Neler Yeni

Aile zoru ile namaza başlamak

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,859
İsim
Akın Taşkan
Günde 5 dua niye ezberlemen gerekiyor ki? Dua ezberlenmez, ihtiyaç hissettiğinde edilir. Ailenin seni bu kadar zorlaması doğru değil. Namazlarını kıl he de geç başka bir şey der/ isterlerse.

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
659
İsim
Fettah Özalp
Günde 5 dua niye ezberlemen gerekiyor ki? Dua ezberlenmez, ihtiyaç hissettiğinde edilir. Ailenin seni bu kadar zorlaması doğru değil. Namazlarını kıl he de geç başka bir şey der/ isterlerse.
Anlamıyorlarki zorunlu yani

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,812
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
10. sınıfım din hakkında pek bilgili ve altını çizerek söylüyorum İLGİLİ değilim. ailem çok baskıcı ve dindar, küçük kardeşimi esir aldılar o bundan memnun ama ben değilim. son zamanlarda derslerime kızmayı bıraktılar hatim indirecek gibi üstüme düşüyorlar. yok günde bu kadar ödev 5 vakitin hepsini kılacaksın hiç gelip istermisin diye sormadılar. benim ibadetimden onun sorumlu tutulacağını söyleyip duruyor. bakın ilgili değilim ama cuma namazlarına kılarım bazende öğleyi, fakat 5 vaktin hepsini kılıp günde 5 dua ezberlemek istemiyorum, televizyon karşısında peygamberimizin sünnetlerini saatlerce izlemek istemiyorum. bu zamana kadar böyle yaşamadım ve bir anda otoriterlik taslamaya başladılar. her cümleleri emir bunu ezberleyeceksin ben gelemye bu dua ezberlenmezse bilgisayarı kaldırırım gibi gibi... onlara fikrimi söylersem eğer evlatlıktan bile reddedile bilirim. kötü bir şey olmadığını biliyorum ama bu baskı altında bunları yapmak istemiyorum zorla namaza başlatılıp bir insandan kalp ile tasdik etmesini isteyemezsin. sizce ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim, günün birinde ağır bir kavga etmek zorunda kalacağım yoksa :D
Sana abi tavsiyesi olarak:
Ailen fazla abartmış. '' Dinde zorlama yoktur. '' https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Bakara-suresi/263/256-ayet-tefsiri . Bu ayeti ailene mutlaka söyle.
Hatta zorlamanın etkisiyle dinden bile soğuttuklarını düşünüyorum.

2 Çeşit Tavsiye Vereceğim:
1- Namazını vb. gerçekten istediğinde yapman ve ailene de zorlamadan da iman ve istek ile ibadetlerini de yapılabileceğini söylemen. Hatta usülü de budur zaten.
2-İslam dinine inanmak istemiyorsan da kimse sana karışamaz. Kafana takma . Ailene söyle. Sana boş vere vurma hakları yok. Eğer sana zarar verecek duruma getiriyorsa sen de onlara gerçek cevabı verirsin.

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
659
İsim
Fettah Özalp
Zorlasalar bile ezberleme ne yaparlarsa yapsınlar bilgisayarı falan kıramazlar endişelenme bu kadar. Sadece seni kandırmak için söylüyor olabilirler.
Zamanında farklı bir olayda kasaya yumruk atmışlardı bozuldu ama forumda kiler sağolsun hallettim, yere düşmüştü kasa

Yusuf_M

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Yusuf Merden
buraya yazanlarını birçoğu dinde zorlama olmadığını söylemiş bu söyledikleri yanlış değil fakat eksik bir hadiste 10 yaşına giren çocuğu şartlayarakk zorlayarak namaza yonetlitmesi gerektiği yazıyor (“Çocuğa yedi yaşındayken namaz kılmayı öğretiniz. On yaşına bastığı hâlde kılmazsa, cezalandırınız.” (Ebû Dâvûd, Salât 26; Tirmizî, Mevâkît 182) burada 10 yaş aklını kullanabilen anlamına geliyor çocuklar o zamanlarda daha önceden olğunlaştığını düşünürsek şu zamanın 13 ile 16 yaş arası olduğunu söyleyebiliriz (istisnalar hariç) mesela yatsı namazını kılmadan yatan çocuğumuzu kaldırıp namazını kılmasını sağlamalıyız gibi son olarak yukarıda bahsedilen ceza tabii ki dövmek değil

Sebastian Szymanski

80+ Silver
agresif konuşma nedenim derslerim hakkında olan tüm düşüncelerini bırakmaları, kabul ediyorum böyle konuşmam eşşeklik ama karneyi getirdiğimde yüzüme dahi bakmadılar karneyi açmadılar bile. bunca zamana kadar cuma namazı olsun yada teravih namazları beni ya yanına almazdı yada haber etmeden çıkardı. şimdi bir anda emir kipleri otoriterlik göstergeleri kısıtlamalar anında oldu çok farklı bir insana dönüştüler.
kendinle çelişiyorsun şimdi hatalarını anlamışlar demek kardeşini küçük yaştan ki sende çok küçüksün eğitiyorlar .

