir aynıydı değerler, bakarsın testlerde nerelerdeymiş o kasa. Bilgin yok işte bu konuda daha fazla konuyu çevirme.
Konuyu çevirdiğim falan yok söylediğimin hala arkasındayım ki söylediğim şunlar;

İşlemcilerin soğuması konusunda PPT en önemli etkendir, bahsi geçen TDP değerinin önemi yoktur.
Ucuz AIO (150$ altı) kesinlikle alınmaz. Yapıları gereği maliyetlidir ve ucuz AIO sorun yaratır.
7800X3D'yi çift kule tipi ile soğutmak mümkündür ve kesinlikle 360 AIO ihtiyacı yoktur. Oyunlarda kule tipi ile 60-65c arası anca görür.

Ek bilgi ise AMD işlemcilerin voltaj ayarını default yüksek bıraktığı bilinir, Cache ısıtıyor dersen SOC ofset verirsin.

Tek kule tipi ile alınan sonuç aşağıdaki gibidir aksini iddia eden olursa, 15 kaynaktan tekrar gösteririm.

Ekran görüntüsü 2025-08-30 014921.webp

Dilediğin kadar yanlış bilgi diyebilirsin ama ben bu bilgilerle 15 yıldır ailemi geçindiriyorum. O işler sen yanlış dedin diye yanlış olmuyor

Konuyu çevirdiğim falan yok söylediğimin hala arkasındayım ki söylediğim şunlar;

İşlemcilerin soğuması konusunda PPT en önemli etkendir, bahsi geçen TDP değerinin önemi yoktur.
Ucuz AIO (150$ altı) kesinlikle alınmaz. Yapıları gereği maliyetlidir ve ucuz AIO sorun yaratır.
7800X3D'yi çift kule tipi ile soğutmak mümkündür ve kesinlikle 360 AIO ihtiyacı yoktur. Oyunlarda kule tipi ile 60-65c arası anca görür.

Ek bilgi ise AMD işlemcilerin voltaj ayarını default yüksek bıraktığı bilinir, Cache ısıtıyor dersen SOC ofset verirsin.

Tek kule tipi ile alınan sonuç aşağıdaki gibidir aksini iddia eden olursa, 15 kaynaktan tekrar gösteririm.

Alıntıyı görüntüle
Ben yük diyorum sen oyun atıyorsun. Ayrıca ek olarak soğutucunun gücüne göre işlemcilerin boost yaptığından bile bihabersin. Hava soğutucuyla 4.8 GHz civarında kalır, 80 derece görüp iyi sanırsın ama sıvı soğutucuyla da 80 derece olur 5.0 GHz ile tamamlar o testi ve arada performans farkı oluşur. Ayrıca attığın incelemedeki tüketim değerine bak bakalım, soğutucu yetmediği için 77W değerinde kalmış haliyle render skorları da düşmüş.

Bu fiyata kaliteli hava soğutma bulunabilir, ben tercihimi hava soğutmadan yana seçerdim. Ama illa sıvı soğutma olsun istiyorum bütçem yok diyorsan alınabilir yani fiyatı makul. Aman aman bir performans bekleme , giriş orta seviye işlemcileri taşır.
hocam ben de 7800x3d ye geçmeyi düşünüyorum soğutucu konusunda kararsız kaldım. 5kya çıkarsam bir ton sıvı soğutucu var ama onunla uğraşmak istemiyorum. kule tipi alıp geçmek istiyorum açıkcası. bu işlemci için kule tipi ne önerirsin max 4-5kya

hocam ben de 7800x3d ye geçmeyi düşünüyorum soğutucu konusunda kararsız kaldım. 5kya çıkarsam bir ton sıvı soğutucu var ama onunla uğraşmak istemiyorum. kule tipi alıp geçmek istiyorum açıkcası. bu işlemci için kule tipi ne önerirsin max 4-5kya
Kasan 420mm sıvı soğutma destekliyor mu?

Ben yük diyorum sen oyun atıyorsun. Ayrıca ek olarak soğutucunun gücüne göre işlemcilerin boost yaptığından bile bihabersin. Hava soğutucuyla 4.8 GHz civarında kalır, 80 derece görüp iyi sanırsın ama sıvı soğutucuyla da 80 derece olur 5.0 GHz ile tamamlar o testi ve arada performans farkı oluşur.
Thermal Throttle'a konu nereden geldi şimdi? Ben zaten thermal throttle yemeden o işlemcinin PA120, PS120 ile soğuyacağını söylüyorum. Yav o soğutucu Noctuanın en dandik soğutucularından biri PA, PS ile denk bile değil.

