Ailem bana pc almıyor.

zrtzurt

80+
Reaksiyon skoru
13
Neredeyse 8 yıllık bir laptopum var ve hiçbir şey oynayamıyorum. Bu yılın başından beri pc istiyorum fakat bir türlü ikna edemedim. Maddi durumumuz iyi. Belki tek seferde o kadar para veremeyebilir diyeceksiniz ama 8 ay oldu. O zamandan beri hiç para ayırmıyor annemle babam. Her gün saatlarce pc bakıyorum. Kafadan sıyıracağım az kaldı. Fakat gittikçe zam geliyor. 2-3 hafta önce 3800 TL olan işlemci bugün 4700 küsür. İlk istediğim zamanlar aynı pc yi 25k ya topluyordun bugün 35-36K. Az daha beklersek 40ı bulacak gibi. Ben ne yapacağım?

Neredeyse 8 yıllık bir laptopum var ve hiçbir şey oynayamıyorum. Bu yılın başından beri pc istiyorum fakat bir türlü ikna edemedim. Maddi durumumuz iyi. Belki tek seferde o kadar para veremeyebilir diyeceksiniz ama 8 ay oldu. O zamandan beri hiç para ayırmıyor annemle babam. Her gün saatlarce pc bakıyorum. Kafadan sıyıracağım az kaldı. Fakat gittikçe zam geliyor. 2-3 hafta önce 3800 TL olan işlemci bugün 4700 küsür. İlk istediğim zamanlar aynı pc yi 25k ya topluyordun bugün 35-36K. Az daha beklersek 40ı bulacak gibi. Ben ne yapacağım?
Derdini....

Bu kadar bağımlı olmanı görüp almak istemiyorlardır?
Bu kadar yüksek bir meblayı sırf oğullarının zevkine harcamayı mantıklı bulmuyorlardır.
Bilgisayar bağımlılığından gelecek elde edeceğin kesin mi?

Hocam parasal sıkıntı yok fakat babam her seferinde sen bi derslerini düzelt derslerine çalış falan diyor. Bu sene 8 e başlayacağım aslında bir bakıma haklı fakat derslerim zaten iyi. 98den aşağı ortalamam yok. Aslında bu sene içinde borcumuz olan birinden yüklü miktarda para alacağız. Aldığımız zaman istesem şansım daha yüksek olur diye düşünüyorum.
Kardeşim 8'e gidiyorsun 1. Sınıftan beri oyun bağımlısısın ve kendini geliştirmeyip bataklığa sürüklüyorsun. Lisede bu durum devam ederse ailen ömürleri boyunca onlara muhtaç çocuk sahibi olacaklarının farkında

Dostum istediğin bilgisayarın fiyatını 1 yıl içinde kazanamayan aileler var. Bu kadar nankör olup körleşmek yerine upgrade'e açık bir sistem toplarsan yavaş yavaş upgrade edip istediğin pc'ye ulaşırsın. Ailen sana her istediğini almak zorunda değil. Oturduğun yerden anne bana bunu al baba bana bunu getir demek şımarıklıktır bana göre. Daha yaşın küçük tabii sana kalk çalış demiyorum. Sadece artık büyümen gerektiğini söylüyorum.

Kardeşim 8'e gidiyorsun 1. Sınıftan beri oyun bağımlısısın ve kendini geliştirmeyip bataklığa sürüklüyorsun. Lisede bu durum devam ederse ailen ömürleri boyunca onlara muhtaç çocuk sahibi olacaklarının farkında
Hocam oyun bağımlısı değilim çünkü laptopu aldığımızda yaşım küçüktü ve oyun oynayamıyordum. Oyun oynayabildiğim yaşa geldiğim zamanda bilgisayarın şuanki oyunları kaldırmadığını fark ettim yani ben hiç oyun oynayamadım. Bu kadar çok istememin bir sebebide bu. Birkaç kişi 35 e çok demiş ama az önce hızlı bir toplama ile parçaların maks 3800 tl (oda ssd ssd dışında max 3k)olmasına rağmen(ekran kartı dışında max 3800) 27 bin tuttu. Şuan için en olası durum pc almayıp çalışıp iyi bir lise kazanacağım ki o zaman babam alır çünkü şuan sınava gireceğim için almıyor ve belki parçaların fiyatları düşer o zamana kadar.

Milletin derdine bak

Geri