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,541
İsim
Sarp Yılmaz
10. sınıfım din hakkında pek bilgili ve altını çizerek söylüyorum İLGİLİ değilim. ailem çok baskıcı ve dindar, küçük kardeşimi esir aldılar o bundan memnun ama ben değilim. son zamanlarda derslerime kızmayı bıraktılar hatim indirecek gibi üstüme düşüyorlar. yok günde bu kadar ödev 5 vakitin hepsini kılacaksın hiç gelip istermisin diye sormadılar. benim ibadetimden onun sorumlu tutulacağını söyleyip duruyor. bakın ilgili değilim ama cuma namazlarına kılarım bazende öğleyi, fakat 5 vaktin hepsini kılıp günde 5 dua ezberlemek istemiyorum, televizyon karşısında peygamberimizin sünnetlerini saatlerce izlemek istemiyorum. bu zamana kadar böyle yaşamadım ve bir anda otoriterlik taslamaya başladılar. her cümleleri emir bunu ezberleyeceksin ben gelemye bu dua ezberlenmezse bilgisayarı kaldırırım gibi gibi... onlara fikrimi söylersem eğer evlatlıktan bile reddedile bilirim. kötü bir şey olmadığını biliyorum ama bu baskı altında bunları yapmak istemiyorum zorla namaza başlatılıp bir insandan kalp ile tasdik etmesini isteyemezsin. sizce ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim, günün birinde ağır bir kavga etmek zorunda kalacağım yoksa :D
Allaha inanan birisiyim fakat namaz vs kılmadığım şeyler fakat kimse gelip beni zorlamadı bugüne kadar.
geçmiş olsun öncellikle sana bu düşünceden bazı arkadaşların da dediği gibi 22 yıldır kurtulmadı ülke senin tek başına savaşman zor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
115
İsim
Buğra Aykaç
Allaha inanan birisiyim fakat namaz vs kılmadığım şeyler fakat kimse gelip beni zorlamadı bugüne kadar.
geçmiş olsun öncellikle sana bu düşünceden bazı arkadaşların da dediği gibi 22 yıldır kurtulmadı ülke senin tek başına savaşman zor.
Ben de inanıyorum Allah'a ama namaz kılmamız gerekiyor dinimiz öyle emrediyor inşallah 5 vakit namaz kılmak bize nasip olur

ardyata

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Arda Iğdır
İlgilendiği Kategoriler
Mapper X Minecraft
Senin sülale nereli?

Dogukappa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
591
İsim
Doğukan
İlk yazına güzel bir nasihat edecektim ama şunu görünce anladım ki seninle güzel iletişim kurmamalarının sebebi sensin kardeş. Anne babası hakkında bi b.k bildikleri yok diyen terbiyesizin tekisin sen . Ailenin baskılı ve hakaretli tavrını onaylamıyorum ama senin sağlam bir dayak yemeni onaylıyorum. Seni bu zamana kadar besleyip okutacaklar sonra ergen olacaksın muhafazakar ailen sana 12 saatinin en fazla 1 saatini namaz ayır diyecek sende onlar bir b.k dan anladıkları yok diyeceksin he ? Sonra da burada kendi yaşıtlarından fikir mi alacaksın? Önce bir adam ol, sonra fikir nasıl kimden alınır düşün, nefsi ile hareket eden ergenden başka bir şey değilsin , istiyorsun ki seninle herkes güzel iletişim kursun, senin daha bebekken b.kunu temizleyen annene saygın yok.
çocuk gayette doğru söylemiş herhangi bi b*k bildikleri yok kendileri bile ne için inandıklarını eminim ki bilmiyorlardır bir de utanmadan bu zamana kadar besleyip okutan demişsin ebeveynliğin görevi zaten bu çocuğu dünyaya getiren onlar eşek gibi bakıp besleyip büyütecekler sen bu kafayla sakın üreme bilader ileride ki çoluğuna çocuğuna şimdiden allah sabır versin

Vachiron

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Ali arda
sacma olacak ama Allaha inanmıyorum desen ne derler ateistim falan dümenden

Top Bottom