Bu soru bizede en çok gelen soru ama şuna emin olabilrisiniz, bu konuda her ilde oluşturulan ekipler var, sosyal yardım için başvuran ailelere, vatandaşları çok detaylı inceliyorlar, hane ziyaretleri, komşulardan bilgi alma gibi detaylı incelemeler ve gerçekten yardıma muhtaç kişilere yardım yapılıyor. Buna rağmen yardıma muhtaç olmayıp da ihtiyacı varmış gibi görünen vatandaşlar vakıfları kandırmayı başarabiliyor, ( farkılı adres, komşularla anlaşma vb.) ama bu daha sonra kurum tarafından fark edilince, kaymakamlık dava açar ve geçmiş yıllarda ödenen yardımları geri alır. Vatandaş anlık olarak vakfı kandırdığını düşünebilir ama eninde sonunda fark edilir bu durum.Sosyal yardımlar ne kadar adaletli dağıtılıyor?
Buna ek olarak çevrenizde haksız yere yardım aldığınızı düşündüğünüz kişiler var ise Cimer ve Sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarına şikayet ederseniz şikayetiniz ile ilgili kişiler incelenecektir.Sosyal yardımlar ne kadar adaletli dağıtılıyor?
Yani bu partiye üye olan bazı kişilere bilerek ayrıcalık sağlanmıyor, cevaplarınınız için teşekkür ederim.Bu soru bizede en çok gelen soru ama şuna emin olabilrisiniz, bu konuda her ilde oluşturulan ekipler var, sosyal yardım için başvuran ailelere, vatandaşları çok detaylı inceliyorlar, hane ziyaretleri, komşulardan bilgi alma gibi detaylı incelemeler ve gerçekten yardıma muhtaç kişilere yardım yapılıyor. Buna rağmen yardıma muhtaç olmayıp da ihtiyacı varmış gibi görünen vatandaşlar vakıfları kandırmayı başarabiliyor, ( farkılı adres, komşularla anlaşma vb.) ama bu daha sonra kurum tarafından fark edilince, kaymakamlık dava açar ve geçmiş yıllarda ödenen yardımları geri alır. Vatandaş anlık olarak vakfı kandırdığını düşünebilir ama eninde sonunda fark edilir bu durum.
Lütfen kendinizi soyutlayarak cevap verin işe alım yapılırken muhalif insanların daha az alındığını söyleyebilir miyiz?Merhaba arkadaşlar öncelikle yaşım 32 bakanlığın Aile ve Sosyal hizmetler birimindeyim, sormak istediğiniz, merak ettiğiniz mantıklı sorularına cevap verebilirim.
Böyle bir şey mümkün değil, bir kişi sosyal yardım için başvuru yaptığında vakfa gider form doldurur, daha sonra inceleme ekibi eve gider inceleme raporunu oluşturur, o raporu ayda bir yada iki kez kaymakam başkanlığında toplanan Mütevelli Heyeti ne sunar, heyet yardım için karar verir.Yani bu partiye üye olan bazı kişilere bilerek ayrıcalık sağlanmıyor, cevaplarınınız için teşekkür ederim.
çocukları döven hademeler varmı hani o dizilerdeki kötü kişiler ?
Ben kpss ile girdim bana kimse partimi, rengimi sormadı.Lütfen kendinizi soyutlayarak cevap verin işe alım yapılırken muhalif insanların daha az alındığını söyleyebilir miyiz?
Şunu gören bir ülkeyiz DOĞRULARI konuşalım
Erdoğan'a Açım Diyen Kadın Fikir Değiştirdi. Ben aç değilim. Cumhurbaşkanımı çok severim. - YouTube
Öyleyse ne güzel umarım böyle devam ederBöyle bir şey mümkün değil, bir kişi sosyal yardım için başvuru yaptığında vakfa gider form doldurur, daha sonra inceleme ekibi eve gider inceleme raporunu oluşturur, o raporu ayda bir yada iki kez kaymakam başkanlığında toplanan Mütevelli Heyeti ne sunar, heyet yardım için karar verir.
Mütevelli Heyeti kimlerden oluşur; Kaymakam Başkanlığında Belediye Başkanı, Malmüdürü, Milli Eğitim Müdürü, Sağlık Bakanlığı İlçe Üst Görevlisi, Müftü, Muhtarlarımızın kendi aralarından seçtikleri 1 Mahalle Muhtarı, ve 1 Köy Muhtarı ve İl Genel Meclisi tarafından seçilen 3 hayırsever vatandaştan oluşur.
