Neler Yeni

Aile evinde üniversite mi şehir dışında üniversite mi ?

Eskişehir aile evinde üniversite okumak mı yoksa şehir dışında üniversite okumak mı ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Paranız yoksa aile evi maddi durum yeterliyse şehir dışı.Aksi halde şehir dışı seçilirse muhtemel okul uzar + açlıktan kepaze olursunuz.
Yani şehir dışında iyi kötü geçinebilirim ne çok rahat nede çok kıt kanaat geçinebilirim

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,221
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
şehir dışı. Kesinlikle şehir dışı. Hocam benim ailem iyi benim ailem başkalarına benzemez demeyin. Yurtta kal çalış kendi paranla oku ama şehir dışı. Ailenin yanında kalman için araba bile teklif edecekler ama asla almayacaklar kesinlikle şehir dışı. 1 sene yurtta kalırsın idare edersin 2. sene hem işe girersin (maddi durumuna bağlı) hem edindiğin arkadaşlarla veya kendin eve çıkarsın rahat edersin ama lütfen aile yanında kalma. Maddi olarak iyiymiş gibi duruyor ama kesinlikle değil aile yanında olduğundan dolayı harçlığını kıstıkça kısıyorlar yine bi işe girmeni bekliyorlar nasılsa masrafın yok diye. Gerçekten bedelini ruh sağlığın mental sağlığınla ödersin. Kraliyet ailesinin bi mensubu değilsen kesinlikle ama kesinlikle şehir dışı

Serkan Alpay

80+ Bronze
Yani şehir dışında iyi kötü geçinebilirim ne çok rahat nede çok kıt kanaat geçinebilirim

Bu hiper enflasyon ortamında bırak geçirmeyi, muhtemelen aç kalırsın. Şehir dışı üniversite 3-4 yıl önce iyiydi ama şimdi eve yakın üniversiteyi seç, annen önüne bir tas yemek koyar, en azından karnın doyar.

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,221
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Bu hiper enflasyon ortamında bırak geçirmeyi, muhtemelen aç kalırsın. Şehir dışı üniversite 3-4 yıl önce iyiydi ama şimdi eve yakın üniversiteyi seç, annen önüne bir tas yemek koyar, en azından karnın doyar.
sadece karnın doyuyor o da genelde burnundan geliyor hocam inanın eğer çalışılırsa geçinilir ama aile evinde 4 sene zindan oluyor o ev

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,508
İsim
Mehmet Aslan

Serkan Alpay

80+ Bronze
sadece karnın doyuyor o da genelde burnundan geliyor hocam inanın eğer çalışılırsa geçinilir ama aile evinde 4 sene zindan oluyor o ev

Haklısın ama ortam ciddi anlamda çok kötü ve ekonomik olarak çok daha kötüye gidiyor. Bu şartlarda ev en mantıklı seçim.

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,717
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Durum elveriyorsa şehir dışı. Aile evinden (konfor alanından) çıkıp hayatı öğrenmek için büyük bir adım bence.

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
627
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ
Eskişehir aile evinde üniversite okumak mı yoksa şehir dışında üniversite okumak mı ?
Yazacağın ve kazanacağın bölüme göre değerlendirmek gerekir. Kalkıp yalandan bölümler (MYO'lar büro sekreterliği,sosyal hiz,belge yönetimi,felsefe v.s.) için şehir dışına gitmek hem kendine hem ailene eziyettir. Öyle bir ünv. ve bölüm (en az eğitim,tıp,mühendislik fak.) kazanmalısın ki şehir dışına gitmene değsin. Bence insan lise yıllarında fark etmiyor ama yaşı ilerledikçe keşke daha iyi bir bölüm kazansaydım ve neresi olursa olsun gitseydim diyor. Sonuçta 1 askerlik 2 ünv. ortamı asla unutulmuyor.

Top Bottom