Aklımda ki helal haram konusu

slmbnemıstık

80+ Silver
Reaksiyon skoru
3,201
arkadaslar merhaba aklımda helal ve haram ile bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim
helal kazan-asgari ücret al-eşine ay basını beklet-cocuguna bakkala yazdır-ailenle otobusle gez-ama huzurlu ol
haram kazan-ne kadar cabalarsan para-eşine istedigini hemen al-cocuguna bakkalı al-ailenle ozel arabalarla gez-ama huzursuz ol
bu olaydan bir türlü cıkamıyorum

Sadece asgari ücretliler mi helal kazanıyor hangi kafayla yaptın bu karşılaştırmayı :D

İlk maddedeki gibi huzurlu olmam mümkün değil. Helal/haram değil ama doğru yol ile huzurlu yaşamak isterim.

Sadece asgari ücretliler mi helal kazanıyor hangi kafayla yaptın bu karşılaştırmayı :D
cok paraya illa haram para karışır sen bilmesen bile
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İlk maddedeki gibi huzurlu olmam mümkün değil. Helal/haram değil ama doğru yol ile huzurlu yaşamak isterim.
o doğru yol nasıl oluyor anlatır mısınız?

O nasıl oluyor hocam. Maaş maaştır. Maaşın helali haramı olmaz. Maaşına haram karışıyorsa asgari ücret olması veya yüksek olması farketmiyor zaten.

50k maaş alan bir mühendis veya 150-200k alan bir şirket CEO'su haram mı kazanıyor yani? Asgari ücret mi almak lazım illa helal olması için?

o doğru yol nasıl oluyor anlatır mısınız?
Hırsızlık gibi yollar haramdan öte yanlış yollar. Bunun dışında mesleğimi yaparak elimden gelen en yüksek refah seviyesine ulaşmaya çalışıyorum. Helale harama bakmaksızın yeri geldiğinde faiz/kredi/borsa gibi araçlardan da faydalanırım.

arkadaslar merhaba aklımda helal ve haram ile bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim
helal kazan-asgari ücret al-eşine ay basını beklet-cocuguna bakkala yazdır-ailenle otobusle gez-ama huzurlu ol
haram kazan-ne kadar cabalarsan para-eşine istedigini hemen al-cocuguna bakkalı al-ailenle ozel arabalarla gez-ama huzursuz ol
bu olaydan bir türlü cıkamıyorum
Ben mutsuz hic bi zengin gormedim hayatimda gordugum en buyuk yalan para mutluluk getirmez sozu

Zihniyete bak helal haram düşünme(tabi inancın yoksa).Ahirette hesabını vereceğini unutma sadece.Helal kazan az kazan,tabi giderlerini de ona göre düşürecen.Önemli olan belli bir vakte kadar yaşayacağın dünyamı?Yoksa sonsuz olan ahiretmi?Ahireti düşünürsen helalden ayrılma.Gerisi sana kalmış.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,517
Üyeler
185,276
Son üye
Emirlannister
Geri