Thermal Throttle'a konu nereden geldi şimdi? Ben zaten thermal throttle yemeden o işlemcinin PA120, PS120 ile soğuyacağını söylüyorum.
Soğuttuğunu sanırsın işte anca, yukarıda da kendi attığın örnekte olduğu gibi throttle yiyip %15 eksik güçte kullanırsın. Sonrada burada yanlış bilgiler verirsin.

1756508646907.webp

Soğuttuğunu sanırsın işte anca, yukarıda da kendi attığın örnekte olduğu gibi throttle yiyip %15 eksik güçte kullanırsın. Sonrada burada yanlış bilgiler verirsin.

Alıntıyı görüntüle
Paylaştığım konuda kullanılan NH-U14s PS120 ve PA120'ye denk bile değil. Bak işte söylediğim şeyi resim bile gösteriyor. Aradaki -300 skor farkını bana 1 allahın kulu bile söyleyemez. Kaldı ki hangi hava soğutmayı kullanıyor bilmiyorum şu an. Hala yanlış bilgi diyorsun. İkna olmadıysan kaynak yığacağım.

Paylaştığım konuda kullanılan NH-U14s PS120 ve PA120'ye denk bile değil. Bak işte söylediğim şeyi resim bile gösteriyor. Aradaki -300 skor farkını bana 1 allahın kulu bile söyleyemez. Kaldı ki hangi hava soğutmayı kullanıyor bilmiyorum şu an. Hala yanlış bilgi diyorsun. İkna olmadıysan kaynak yığacağım.
Yığamazsın.
1756508933502.webp

GamersNexus incelemesinde bile %100 fana rağmen 76-77 derecelere kadar çıkmış. Tam bilmiyorum ama uzay montaj olabilir bu. Reddit gibi yerleri gezersen zaten milletin benzer sıcaklıklarda kullandığını görürsün. Watt ile sıcaklık ölçüldüğünü iddia ediyorsun hâlâ gülerler.

Oyunlarda da 65-70 derecenin aşağısına kolay kolay düşmez performansını kısmadığı sürece. Hava soğutmayla kullanan arkadaşlar var görüyorum 70 derece ama 4.7 GHz frekansında falan kalıyor. Ben oynarken sabit 5 GHz frekansta kalabiliyor uzun süreler. Her 70 derece aynı olmuyor boost teknolojilerinde.

ben sistemi kurana kadar baya ortalık karışmış.

Neden bilmiyorum ama şuan boşta 60 derecede çalışıyo işlemci pa120 ile nerde hata yapmış olabilirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Neden bilmiyorum ama şuan boşta 60 derecede çalışıyo işlemci pa120 ile nerde hata yapmış olabilirim
@Mehmet Yılmaz @TechGuy

@Mehmet Yılmaz @TechGuy
daha yeni açtım pcyi bios girmedim hiç bişeyin uptadeini kontrol etmedim hepsini az sonra yapıcam

Yığamazsın.
Alıntıyı görüntüle

GamersNexus incelemesinde bile %100 fana rağmen 76-77 derecelere kadar çıkmış. Tam bilmiyorum ama uzay montaj olabilir bu. Reddit gibi yerleri gezersen zaten milletin benzer sıcaklıklarda kullandığını görürsün. Watt ile sıcaklık ölçüldüğünü iddia ediyorsun hâlâ gülerler.
Baktığım ilk reddit post. Tamamda sen şunu anlamıyorsun işte PS120 dediğin model LF2'den 5-6c daha kötü performans veriyor. Yani termal sınıra yakın işlemciyi gene tutacak. Ya da kaybı senin abarttığın gibi %15 yerine %3-5 olacak.

@Mehmet Yılmaz @TechGuy

daha yeni açtım pcyi bios girmedim hiç bişeyin uptadeini kontrol etmedim hepsini az sonra yapıcam
Boşta 60 derece mantıksız. Peak olarak inip düşebilir ama sabit kalıyorsa montaja ya da kasanın hava akışına bakmak lazım.

Geri