Mesaj otomatik birleştirildi:
O diziler 20-30 sene önceki zihniyet ile çekilmiş, bakanlık çocuklarımızın tamamını özel okullara gönderiyor, ayrıca yatılı yurt ve ranza sistemi tamamen kaldırıldı çocuklar için tüm illerde çocuk evleri siteleri kuruluyor görseldeki bir örnek, çocuklarımızın konaklayacağı evlerdir. Ayrıca bu bilgilere internetten 5 dakikanızı ayırarak ulaşabilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle
Ben kpss ile girdim bana kimse partimi, rengimi sormadı.
hocam aile bakanlığı çalışanları tam olarak ne yapıyor biliyorsunuz dinimizde yazan emirlerden vesairelerden dolayı ülkemizde şiddet gören çocuklar çok fazla bunlara herhangi bir çözüm getirmeye çalışılıyor mu kim olursa olsun o çocuk önce bir insan kimse onun babası veya annesi diye özel olmamalı onu anne veya baba yapan onların o kişiye baktığı bakış açısı değil midirMerhaba arkadaşlar öncelikle yaşım 32 bakanlığın Aile ve Sosyal hizmetler birimindeyim, sormak istediğiniz, merak ettiğiniz mantıklı sorularına cevap verebilirim.
evler bizim evden güzel benide alırmısınızBöyle bir şey mümkün değil, bir kişi sosyal yardım için başvuru yaptığında vakfa gider form doldurur, daha sonra inceleme ekibi eve gider inceleme raporunu oluşturur, o raporu ayda bir yada iki kez kaymakam başkanlığında toplanan Mütevelli Heyeti ne sunar, heyet yardım için karar verir.
Mütevelli Heyeti kimlerden oluşur; Kaymakam Başkanlığında Belediye Başkanı, Malmüdürü, Milli Eğitim Müdürü, Sağlık Bakanlığı İlçe Üst Görevlisi, Müftü, Muhtarlarımızın kendi aralarından seçtikleri 1 Mahalle Muhtarı, ve 1 Köy Muhtarı ve İl Genel Meclisi tarafından seçilen 3 hayırsever vatandaştan oluşur.
O diziler 20-30 sene önceki zihniyet ile çekilmiş, bakanlık çocuklarımızın tamamını özel okullara gönderiyor, ayrıca yatılı yurt ve ranza sistemi tamamen kaldırıldı çocuklar için tüm illerde çocuk evleri siteleri kuruluyor görseldeki bir örnek, çocuklarımızın konaklayacağı evlerdir. Ayrıca bu bilgilere internetten 5 dakikanızı ayırarak ulaşabilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle
Ben kpss ile girdim bana kimse partimi, rengimi sormadı.
Bakanlığın en hassas olduğu konu aile içi şiddet konusu, bu sadece çocuk ve kadın değil, şiddet sadece fiziksel değil, ekonomik, psikolojik ve cinsel şiddete maruz kalan tüm vatandaşlar için ayrı ayrı birimler kurulmuştur. Ayrıca bu tarz olayların yaşanmaması için bakanlık bünyesinde 81 il ve 300 den fazla ilçede sosyal hizmet merkezleri kurulmuş bu kurumlarda psikologlar tarafından ücretsiz aile danışmanlık hizmetleri sağlanmaktadır. Çevrenizde bu şekilde desteğe ihtiyacı olduğunuz aileler yada bireysel kişiler görürseniz sosyal hizmet merkezlerine yönlendirebilirsiniz.hocam aile bakanlığı çalışanları tam olarak ne yapıyor biliyorsunuz dinimizde yazan emirlerden vesairelerden dolayı ülkemizde şiddet gören çocuklar çok fazla bunlara herhangi bir çözüm getirmeye çalışılıyor mu kim olursa olsun o çocuk önce bir insan kimse onun babası veya annesi diye özel olmamalı onu anne veya baba yapan onların o kişiye baktığı bakış açısı değil midir
neyse buna engel oalcak şeyler geliştiriliyor mu
Bakanlık tarafından çocukların öncelikle desteklenmesi, ailesinin yanıdır.evler bizim evden güzel benide alırmısınız
hocam burası çok önemli haklısınız ama sizce psikolojik ve fiiksel şiddet gören bir kişi etrafına veya böyle bakanlık tarzı yerlere söyler mi daha farklı çalışmalar geliştirmeniz gerektiğini düşünüyorum bir de hocam böyle annesi babası döven çocuklar diyelimki size söyledi ve siz aileden aldınız böyle yurt tarzı yerlerde dizilerdeki gibi dayak tarzı şeyler HİÇ AMA HİÇ OLMUYOR MU?Bakanlığın en hassas olduğu konu aile içi şiddet konusu, bu sadece çocuk ve kadın değil, şiddet sadece fiziksel değil, ekonomik, psikolojik ve cinsel şiddete maruz kalan tüm vatandaşlar için ayrı ayrı birimler kurulmuştur. Ayrıca bu tarz olayların yaşanmaması için bakanlık bünyesinde 81 il ve 300 den fazla ilçede sosyal hizmet merkezleri kurulmuş bu kurumlarda psikologlar tarafından ücretsiz aile danışmanlık hizmetleri sağlanmaktadır. Çevrenizde bu şekilde desteğe ihtiyacı olduğunuz aileler yada bireysel kişiler görürseniz sosyal hizmet merkezlerine yönlendirebilirsiniz.