Aile ortamından nasıl ayrılabilirim?

Falcon 9

80+
Reaksiyon skoru
143
Merhabalar, size bir şey danışmak ve az da olsa fikir almak istiyorum.

Öncelikle tarif edemeyeceğim derecede bozuk, rezalet bir ailem var. Dört kardeşiz ve anne-babamız, asla anne baba olmayı bilmeyen ve bunu hak etmeyen insanlar. Geçmişte yaşadıkları acıları bizden çıkaran, kendileri yaşayamadığı için bizim de çocukluğumuzu yaşamamıza izin vermeyen tipler.
Konuyu fazla uzatmak istemiyorum çünkü burada yazılacak 3–5 satırla bitecek şeyler değil. Eskiden ablamın aileme karşı tavrında haksız olduğunu düşünürdüm ama şu an yüzde yüz hak veriyorum ve kardeşlerimin de aynı şeyleri yaşamasını istemiyorum.

17 yaşındayım ve akademik olarak gayet başarılı bir öğrenciyim. Yani üniversite okumak istersem, iyi sıralamalarla iyi bir bölüm kazanabileceğime inanıyorum. Ancak üniversite okuyacak olursam mutlaka başka bir şehirde okumam gerekir ve üniversite süresince yine ailemden maddi destek almak zorunda kalacağım.
Öte yandan, akademik olarak iyi bir öğrenci olmama rağmen sırf bu ortamdan en kısa sürede kopmak için liseyi bitirip üniversiteyi, vs. boşverip kendi başıma bir şeyler denesem mi diye düşünüyorum. Aklımda net bir plan yok ama tiksinti seviyesi o kadar yüksek ki tek hedefim en kısa sürede bağımı koparmak.

Buraya yazma sebebim; hayatın zorluklarını az çok görmüş, neyin ne kadar zor olduğunu bilen abilerimden ve ablalarımdan fikir almak istemem.
Üniversite okumanın yada liseyi bitirip plansızca hayata atılmayı denemenin riskleri, artıları ve eksileri nelerdir, bunu bilmek istiyorum.

Yanıt veren herkese şimdiden teşekkürler.

Eğer gerçekten nefret etme düzeyine geldiyse ben olsaydım bende senin gibi düşünür ve kendimi koparmak isterdim. Bence hayat planını yurt dışı üzerine kur, çok zor gözüktüğünü biliyorum ama gerçekten imkansız değil. Önce inglizceni geliştir bir yandan üniversiteyi bitir bir yandan gideceğin ülkeye karar ver vize başvurusu yap, para biriktir evet bazı şeylerden fedakarlık yapman gerekecek ama sonucunda harika bir hayatın olacak. Yurt dışında kendine bi düzen kurabilirsen sonra kardeşlerinide yanına alırsın onlarında hayatını kolaylaştırmış olursun ayrıca ailene asla işin düşmez onlarında sana düşemez çok uzakta olduğun için. Bi düşün derim ama hayat senin hayatın sonuçta biz sadece sana öneride bulunabiliriz. Umarım her şey istediğin gibi olur iyi günler :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eğer gerçekten nefret etme düzeyine geldiyse ben olsaydım bende senin gibi düşünür ve kendimi koparmak isterdim. Bence hayat planını yurt dışı üzerine kur, çok zor gözüktüğünü biliyorum ama gerçekten imkansız değil. Önce inglizceni geliştir bir yandan üniversiteyi bitir bir yandan gideceğin ülkeye karar ver vize başvurusu yap, para biriktir evet bazı şeylerden fedakarlık yapman gerekecek ama sonucunda harika bir hayatın olacak. Yurt dışında kendine bi düzen kurabilirsen sonra kardeşlerinide yanına alırsın onlarında hayatını kolaylaştırmış olursun ayrıca ailene asla işin düşmez onlarında sana düşemez çok uzakta olduğun için. Bi düşün derim ama hayat senin hayatın sonuçta biz sadece sana öneride bulunabiliriz. Umarım her şey istediğin gibi olur iyi günler :)
Ayrıca eğer acele edersen hata yaparsın ve kendi hayat kalitenden ödün verirsin uzaklaşım derken ailene daha çok muhtaç olacak seviyeye gelirsin farketmeden oyüzden sana üniversite oku dedim az daha dişini sık sabret çok daha iyi olsun :)

garanti olan üni okuyup başka şehire gitmek. ilk başlarda destek alırsın sonra işkurun öğrenci programına girersin part time iş 19k alırsın,bide kyk bursu 4k desek 23k yapar,yetmez dersen cafe gibi biryere girip günlük çalışabilirsin,yurt olarak kyk da kalırsın zaten kazandığın paradan ödersin para sıkıntın olmaz,iyi bi üniye girersen zaten çıktığında işin hazır olur ve aile evine dönmek zorunda kalmazsın kiraya geçersin,benim şuan hedefim bu

Geri