Aigo 360mm sıvı soğutucu alınır mı??

5 bin banına çıkıyorsanız biraz daha zorlayıp bu modeli almanızı öneririm hocam

Abi şu modeli ÖNERMEYİN. 5k çok pahalı. 4000 lira olsa okay ama onun dılşında iyi değil. Deli sesi var. Git liquid freezer pro 280 al, daha ucuz, aynı performans, daha küçük ve çok daha sessiz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca 7800x3d fazla ısınan bir işlemci değil. Arctic freezer 36 hayli hayli soğutur.

Abi şu modeli ÖNERMEYİN. 5k çok pahalı. 4000 lira olsa okay ama onun dılşında iyi değil. Deli sesi var. Git liquid freezer pro 280 al, daha ucuz, aynı performans, daha küçük ve çok daha sessiz.

Ayrıca 7800x3d fazla ısınan bir işlemci değil. Arctic freezer 36 hayli hayli soğutur.
Watt değerine göre sıcaklık hesabı kitabı yapılmaz ilginç fikirler atmayın ortaya. X3D işlemcilerde ısınan şey önbellek zaten çekirdekler değil. Yapışık olduğu için genel olarak işlemci yüzeyini ısıtıyor. 360MM Arctic bile fanları kökleyip 80 derecede tutabiliyor nereye fazla ısınmıyor?

Watt değerine göre sıcaklık hesabı kitabı yapılmaz ilginç fikirler atmayın ortaya. X3D işlemcilerde ısınan şey önbellek zaten çekirdekler değil. Yapışık olduğu için genel olarak işlemci yüzeyini ısıtıyor. 360MM Arctic bile fanları kökleyip 80 derecede tutabiliyor nereye fazla ısınmıyor?
Gayet PPT değerine göre sıcaklık hesabı yapılır. Bu işlemci maks 90w çekiyor bunu soğutmakla 9800x3d soğutmak aynı mı, onda cacheler yok mu? PA120 ile bu işlemci oyunlarda maks 60c görecek. Yok öyle 360 AIO ile 80c falan

Gayet PPT değerine göre sıcaklık hesabı yapılır. Bu işlemci maks 90w çekiyor bunu soğutmakla 9800x3d soğutmak aynı mı, onda cacheler yok mu? PA120 ile bu işlemci oyunlarda maks 60c görecek. Yok öyle 360 AIO ile 80c falan
Yapılmaz. 5600X 130W iken işlemci 90 derece oluyor. İ5 13600KF ise aynı Watt değerinde 70 derecelerde takılıyor. Watt değerleri aynı diye sıcaklıklar aynı mı olacak? Sadece watt değerine göre yapılamaz. Kullanılan mimari büyük etken. İşlemci için kullanılacak soğutucunun testi varsa ona bakılabilir.

7800X3D işlemciden bahsediyorum ben zaten. Kullandığım şeyi bana mı öğretiyorsun ezber bilgilerinle? Sana AMD oradaki önbelleğin çektiği gücü gösteriyor mu sanıyordun?

Ya sen ne cahil bir adamsın.
Birde çok şey biliyor tripleriyle dolanmıyor mu ortalıkta.

AMD Watt testlerini başka ölçüyor millet
Intel Watt testlerini başka.
Gerçekten ezbere iki görüntüyle ahkam kesiyorsun sağa sola.
Birde foruma cahil muamelesi çekiyor.
Yazdığın her şey yanlış bilgilendirme esasen. Kendini alim sanan bir cahilsin sadece.

1756506654215.webp

2 dakikalık CPU-Z testi, bu zaten tam yüke sokamıyor 84 wattlarda kaldı haliyle. Cinebenchte 78-80 dereceleri görüyor. LF 3 360 modeli, havadar bir kasayla. Aynı watt değerini 7500F de görüyordu ama 65-70 derecede kalıyordu. Gelmiş watt ile ölçülür diyor :D

7800X3D işlemciden bahsediyorum ben zaten. Kullandığım şeyi bana mı öğretiyorsun ezber bilgilerinle? Sana AMD oradaki önbelleğin çektiği gücü gösteriyor mu sanıyordun?
Ezbere bilgi diyorsun? 2015'ten beri elimden piyasada ki bütün işlemciler geçiyor merak etme. Testlerini bizzat kendim yapıyorum.
Alıntıyı görüntüle

2 dakikalık CPU-Z testi, bu zaten tam yüke sokamıyor 84 wattlarda kaldı haliyle. Cinebenchte 78-80 dereceleri görüyor. LF 3 360 modeli, havadar bir kasayla. Aynı watt değerini 7500F de görüyordu ama 65-70 derecede kalıyordu. Gelmiş watt ile ölçülür diyor :D
Bak kasanın içinde akış yok. PCH 66c dayanmış dostum. Ayrıca SOC ve VCore ofset verebilirsin. Cinebench R23 yüksek ölçecek zaten ama PA120 ile oyunlarda 60c kalacak diyorum. Söylediğimin hala arkasındayım. Ben 80c muhabbetini tam yükte değil oyun için söyledim. Mesajım hala duruyor.

Ezbere bilgi diyorsun? 2015'ten beri elimden piyasada ki bütün işlemciler geçiyor merak etme. Testlerini bizzat kendim yapıyorum.

Bak kasanın içinde akış yok. PCH 66c dayanmış dostum. Ayrıca SOC ve VCore ofset verebilirsin. Cinebench R23 yüksek ölçecek zaten ama PA120 ile oyunlarda 60c kalacak diyorum. Söylediğimin hala arkasındayım.
Kasanın içerisinde gayet akış var emin ol. Bu arada -30 verilmiş hali bu aklında bulunsun. X870 anakart için 66 derece PCH gayet normal.

Kasanın içerisinde gayet akış var emin ol. Bu arada -30 verilmiş hali bu aklında bulunsun. X870 anakart için 66 derece PCH gayet normal.
Aynen o karttaki soğutucu ile 66c normal hocam, haklısınız :) Akış yok işte belli. Ya akvaryum kasa kullanıyorsun ya da akış yok kasanın içerisinde PCH sıcak. Ayrıca yanlış bilgi vermekten vazgeçersen sevinirim o işler sen dedin diye yanlış olmuyor :)

Sıvı soğutucular renklidir güzel gözükür ama havanın yerini tutmaz hava candır. Kaliteli bir hava alırsan işini görür.

Aynen o karttaki soğutucu ile 66c normal hocam, haklısınız :) Akış yok işte belli. Ya akvaryum kasa kullanıyorsun ya da akış yok kasanın içerisinde PCH sıcak. Ayrıca yanlış bilgi vermekten vazgeçersen sevinirim o işler sen dedin diye yanlış olmuyor :)
Dostum H7 Flow kasayla kullanıyordum geçen hafta birebir aynıydı değerler, bakarsın testlerde nerelerdeymiş o kasa. Bilgin yok işte bu konuda daha fazla konuyu çevirme.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,156
Üyeler
183,393
Son üye
crystalgambit0
Geri