10. sınıfım din hakkında pek bilgili ve altını çizerek söylüyorum İLGİLİ değilim. ailem çok baskıcı ve dindar, küçük kardeşimi esir aldılar o bundan memnun ama ben değilim. son zamanlarda derslerime kızmayı bıraktılar hatim indirecek gibi üstüme düşüyorlar. yok günde bu kadar ödev 5 vakitin hepsini kılacaksın hiç gelip istermisin diye sormadılar. benim ibadetimden onun sorumlu tutulacağını söyleyip duruyor. bakın ilgili değilim ama cuma namazlarına kılarım bazende öğleyi, fakat 5 vaktin hepsini kılıp günde 5 dua ezberlemek istemiyorum, televizyon karşısında peygamberimizin sünnetlerini saatlerce izlemek istemiyorum. bu zamana kadar böyle yaşamadım ve bir anda otoriterlik taslamaya başladılar. her cümleleri emir bunu ezberleyeceksin ben gelemye bu dua ezberlenmezse bilgisayarı kaldırırım gibi gibi... onlara fikrimi söylersem eğer evlatlıktan bile reddedile bilirim. kötü bir şey olmadığını biliyorum ama bu baskı altında bunları yapmak istemiyorum zorla namaza başlatılıp bir insandan kalp ile tasdik etmesini isteyemezsin. sizce ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim, günün birinde ağır bir kavga etmek zorunda kalacağım yoksa